Haberler

Gdo'lu Soya Ununu İthal Etme Davası

Oyuncu Erdal Özyağcılar'ın oğlu Seyfettin Özyağcılar'ın, Türkiye'ye GDO'lu soya ununu şirket aracılığıyla ithal ettiği iddiasıyla ''Biyogüvenlik Kanunu'na muhalefet'' suçundan yargılanmasına devam edildi.

Oyuncu Erdal Özyağcılar'ın oğlu Seyfettin Özyağcılar'ın, Türkiye'ye GDO'lu soya ununu şirket aracılığıyla ithal ettiği iddiasıyla "Biyogüvenlik Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Seyfettin Özyağcılar ile avukatı katıldı.

Duruşmada, Bakırköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü temsilen hazır bulunan avukat, davaya katılma talepleri olduğunu belirtti.

Duruşmada savunma yapan sanık Seyfettin Özyağcılar, Barentz Gıda ve Kimya şirketinin genel müdürü olarak görev yaptığını, bunun dışında şirkette bir ortaklığı olmadığını kaydederek, beraatini talep etti.

Mahkeme Başkanı Mevlüt Bayraktar, Bakırköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden gelen yazıya göre, söz konusu soya unundan alınan numunelerle ilgili raporların hazırlandığını ve mahkemeye gönderildiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Bakırköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün davaya katılma talebinin kabulüne, esas hakkında mütalaasını hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, ihbar üzerine başlatılan soruşturmada şüpheli Seyfettin Özyağcılar'ın yetkilisi olduğu şirketin yurtdışından ithal ettiği soya ununda GDO olduğunun tespit edildiği, Özyağcılar'ın suçlamayı kabul etmediği belirtiliyor.

İddianamede, Özyağcılar'ın, "Biyogüvenlik Kanunu'na muhalefet" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Erdal Özyağcılar Bakırköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title