Haberler

Gazipaşa Belediye Başkanı Özgenç'in Yargılanmasına Başlandı

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve iki yardımcısının da aralarında bulunduğu 15 kişinin "İhaleye fesat karıştırmak, kamu zararına dolandırıcılık ve rüşvet" suçlamasıyla 11 ile 21 yıl arasında hapis cezası...

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve iki yardımcısının da aralarında bulunduğu 15 kişinin "İhaleye fesat karıştırmak, kamu zararına dolandırıcılık ve rüşvet" suçlamasıyla 11 ile 21 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılandıkları davaya başlandı.

Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında izinli olan Mahkeme Başkanı Necdet Vural'ın yerine Hakim Ayşe Sönmezler başkanlık etti. Mahkeme heyeti, sanıkların kimlik tespitini yaptı. Kimlik tespitinin ardından sanıklara savunma yapıp yapmayacaklarını soran mahkeme heyetine sanıklar, savunma yapmak için süre istediklerini söyledi. Mahkeme talebi kabul ederek, duruşmayı 7 Kasım 2012 tarihine bıraktı.

CHP'LİLER DESTEK İÇİN GELDİ

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve arkadaşlarına destek olmak amacıyla CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Vural Görgülü ile Serik, Manavgat, Konyaaltı, Demirtaş ilçe belde başkanları ile çok sayıda partili duruşmayı izledi.

KENDİMİZİ SAVUNMA İMKANI BULACAĞIZ

Duruşmanın ardından adliye binası önünde gazetecilere açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Özgenç, kendisine destek olanlara teşekkür etti. Cemburak Özgenç, 4 Temmuz 2011 tarihinde gözaltına alınıp serbest bırakıldığından bu yana tam bir yıl geçtiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bir yıldır şahsım ve arkadaşlarımızın masumiyetini ispatlamak için bekledik. Şimdi mahkeme süreci başladı. O yüzden çok mutluyuz. Çünkü çok ağır suçlamalara maruz kaldık. Bu suçlanmalarla ilgili masumiyetimizi ortaya koyma şansını elde ettik. Duruşma Kasım ayına ertelendi. Duruşmada, delilleri ortaya koyup, kendimizi savunma imkanı bulacağız. Herkes işini gücünü, çoluğunu çocuğunu bırakarak bize destek olmak için buraya geldi. Bizi çok duygulandırdılar."

CHP'Lİ OLMAK ÇOK ZOR

"Davanın CHP'li olmanızla bir ilgisi var mı?" şeklindeki soru üzerine Özgenç, "Bu olayı yaşamamıza da olumlu bir açıdan bakmak istiyorum. Belki bu olayı yaşamak bize başka bir güç verdi. Olaylara ve hayata başka bir açıdan bakma şansı bulduk. Hayata bakış açısı adına, partim adına. CHP'li olmak bu ülkede çok zor artık. Ama zorlukları aşmak zorundayız" diye konuştu.

Özgenç ve arkadaşlarına destek olmak için gelen CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök yaşanan olayı CHP'lileri sindirmeye yönelik bir olay olarak değerlendirdiğini belirtti.

OLAY ORTADA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, "Sayın Belediye Başkanı ve 15 kişinin masumiyetine yürekten inanan bir Türk vatandaşıyım. Ortada net bir fotoğraf var. Bu fotoğrafa yorum yapmak siz basın mensuplarının ve kamuoyunun görevi. Ben bu yaşadıklarımı geçen hafta Brüksel'de Avrupa parlamenterlerine, bakanlarına, Avrupa Birliği komiserlerine anlattım" dedi.

Konuşmaların ardından sanıklar ve CHP'liler alkışlar eşliğinde adliye önünden ayrıldı. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cem Burak Özgenç Gazipaşa Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title