Haberler

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde "Yavru" Heyecanı

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde dördüz kaplan ve 2 şempanze dünyaya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şarkıcı Niran Ünsal ile hayvanat bahçesinde yeni doğan yavrular nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Geçen yıl bu zamanda yine dördüz kaplanlar doğduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Şahin, hayvanat bahçesinin çok bereketli bir yer olduğunu söyledi.

Hayvanat bahçesinde 300 türde 7 bin hayvan olduğunu belirten Şahin, "Hijyen bakımından, dengeli beslenme açısından çok muhteşem bir ortam sağlıyoruz. Bunun neticesinde de üretkenliğimiz yüzde 70-75'i buluyor. Dünyada bu kaplan türlerinin soyu tükenmekte. Dünyada 3 bin 500 tane kaldı. Şu an bizde 17 oldu. Geçen yıl dördüzümüz oldu. Bu yıl yine dördüzümüz oldu" dedi.

Çeşitlilik sayesinde hayvanat bahçesinde pafari parkı da açtıklarını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 23 Nisan'da açtığımız safari parkının ziyaretçi sayısı, 3 milyona ulaştı. Şimdi ikinci müjdemiz de yaklaşık bir yıl sonra aslanların, kaplanların safari parkını hazırlıyoruz. Şu anda 25 uyumlu, birbiriyle yaşayan hayvan türümüz bir aradalar. Doğa, çevre bize emanet. Bu çevreyi korumak, hayvan haklarını korumak ve onlara uygun şartları sağlamak bizim vazifemiz. Bu konuda Türkiye'de örnek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Şarkıcı Niran Ünsal da ilk kez böyle bir organizasyona katıldığını ifade ederek "Gelişmekte ve yenilenmekte olan Türkiye'nin birçok alanda sadece insana yatırımla kalmayıp doğaya ve yaratılmış her şeye yatırım yapması, bence çok önemli ve kıymetli" dedi.

Konuşmaların ardından Şahin ve Ünsal, yeni dünyaya gelen dördüz kaplanlar ile 2 şempanzeyi biberonla besledi.

Yeni doğan yavruların isimleri, sosyal medya üzerinden yapılacak anketle belirlenecek.

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Edibe Şahin Niran Ünsal Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title