Haberler

Fransız Bakan'dan tepki çeken sözler: 5 yaşında örtülü kız görmeyi tahammül edilmez buluyorum

Güncelleme:

Fransa Vatandaş İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, kamuya açık alanlarda 18 yaşından küçük kızların başörtü takmasının yasaklanması girişimine, "5 yaşında örtülü kız görmeyi tahammül edilmez buluyorum" sözleriyle destek verdi.

Marlene Schiappa, Fransa'da iktidar partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) milletvekili Aurore Berge ve Jean-Baptiste Moreau'nun, 'İslamcı ayrılıkçı' olarak bilinen yasa tasarısına 18 yaşından küçük kızlara kamuya açık alanlarda başörtüsü takmayı yasaklayan madde eklemelerine ilişkin LCI televizyonunda açıklamalarda bulundu.

"5 YAŞINDA ÖRTÜLÜ KIZ GÖRMEYİ TAHAMMÜL EDİLMEZ BULUYORUM"

Milletvekillerini desteklediğini belirten Schiappa, "5 yaşında örtülü kız görmeyi, bebek arabasında 2 yaşındaki örtülü bir kıza rastlamayı tahammül edilmez buluyorum" düşüncesini dile getirdi.

Fransız Bakan'dan tepki çeken sözler: 5 yaşında örtülü kız görmeyi tahammül edilmez buluyorum

ÜLKEDE TARTIŞMA KONUSU OLACAK

Schiappa, söz konusu başörtüsü yasağının Ulusal Mecliste toplanan özel komite tarafından reddedilmesine ilişkin ise komisyonda dinlenen Müslüman temsilcilerin de küçük kızların başörtü takmalarını onaylamadığını iddia etti. Çocuklarının örtünmesini normal karşılayanların da olduğunu bildiğinden bahseden Schiappa, konunun gelecek günlerde Fransa'da tartışılan gündemler arasında yer alacağını söyledi.

Fransız Bakan'dan tepki çeken sözler: 5 yaşında örtülü kız görmeyi tahammül edilmez buluyorum

BAŞÖRTÜSÜ YASAKLARI 'AŞIRI' BULUNARAK TASARIDAN ÇIKARILMIŞTI

Fransa'da iktidar partisi milletvekillerinden Berge ile Moreau, 16 Ocak'ta hükümetin çoğunluğunun karşı çıkmasına rağmen 'İslamcı ayrılıkçı' olarak bilinen ve ismi "Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren" olarak değiştirilen yasa tasarısına, 18 yaşından küçük kızlara kamuya açık alanlarda başörtüsü takmayı ve 'erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu gösteren giysiler giymeyi' yasaklayan 2 madde eklediklerini açıklamıştı. Ancak Ulusal Mecliste toplanan özel komite söz konusu maddeleri 'aşırıcı' bularak tasarıya eklenmelerini reddetmişti.

Fransız Bakan'dan tepki çeken sözler: 5 yaşında örtülü kız görmeyi tahammül edilmez buluyorum

YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Diğer yandan bugünden itibaren 'Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren' yasa tasarısı Ulusal Mecliste görüşülmeye başlanacak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Marlene Schiappa Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (58)

ASLI:

EĞER 5 YAŞINDA BİR KIZ AİLESİ TARAFINDAN KAPALI GİYİNDİRİLİYORSA KIZ AİLEDEN ALINMALI AİLE ÜLKEDEN SINIRDIŞI EDİLMELİ BUNU BİZDE YAPMALIYIZ.

28
37
yanıtYanıtla
O değilde:

Senin gibileri sınırdışı etsek daha iyi olmaz mı?

yanıt30
yanıt13
NASIL BİR PROVAKATÖRSÜN:

Yahu şu provakasyonları yapıyosunuz bari mantıkılı yapın; Neyse nemrut nemrutluğunu yaparken ben MÜSLÜMANLIĞIMDAN mı kaçacam. o dediğini yapacak babayiğit yok memleketimde şükür İNŞALLAHDA sonsuza kadar da olmayacak. Bu söylediğini yapacak hükümet istiyosan Avrupa orda Amerika orda tutan yok git yaşa.

yanıt3
yanıt4
xxxlarge:

Sen şimdi bide buna özgürlük dersin. . .

yanıt3
yanıt2
Göktürk:

Bizde seni dekolteli görmeye tahmmül edemiyoruz ne olacak simdi!

26
16
yanıtYanıtla
Murat:

Harbidenmi? Kart yalancı horoz yanına böyle birisi gelse ağzının suyu akar salyalarını silemezsim. İşiniz gücünüz boş konuşmak.

yanıt12
yanıt5
GÖKTÜRK:

Murti curti yalancı demiş sin herkesi kendin gibi zannetmiş sin seni cahilligine ve genişligine bagışlıyorum hadii ;)

yanıt0
yanıt0
Yunus:

İbadetler küçük yaşta öğretilir.Kızına mine etek giydirene karışmıyoruz ses etmiyoruz ama başörtü takanı eleştiriyoruz kınıyoruz yazık yazık

20
17
yanıtYanıtla
Murat:

Bu arada yorumum Yunusa yazdım. HAKSIZ MI? ya değil!!

yanıt0
yanıt1
Zeynep Kara:

Beş değil 1o yaşındaki çocuğun bile başörtüsü takması benim içimi acıtıyor

18
16
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title