Haberler

Galatasaray - Manisaspor Maçının Ardından

Galatasaray - Manisaspor Maçının Ardından

GALATASARAY - MANİSASPOR MAÇININ ARDINDAN

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ HAGİ: "BAZI ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"

"ŞAMPİYONLUK ÇOK UZAK"

MANİSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KARAMAN: "GALİBİYETİ HAK ETTİK"

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Manisaspor'a 2 - 0 mağlup olduklanı maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bazı şeyleri değiştirmek zorundayız" dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hagi, "Böyle durumlarda söylenecek çok söz yok. Ama burada düşündüklerimi söylemek benim görevimdir. Hayatta hiçbir şey tesadüfe bağlı kalmamalıdır. Gerçekten hassas ve kritik bir durumdayız. Bu durumdan faydalanarak, çok iyi bir analiz çıkarmalı ve hangi yoldan devam edeceğimize karar vermeliyiz. Çünkü işler iyi gitmiyor" ifadelerini kullandı.

Rumen teknik direktör, sözlerine şöyle devam etti:

"Karşılaşmanın ilk devresinde iyi oynayıp oyunu kontrol ettik ancak, ondan sonra her şeyi kaybettik. İkinci yarı sadece zaman kaybettik, başka bir şey yapmadık. Soyunma odasında da oyuncularıma, "Hepiniz evinize gidin, kendi kendinize değerlendirmenizi, analizinizi yapın" dedim. Sıcağı sıcağına konuşmak iyi değil, ama kesinlikle bazı şeyleri değiştirmek zorundayız."

İstediği oyuncu profilini ise Hagi, şöyle anlattı:

"Tavır, azim, hırs, disiplin, sahadaki her şey önemlidir. Oyuncu Galatasaray gibi bir takımda oynadığını çok iyi anlamalıdır. Maalesef sadece isim olarak bir futbolcu Galatasaray'da oynayamaz. Durum bu, bunu soğukkanlı bir şekilde analiz etmeliyiz. Ben yapacağımız işleri ve hatalarımı iyi biliyorum. Ben de kendi analizimi yapacağım. Oyuncular da bu değerlenmeyi çok ciddi bir şekilde yapmalı."

Taraftarların protestolarını da anlayışla karşıladığını belirten Hagi, "Taraftarlar çok üzgün, bunu anlayışla karşılıyorum. Üzgün olmaları normal. Onların gönlünde neler yaşadığını sadece kendileri biliyor. Yarından itibaren bazı şeyleri yavaş yavaş değiştirmemiz lazım" diye konuştu.

Kendisinin, yolda yürüyen bir takımı aldığını vurgulayan Hagi, "Buraya geldikten sonra her gün kadrodaki oyuncuları tanımaya, onların potansiyelini, hırsını ve değerini tanımaya başladım. Bundan sonra da bu analizi yapacağım. Belki bazılarıyla ilgili çok çabuk karar vereceğim. Belki devre arasını bile beklemeyeceğim. Böyle olmaz" şeklinde konuştu.

Ş anda elindeki oyunculara adapte olmak zorunda olduklarını ifade eden Hagi, "En iyisini sahaya çıkartmak zorundayım. Ama siz de görüyorsunuz ki bazı işler doğru değil. Dolayısıyla bu konuda bir şeyler yapmak zorundayım. Oyuncular çok az verim veriyor. Büyük isim taşıyan, tecrübeli oyuncular, çok az verim veriyor. Maalesef durum bu. Kim bizle bu şekilde devam etmek isterse onunla devam ederiz" dedi.

Galatasaray'a çalışmaya geldiğini ifade eden Hagi, zaman içinde bir şeyler yapabileceğini düşündüğünü aktardı. Rumen çalıştırıcı, bazı oyuncuların veriminin çok düşük olduğunu belirterek, "Hiç bir zaman oyuncuları suçlamadım. Ama bazı hatalar yapıldı, bunları düzeltmemiz gerekiyor. Gelecekteki çözümü çok iyi biliyorum ve bu yolda çalışacağım" diye konuştu.

Hagi, Galatasaray'da kiralık oyuncu istemediğini de vurgulayarak, "Kiralık oyuncuyla oynamam, Galatasaray'ın oyuncusuyla oynarım" dedi.

"Şampiyonluk şansınız nedir?" şeklindeki bir soru üzerine Hagi, ümitsiz konuşarak, "Şampiyonluk çok uzakta, bu durumu değiştirmek için iyi bir takım, başarıya aç bir takım kurmak zorundayım. Sevinci ve başarıyı seven, o mantaliteye sahip bir takım kurmak istiyorum" yanıtını verdi.

Hagi, gelecek iki haftada oynayacakları Kayserispor ve Beşiktaş maçları için ise "Bizim için şimdi her şey zor. Çalışıp bakacağız" değerlendirmesini yaptı.

Ötev yandan Galatasaraylı futbolcular ise maçtan sonra açıklama yapmadı.

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da, "Taktik anlamda daha disiplinli oynadık ve galibiyeti hak ettik" diye konuştu.

Konyaspor maçındaki mağlubiyetin, Galatasaray maçı öncesi hem oyuna bakış açısını hem de konsantrasyonlarını değiştirdiğini anlatan Karaman, şöyle konuştu:

"Üç puan almak zorunda kaldığımız bir haftaydı. İlk 30 dakikada sadece koştuk. Şanslı bir golle ilk yarıda içeri girdik. Taktik anlamda, daha disiplinliydik ve sahaya iyi yayıldık. İkinci yarıya damga vurduk ve pozisyonlar yakaladık. İkinci yarı rakip risk aldı ve biz de basit oynadık. 2-0'ı bulduktan sonra sonucu korumaya gittik. Haklı galibiyet aldık, Dixon, Kalabane ve tüm takımı kutluyorum."

Karaman, kalecilerinin ilk yarıda sakatlanmasının oyunda hamle güçlerini azalttığını, buna rağmen net pozisyon vermeyerek maçı kazandıklarını söyledi.

"Galatasaray, teknik direktör aradığında size teklif yapıldı mı?" sorusu üzerine Karaman, "Galatasaray taraftarının kızgın olduğu, rakiplerinin de puan kaybettiği bir haftada mağlup oldukları bir zamanda yorum yapmak, konuşmak bana düşmez" dedi.

"Bu galibiyet benim için anlam taşımıyor" diyen Karaman, "Çok mücadele ediyoruz, ama topu çok çabuk kaybediyoruz. Topa hükmedemiyoruz. Çok eksiklerimiz var. Bunun için zamana ihtiyacımız var, bunu 3-5 haftada düzeltemeyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Manisasporlu futbolcu Simpson ise, bir hafta boyunca maça çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Bu maçta iyi savunma yapmak istedik. Hocamız Galatasaray'ı ancak kanatlardan vuracağımızı biliyordu. Kanatları kullanmaya çalıştık. Bu şekilde Galatasaray'ı yendik. İyi bir maç oldu bizim için" ifadesini kullandı.

Murat Erdoğan da, "Biz bunun bilincindeydik. Çok kontrollü oynadık. Rakibin çok özel oyuncuları var. Biraz açık verdiğinizde bunu değerlendirebiliyorlar. Burada istediğimizi aldık, kalemizde fazla da tehlike yaşamadık. Güzel bir maç oynadık ve net bir galibiyet elde ettik. Konyaspor mağlubiyetini burada telafi ettik" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Teknik direktörlerin açıklamaları

- Manisasporlu futbolcuların açıklamaları

- Detaylar

HABER: KADİR ÇETİNÇALI - KAMERA: SERHAN TÜRK - İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title