Haberler

Galatasaray Maçının Ardından

Samsunspor Teknik Direktörü Petkoviç, Galatasaray'a 4-2 mağlup oldukları maçın ardından basın toplantısı düzenledi.

Samsunspor Teknik Direktörü Vladimir Petkoviç, Galatasaray'a 4-2 mağlup oldukları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Böyle bir yenilgiden sonra konuşma yapmak zor. Biz başlangıçta yüzde yüzümüzü gösterdik. Ama galip gelebilmemiz için, bunu 90 dakikada göstermemiz gerekiyor. İlk devre bunu iyi becerdik. Yüksek seviyede, iyi konsantre olarak oynadık. İlk devre fazla kuvvet de kaybetmiş olabiliriz. Galatasaray gibi top tekniği iyi ve pas yapan bir takıma karşı böyle bireysel hatalar yaparsanız kazanmanız zor olur. Galatasaray, böyle hatalar yaparak kazanabileceğiniz bir takım değil."

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise, ilk yarıda çok kötü oynadıklarını ifade ederek, "Takımımız ilk yarı kendine yakışmayanı yaptı, ikinci yarı da kendine yakışanı yaptı diye özetleyebiliriz. Gerek savunmada, gerek hücumda ilk yarıda çok kötüydük. Samsunspor iyiydi. Dediğim gibi Galatasaray takımı ilk yarı yakıştığı gibi oynamadı ve 2-0 geriye düştü. Ondan sonra yakıştığı gibi oynadı. Kolay değil geriden gelmek, istekli ve arzulu oynamak. Önemli bir rakipten üç puanı aldık. O yüzden oyuncularımızı ikinci yarı için tebrik ediyorum. Samsunspor'u da tebrik ediyorum ilk yarı için. Üç puan için sevinçliyim. 2-0 geriye düştükten sonra Ujfalusi'yi sağ beke, Melo'yu stopere çektik. Melo'yu stopere çekmek beklenen bir şey değildi tabii ki. Hücumcu sayısını artırarak ne kadar hücum istediğimizi ifade ettik. 2-1 olduktan sonra Melo'dan ileride faydalanmak istedik. Bazen böyle oluyor işte" dedi.

"HATA SABRİ'DE DEĞİL BENDEYDİ"

Teknik direktör Fatih Terim, "Sabri aşağı yukarı bizimle 2-3 antrenmandır birlikte, ama 10 gündür dönme sinyali veriyordu. Sabri milli takımın beki. Sabri'den bir devre yararlansam iyiydi, ama olmadı. Sabri'nin ayağıyla ilgili problem olmadı ki. Ama bu hatayı ben yaptım, Sabri değil. Bundan sonraki maçları düşünerek onu oynattık. Ben yaptım hatayı, Sabri'de bir şey yok" diye konuştu.

Bazı maçlarda her şeye ihtiyaç olduğunu belirten Fatih Terim, "Devre arasında oyuncularıma, saha içinde göndereceğim haberi anında uygulayacaksınız dedim. Bazı maçlar vardır izah edemezsiniz. O maçın tek hedefi vardır, bir şekilde üç puanı almak. İkinci yarıda oyunun kontrolünü bizdeydi. Karabük'ü de yenersek kendi rekorumuzu kıracağız. En azından yanaştırmıyoruz, puanı aynı şekilde tutuyoruz. Geriden gelip kazanmayı biliyoruz. Oynamaya çalışıyoruz. Galibiyetin alışkanlık haline gelmesi önemli. Devre arasında bir şeyler paylaşık. Bazen böyle maçlarda çıkacak oyuncu sayısı fazlalaşır. Oyunun 45 dakikasını dakika dakika oynamak da böyle maçları kazanmakta önemli bir unsur. Ben hiçbir zaman hakem düdük çalmadıkça pes etmem. Oyuncularımıza da bunu aşılamaya çalışıyoruz. Kaybedebiliriz, ama hiçbir zaman umudumuzu kaybetmemeliyiz. Kendilerine bunu söyledim" şeklinde konuştu.

Melo'nun yeternekli bir oyuncu olduğunu da belirten Fatih Terim, "Bizim için önemli oyunculardan biri. 10 maç iyi oynuyorsa bir maç kötü oynama hakkı da var. Ama biz kendisiniden hep iyisini bekliyoruz. Transfer için de uğraşıyoruz. Başkanımız ve diğer yöneticilerimiz uğraşıyor. Bir iki sürpriz yapacağız. Doğru yerlere doğru oyuncuları doğru paraya almaya çalışıyoruz. Hem alacağız, hem vereceğiz. Kalitemizi artıracak, bize katkı sağlayacak bir iki oyuncu alacağız. Atak mevkine oyuncu alacağız" derken, trafik kazasında hayatlarını kaybeden Trabzonzsporlu taraftarlara ve Keşansporlu futbolculara da rahmet diledi.

TFF'nin akreditasyon kartları ile ilgili talimat değişikliğine de değinen Terim, "Açıkcası TFF'yi kutluyorum. Ben kartı hep taktım. Takmamazlık etmedim. İsteklerini yerine getirdim. İçimdeydi, kötü bir niyetim yoktu. Hep beraber güzellikleri yakalamamız lazım. Benimle bir ilgisi yoktu. Sadece cezasını ben yedim. Hep bulundurdum üstümde. TFF'yi aldığı karar için kutluyorum" ifadesini kullandı.

Ujfalusi de, bugün kendisi ve arkadaşları için enteresan bir maç olduğunu belirterek, "İlk devre iki hata ve 2-0 geriye düştük. Ancak soyunma odasında birbirini motive eden bir takım vardı. Maçın henüz bitmediğini ve bir devresinin daha olduğunu birbirimize söyledik. Geriden gelip maçı çevirebilecek bir takım olduğumuzu gösterdik. Ayrıca ben defansın her bölgesinde oynayabiliyorum. Defansın bütün bölgelerinde oynayabilirim" dedi.

Karılaşmada bir gol kaydeden Sercan Yıldırım ise, "Gol hem takım için, hem de benim için güzel oldu. Dördüncü golü ve ilk golümü attım. Benim açımdan moral oldu. Benim için bu iyi bir başlangıç oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Terim Galatasaray Samsunspor Petkoviç Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title