Haberler

Gemerekli Öğrenciler Kütüphanede Buluşuyor

Sivas'ın Gemerek ilçesinde öğretmen Kenan Çarboğa tarafından uygulanan 'En güzel hanedeyim, kütüphanedeyim' projesiyle öğrenciler ve velileri kitap okuma etkinliğinde kütüphanede buluşuyor.

Yeniçubuk Atatürk İlkokulu öğretmeni Kenan Çarboğa tarafından hazırlanan proje ile 2. sınıf öğrencileri her hafta Çarşamba günü ilçede bulunan kütüphaneye öğretmenleri Çarboğa tarafından götürülüyor. Proje sahibi öğretmen Çarboğa, "Okumayı çok seven bir dinin mensuplarıyız. Lakin günlük 6 saatimizi televizyonla, 3 saatimizi internette meşgul ediyoruz. Büyük bir sıkıntı içerisindeyiz, teknoloji ve internet bağımlılığı aldı yürüdü. Çocuklarımızı teknolojik aletlerin elinden kurtaramıyoruz. Burada çare ancak ve ancak kitap okumaktır. Bununla ilgili bir düşünceye kapıldım. En güzel hanedeyim kütüphanedeyim projesi bu şekilde oluştu. Projemizin gayesi çocuklarımıza kütüphane sevgisini aşılamak, kitap sevgisini aşılamak. aynı zamanda aileyle beraber bu işi götürmek üzere kuruldu. Bizler haftanın çarşamba günleri öğleden sonra kütüphanemize geliyoruz. Buradan çocuklarımız ödünç kitap alıyor, hafta sonları cumartesi günüde anne ve babalarıyla tekrar burada oluyorlar. Haftanın iki günü kütüphaneye gelme projesi. Bilindiği üzere çocuklar ve insanlar gözleriyle terbiye edilir yani duyduklarıyla değil. Nasihatten ziyade örnek olmamız gerekiyor çocuklara. O manada hep beraber gidelim bir kitap okuyalım, kitaplara dokunalım. Biz geçen sene başladık bu ikinci senemiz. Burada çocuklar okuma yazma bilmediği dönemde de buradaydı. Kitap kokusunu almak, kitaplarla tanışmak böyle bir tanışıklık oluşturmak önemliydi. Bu proje ile velilerden çok olumlu tepkiler aldık." dedi.

Öğrenciler ise kütüphaneye gelerek kitap okuma alışkanlığı kazandıkları içinde mutlu olduklarını söyledi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeniçubuk Gemerek Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title