Haberler

Gaffar Okkan'ın Şehit Edilişinin 14. Yılı

Şehit Ali Gaffar Okkanı anma etkinliğine, "Ali Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu Projesi" kapsamında, ismi "Ali Gaffar" ve "Gaffar Okan" olan 102 Diyarbakırlı çocuk katıldı.

Diyarbakır'da 14 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Anma etkinliğine, "Ali Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu Projesi" kapsamında, şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın adı verilen "Ali Gaffar" ve "Gaffar Okan" isimli 102 Diyarbakırlı çocukta katıldı.

Hendek Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreni öncesinde şehidin eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can Okkan ile kız kardeşi Gülsüm Özger ve diğer aile fertleri taziyeleri kabul etti.

Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Ali Gaffar Okkan'ın milletin bekası ve vatanın geleceği için canını feda eden binlerce şehitten biri olduğunu söyledi.

Türk milletinin, hizmet eden ve vatanı için canını ortaya koyan insanları hiçbir zaman unutmadığını vurgulayan Ayhan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığında ve birliğinde binlerce Ali Gaffar Okan'lar vardır. Yine bu millet bu vatan perverleri unutmayacak ve unutturmayacaktır. Biz de bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşarken, bu toprakların altında canlarını fera eden binlerce Ali Gaffar Okan'lar olduğunu buluyoruz. Vatanın birçok yerinde önemli görevler yaptı. Maalesef Diyarbakır'daki görevi sırasında şehit edildi. Kendisine ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu..

Bu milletin, kendisi için canını feda insanları hiçbir zaman unutmadığını dile getiren Ayhan, bunun göstergesi olarak 14. yıl dönümünde hep birlikte burada Okkan'ı andıklarını kaydetti.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de Okkan'ı vefalı dostlarıyla andıklarını belirterek, böyle etkinlikler gerçekleştirilerek, şehitlerini unutmadıklarını gösterdiklerini dile getirdi.

Ali Gaffar Okkan'ın arkasında büyük bir sevgi bıraktığını ifade eden İnci, şunları kaydetti:

"Şehidimiz için 2009 yılına kadar Hendek'te programlar yapıyorduk. Diyarbakır, Hendek dışında etkinlik yapılmıyordu. Ancak 2009 sonrası gördük ki Diyarbakır'da şehidimiz öldükten sonra Ali Gaffar ismi verilmiş çocuklar olduğunu gördük. Çocuklarına bu isimleri veren ailelerin evlerinde şehidimizin resimleri var. Bunu görünce belediye olarak bize doğu ile batı arasındaki dostlu ve beraberliği ortaya çıkartacak bir proje hazırlamaya karar verdik. Proje kapsamında, Ali Gaffar isimli 102 Diyarbakırlı gencimizi şehidimizin anma etkinliklerinde misafir ediyoruz."

Diyarbakırlı 8'inci sınıf öğrencisi Ali Gaffar Baran AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaret için daha önceden de Sakarya'ya geldiğini ancak yaşının küçük olduğu için birşey anlamadığını ifade ederek, şunları anlattı:

"Şimdi bazı duyguları daha yoğun hissetmeye başladım. Kendisini tanımadık ama nasıl biri olduğunu biliyoruz. Memleketimizde dükkanlara girdiğimizde onun resmini görmek güzel bir duygu. Gaffar Okan gelmeden önce güney doğuyu kimse sevmiyordu, olaylar vardı. O geldikten sonra insanlara polis gibi yaklaşmadı. insanlarda ona polis gibi yaklaşmadı ve onu sevdi."

İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin'in okuduğu duanın ardından yakınları, katılımcılar ve Ali Gaffar isimli 102 çocuk, Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı.

Törene dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı'nın yanı sıra Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Okkan'ın görev yaptığı dönemdeki emniyet personeli, çeşitli illerden gelen emniyet müdürleri, protokol üyeleri ve yakınları katıldı. - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Ali Sakarya Diyarbakır Ali Gönül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title