Haberler

Fransa, İngiliz Kraliyet Ailesini Ağırlamaya Hazırlanıyor

Güncelleme:

Fransa, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip'i ağırlamaya hazırlanıyor.

Fransa, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip'i ağırlamaya hazırlanırken, tarihi ziyaret için hazırlıklar sürüyor.

İngiliz kraliyet tahtında 60 yıldır bulunan 88 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Philip, bugün başlayacak üç günlük resmi ziyaret ve Normandiya çıkarmasının 70. yıl dönümü etkinlikleri için Fransa'ya geliyor.

İkinci Dünya Savaşı'nda genç bir prensesken kadın ordusunda teknisyen ve şoför olarak görev yapan Kraliçe ve eşi için yarın 70'inci yıl dönümü kutlanacak Normandiya çıkarmasının özel bir öneme sahip olduğu biliniyor. Çünkü Kraliçe ve eşi, tüm sağlık sorunlarına karşın 10 yıl önce 60'ıncı yıl dönümü etkinliklerine de katıldıkları Normandiya çıkarmasıyla ilgili bir yıl dönümü organizasyonuna belki de son katılmış olacak.

Kraliçe Elizabeth ve eşinin yanı sıra çıkarmaya katılmış gaziler için de gezinin anlamı büyük. Yaşı giderek ilerleyen Kraliçe, İkinci Dünya Savaşı gazileriyle bir araya gelme fırsatını belki de son kez Normandiya'da bulacak.

Bu önemli gezide, Kraliçe Elizabeth'e sarayın genç kuşağı da eşlik edecek. İngiltere kraliyet tahtının birinci sıradaki varisi Galler Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla ile İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ve eşi Kate de Normandiya ve Paris'teki programlara katılacak.

Şapkası için protokol aracı değişti -

Kraliçe 2. Elizabeth'in Fransa ziyareti ülke basınında bir süredir ilk gündem maddesi olarak yer alıyor. Fransızlar, "onur konuğu" olarak gördükleri Kraliçe 2. Elizabeth için günlerdir ciddi bir hazırlık içinde.

Kraliçe'ye Paris'te trenden indikten sonra verilecek gülün renginden Elysee Sarayı'nın akşam yemeği menüsüne kadar birçok detay üzerinde titiz bir çalışma yürütülüyor. Hatta Kraliçe'nin Paris'te bineceği makam aracı, Kraliçe'nin şapkasının sığmama ihtimaline karşı ziyarete sayılı günler kala değiştirildi. Kraliçe 2. Elizabeth'in bineceği Citroen marka aracın tavanının oldukça alçak olduğunun fark edilmesi üzerine protokol yetkilileri arka tavanı oldukça geniş, kurşun geçirmez Renault marka başka bir araçta karar kıldı.

Olası bir şapka krizinin son anda engellenmesinin ardından bu kez Kraliçe tarafından gelen bir istek herkesi şaşırttı. Kraliçe, Elysee Sarayı'nda aynı sofrada yemek yiyeceği, kazların zorla beslenerek şişmanlatılmasına karşı çıkan oğlu Prens Charles'a rağmen menüde özellikle kaz ciğeri istedi. Prens Charles'ın, saraydaki resmi yemekte ikram edilecek, kaz ve ördeklerin ciğerlerinin canlıyken özel bir yöntemle yağlandırılmasıyla hazırlanan ve birçok hayvan hakları örgütü tarafından eleştirilen "Foie Gras"nın tadına bakıp bakmayacağı ise bilinmiyor.

Prens Charles'a hamileyken gittiği pazara adı verilecek -

Eurostar treniyle Paris'e gelecek olan Kraliçe ilk olarak şehrin ünlü sembollerinden Zafer Takı (Arc de Triomphe) önünde düzenlenecek resmi törene katılacak ve ardından Elysee Sarayı'nda Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek.

Normandiya'ya yarın hareket edecek olan Kraliçe ve beraberindeki heyet akşam saatlerinde Paris'e dönerek Elysee Sarayı'nda onurlarına verilen yemeğe katılacak. Cumartesi günü ise Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile görüşecek olan Kraliçe, görüşmenin ardından ilk kez 1948'de Prens Charles'a hamileyken gittiği çiçek pazarını ziyaret edecek. Pazara, Kraliçe'nin onuruna "Kraliçe 2. Elizabeth" ismi verilecek.

Kraliçe ve beraberindeki heyet, programın ardından aynı gün uçakla Paris'ten ayrılacak. - Arkansas

Kaynak: AA / Güncel

normandiya fransa paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title