Haberler

Gaziantep'e Karadağ'dan İkinci Kardeş Şehir

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi daha önce işbirliği niyet anlaşması imzaladığı Karadağ'ın Kotor şehri ile olan ilişkisini 'kardeş şehir' anlaşmasıyla taçlandırdı.

Dünyanın değişik bölgelerindeki ülkelerin şehirleri ile 'kardeş şehir' anlaşmaları kapsamında güçlü bağlar kuran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karadağ'ın Kotor şehri ile kardeş şehir protokolünü imzalamak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanvekili M. Durdu Yetkinşekerci ve beraberinde meclis üyesi, başkan danışmanı ve dış ilişkiler dairesi başkanlığı uzmanlarından oluşan bir heyet ile Karadağ'ın Kotor şehrini ziyaret ettiler.

Gaziantep heyeti Podgoritsa Büyükelçiliği yetkilileri ve Kotor Belediyesi dış ilişkiler dairesi tarafından havalimanında karşılandılar.

Heyet ilk ziyaretini Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır'a gerçekleştirdi.

Gaziantep heyeti Podgoritsa'daki temaslardan sonra Kotor şehrine geçerek Belediye Başkanı Maja Catovic'e bir ziyaret gerçekleştirdiler. Gaziantep heyeti adına Başkanvekili M.Durdu Yetkinşekerci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in selamlarını Kotor Belediye Başkanı bayan Catovic'e ilettiler.

İMZALAR KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK

Temasların ikinci gününde her iki belediye yetkilileri "Kardeş Şehir Protokolü İmza Töreni" için bir araya geldiler.

Kotor Deniz Müzesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Kotor Belediye Başkan Vekili Branko Nedoviç, imzaların kağıt üzerinde kalmayacağını söyledi. Nedoviç, "Gaziantep heyetine şehrimize yaptıkları ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün bizler burada kardeş şehir ilişkilerinin yanında ekonomi,kültür ve sosyal ilişkilerimizi de gözden geçirme imkanı bulduk. Bu imzalardan sonra şehirlerimiz birçok alanda işbirliği anlaşması da yapmış olacak. En kısa zamanda resmi bir heyet ile Gaziantep'i ziyaret edeceğiz" dedi.

HER İKİ KENT DAHA DA YAKINLAŞTI

Yetkinşekerci ise bu imzaların her iki şehir için de hayırlı olmasını diledi. Yetkinşekerci, "Kotor ve Gaziantep arasındaki mesafenin uzak olmasına karşın 3 yıldan bu yana karşılıklı işbirliği ve çalışmalar vesilesi ile her iki kent birbirine daha da yakınlaşmıştır. Nihayetinde bugün atılan imzalar ile kardeş olunmuştur" dedi.

İmza töreninden sonra gerçekleştirilen geniş katılımlı kokteylde heyetler birbirlerine kendi yörelerine ait geleneksel hediyeler takdim ettiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Catovice'ye verilen bakır kaftan ev sahibi başkanın çok ilgisini çekti. Catovic, başkan Şahin'i en kısa zamanda Karadağ'da ağırlamak istediğini ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha önce Karadağ/Cetinje ile kardeş şehir anlaşması yapmış olup Kotor ile yaptığı kardeş şehir anlaşmasıyla kardeş şehir sayısını 20'ye çıkarmış oldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Karadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title