Haberler

Garson Cinayetin Bir Faili Yakalandı, Diğeri İntihar Etmiş Bulundu

KONYA'da tancayla vurularak öldürüldükten sonra yol kenarına atılmış cesedi bulunan garson 36 yaşındaki Rıza Özkan'ın katil zanlısı 42 yaşındaki Ali Topkaya kaldığı evde intihar etmiş olarak bulunurken, diğer zanlı 44 yaşındaki Mustafa Sönmez ise özel harekat polisinin operasyonuyla yakalandı.

KONYA'da tancayla vurularak öldürüldükten sonra yol kenarına atılmış cesedi bulunan garson 36 yaşındaki Rıza Özkan'ın katil zanlısı 42 yaşındaki Ali Topkaya kaldığı evde intihar etmiş olarak bulunurken, diğer zanlı 44 yaşındaki Mustafa Sönmez ise özel harekat polisinin operasyonuyla yakalandı. Özkan'ın alkol alırken küfür ettiği için öldürüldüğü ileri sürülürken, zanlıların aynı gün aralarında husumet bulunan bir bar sahibini de vurup yaraladıkları ortaya çıktı.

Olay, dün saat 10.00 sıralarında Konya- Beyşehir karayolu 23'üncü kilometresindeki Altınapa Barajı Gölü kıyısında meydana geldi. Bölgeye balık tutmak için gelenler, baraj yolu kenarında hareketsiz yatan birini gördü. İhbar üzerine olay yerine giden polis ve jandarma ekipleri, inceleme sonrası, cesedin, tabancayla vurularak öldürülen 36 yaşındaki Rıza Özkan'a ait olduğunu belirledi.

KATİL ZANLISI İNTİHAR ETMİŞ OLARAK BULUNDU

Garson olarak çalıştığı öğrenilen Özkan'ın katil ya da katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlatılırken, polis, Özkan'ın cesedinin bulunduğu günün sabahına karşı kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan bar sahibi 46 yaşındaki Emin Kuşçular'ın da şüphelilerini yakalamak için çalışma başlattı.

Evin etrafındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, kurşunlama olayına karışan şüphelilerin 42 DYD 11 plakalı otomobil ile kaçtıklarını belirledi. Otomobilin 44 yaşındaki Mustafa Sönmez'e ait olduğunu tespit eden ekipler, Özel Harekat polisiyle evine baskın yaparak gözaltına aldı. İfadesi alınan Sönmez, bar sahibini arkadaşı 42 yaşındaki Ali Topkaya'yı dövdüğü iddiasıyla birlikte kurşunladıklarını itiraf etti. Diğer şüpheli Ali Topkaya'nın stüdyo daire kiraladığını tespit eden polisler eve yaptıkları baskında zanlıyı tabancayla kendini vurarak intihar etmiş olarak buldu.

KÜFÜR ETTİĞİ İDDİASIYLA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Polis, yaptığı araştırma sonrası Altınapa barajı kenarında cesedi bulunan Rıza Özkan ile bar sahibini kurşunlama olayına karışan Mustafa Sönmez ve Ali Topkaya'nın arkadaş olduklarını belirledi. Yeniden sorguya alınan Sönmez, polise verdiği ifadesinde, Özkan'ın birlikte alkol alırken küfür ettiği iddiasıyla arkadaşı Ali Topkaya tarafından vurulduğunu ileri sürdü. Özkan'ın ifadesinde "Geçtiğimiz Cumartesi Ali Topkaya ve Rıza Özkan ile birlikte alkol alıyorduk. Rıza Özkan'ın bir ara telefonla konuşmak için yanımızdan ayrıldığında bize küfür ettiğini duyduk. Ali Topkaya buna çok sinirlendi. Özkan'ı evine bırakmak için kamyonetiyle yola çıktık. Topkaya tabancasını dizinin üzerinde tutuyordu. Ben Rıza'ya dönüp 'Bize ayıp ettin. Neden küfür ettin. Ali ağabeyin seni vuracak şimdi.' dedim. O an Ali Topkaya dizine koyduğu tabancayı bir anda Rıza'ya yöneltip 4 kez ateş etti. Rıza kanlar içinde kucağıma düştü. Barajın bulunduğu yere geldik. Ali bana kapıyı açıp Rıza'yı yol kenarına atmamı söyledi. Ben de dediğini yaptım." dediği öğrenildi.

BAR SAHİBİ 3 AY ÖNCE DÖVMÜŞ

Cesedi attıktan sonra şehre döndüklerini ve kamyoneti bırakıp kendisine ait otomobile bindiklerini anlatan Sönmez, bar sahibi Emin Kuşçuları da 3 ay önce kendisini dövüp gözünde görme kaybına neden olduğu gerekçesiyle arkadaşı Ali Topkaya tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Sönmez, silahlı saldırı olayıyla ilgili, "Cesedi atıp şehre döndüğümüzde Ali'nin kamyonunu bir yere park edip benim otomobilimi aldık. Ali'nin 3 ay önce barda eğlenirken kırdığı bardak nedeniyle kavga ettiği ve yüzünde bardak kırıp sol gözünün görme kaybına neden olan bar sahibi Emin Kuşçular'ın evinin önünde beklemeye başladık. Şahıs evinin önüne geldiğinde Ali Topkaya otomobilden inip ateş etti. Olay yerinden ayrıldıktan sonra Ali Topkaya bir arkadaşımızı arayarak kalacak yer bulmasını istedi. Ali'yi bir stüdyo daireye yerleştirdik. Ali Topkaya burada 'Ha bir tane ha bin tane. 7 mermimiz kaldı. Sonun da ya kafama sıkarım ya da birileriyle çatışırım' dedi. Geçtiğimiz ay oğlum Ali Sönmez'i öldürenlerden biri tahliye olmuştu. Buna çok sinirliydi. O kişiyi bulup öldürmeyi düşünüyordu. Daha sonra ben yanından ayrıldım" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sönmez Rıza Özkan Ali Sönmez Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title