Haberler

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi Açıldı

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi'nin açılışı bugün gerçekleşti.

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi'nin açılışı bugün gerçekleşti. Gebze İbrahim Ağa Caddesi'nde Yücel Boru tarafından yaptırılan okulun açılışını ise Vali Ercan Topaca bizzat gerçekleştirdi. Vali Topaca açılışın ardından sınıfları gezd ve öğrencilere öğütler verdi.

Gebze'de Yücel Boru Anonim Şirketi tarafından yaptırılan Yücel Boru Fen Lisesi'nin açılışını Kocaeli Valisi Ercan Topaca yaptı. Açılışa Vali Ercan Topaca'nın yanısıra Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve okulu yaptıran hayırsever iş adamı Şahin Türkaslan da katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Çelik Boru Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Türkaslan, öğrencilik yıllarında ansiklopedi dahi bulamadıklarını oysa bugün her türlü imkanın öğrencilerin çok yakının da olduğunu ifade ederek çok şanslı olduklarını vurguladı. Türkaslan ayrıca Kocaeli'de devam eden çevre kirliliği sorununa da değinerek, "Sayın Valimize daha önce ilettiğimiz isteklerimizle ilgilenmesini bir kez daha talep etmeyiz" dedi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de yaptığı konuşmada eğitim yatırımlarında hayırsever zenginlerin duyarlılığının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Devletimiz ile hayırseverler elele verdiğinde böyle kıymetli projeler ortaya çıkıyor" dedi ve Çelik Boru Fen Lisesi'ni örnek gösterdi.

Köşker'in ardından kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur da son yıllarda eğitim alanında adeta yatırım seferberliğinin başladığını söyleyerek "Geçmiş yıllarda yılın yatırımı olarak görülen bu tip yatırımlar günümüz Türkiye'sinde normal açılış törenleri haline gelmiştir" dedi ve eğitim alanında gelinen noktadan örnekler verdi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise doksanlı yıllarda Türkiye'nin tamamına ayrılan eğitim bütçesinin bugün yalnızca Kocaeli'ye ayrılan bütçe ile aynı olduğunu söyledi ve rakamlarla örnekler verdi. Topaca, "Kaymakamlık yaptığı dönemlerde görevli olduğu ilçelere yapılan okulların ilçelerde büyük değişimler sağladığını gözlemledim. Eğitim alanında yapılan yatırımlar diğer alanlardan çok daha kıymetli" şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından Vali Ercan Topaca, Şahin Türkaslan ve ailesine eğitime yaptığı katkılardan dolayı plaket hediye etti. Plaket töreninin ardından ise protokol konukları kurdele kesti ve sınıfları dolaştı. Vali Ercan Topaca gezdiği sınıflarda öğrencilere öğütler verdi. Adnan Köşker'in "Hiç Fen Lisesi sıralarında oturamadım. Oturabilir miyim?" diye Vali'den izin istemesi üzerine Vali Topaca; "Sınava girmeden Fen Lisesi'nin sırasına oturmak olmaz ama okulda emeğiniz geçti buyrun oturun" demesi öğrenciler ve protokolü güldürdü. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Topaca Yücel Boru Gebze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title