Haberler

Fm 2016 İlk Bakış ve Yenilikler

Football Manager 2016 Beta sürümü başladı ve bizde sizler için oyuna göz attık. FM 2016 yenilikleri, maç motoru ve değişiklikleri bir araya getirdik.

football-manager-2016-ilk-bakış-ve-yenilikler

Football Manager 2016 Beta sürümü başladı ve bizde sizler için oyuna göz attık.

FM 2016 yenilikleri, maç motoru ve değişiklikleri bir araya getirdik. Football Manager bu sene özellikle menajer avatarınızı oyuna eklenme imkanı sunması ile FM severlerin gönüllerini tekrar feth etmeyi başardı. Ayrıca yeni modlar ile oyuna yeni bir soluk getiren SI Games yine başarılı bir oyun ortaya koymuş. Menajerlik simülasyonu Football Manager'ın özellikle klasik modundaki yeniliklere bir göz atalım.

FM 2016 Yenilikler

Menajer Avatarı

Football Manager 2016'nın senelerdir beklenen oyuna menajerimizin dahil olması sonunda gerçek oldu. Üstelik oldukça detaylı bir panel ile oluşturduğumuz menajerimizin görünümünü tümüyle değiştirebiliyoruz.

FIFA yada NBA 2K oyunlarında olduğu kadar detaylı bir panel olmasada menajerimizin yüz yapısını tamamiyle değiştirebiliyoruz. Yüz, gözler, burun, ağız, çene, alın, yanak gibi bir çok yüz noktasında oynama yaparak istediğiniz gibi bir menajer oyuna ekliyorsunuz. Aslına bakarsanız sadece saç, ten ve kıyafet kafi olabilirdi. Nede olsa menajerimizi yakından oyun içinde göremiyoruz. Fakat SI Games yıllardır beklenen bu özelliği oldukça detaylı bir şekilde FM 2016'ya eklemiş

Ayrıca menajerinizin boy, kilo, yüz detaylarının yanı sıra dış görünüşünüde ayarlayabiliyoruz. İster eşofman, ister takım elbise isterseniz aşağıdaki gibi bir karizmatik Trench Coat ile menajerinizi saha kenarında izleyebileceksiniz.  Bu özellik benim gibi FM manyakları için oldukça önemli bir özellik olmuş. Teşekkürler SI Games…

Maç Motoru

Maç motorunda grafikler açısından pek bir gelişme beklemeyin. Zaten FM 2016'dan çok iyi grafikler beklemek yanlış olur. Çünkü bu oyun bir simülasyon ve bu maç motoru bile 2D ve hatta sırf yazı ile oynayan benim gibi emektar oyuncular için fazla.

Maç motorunda ilk olarak gözümüze çarpan isimlerin altına stamina barlarının gelmiş olması oldukça başarılı bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Artık oyuncuların maç içi enerjilerini bu barlardan kolaylıkla gözlemleyebileceğiz.

Yeni kamera açıları ve tabiki menajerimizin saha kenarında yer aldığını görmek FM 2016'ya daha da bağlanmanızı sağlayabilir. Ayrıca bu sene eklenen Prozone ile istatistik sistemi ve maç içi istatistiklerde oldukça detaylı ve başarılı.

Birde oyuna 1000 den fazla yeni animasyonun eklendiğini tekrar söylemem gerek.

Arzu ederseniz Twente – Galatasaray maçının videosu ile maç motoruna daha yakından bakabilirsiniz.

FM 2016 Maç Motoru ve Yenilikleri

Taktikler ve Talimatlar

Taktik ve talimat ekranlarında görünümü kolaylaştıracak bilgiler ve öğeler eklenmiş. Artık ekstra butonlara basmadan oyuncunun çeşitli özelliklerini rahatlıkla görünütleyebileceğiz. Pozisyona yatkınlığı, yeteneği gibi öğeler görünür olmuş . Ayrıca artık oyuncu diziliş ekranında oyuncular kart şeklinde karşımıza çıkıyor.

Talimatlar bölümü oldukça güzel bir revize ile karşımıza geliyor. Artık talimatları verirken biraz daha içimiz rahat oluyor diyebilirim. Rakip savunmaya press uygulayabilme gibi özellikler ve talimat ekranının daha dinamik olmuş olması sevindirici.

Arayüz Değişiklikleri

Oyuna ilk girdiğinizde sizi karşılayan ekranlarda çok bir değişiklik yok. Ancak arayüzde önemli nokta dokunuşlar yapılmış.

Gözlemci raporlarımızın geldiği ekranda takip listesine ekle veya teklif yap seçenekleri daha ön planda ve erişilebilir olmuş.

Sezonluk beklentiler bölümü her kupa için sizlere hedef belirlemenize olanak sağlıyor. Tabi kulübün zorunlu hedeflerinde herhangi bir değişiklik yapamıyoruz. Ancak diğer kupalarda seçeceğiniz hedefler sizlere daha fazla transfer bütçesi sağlayabiliyor. Tabi gerçekçi hedefler seçmeyide ihmal etmeyin.

FM 2016 önemli değişimlerler karşımıza çıkıyor. Bu senede arayüzde olumlu değişimler söz konusu . Artık bir oyuncuya tıkladığınız anda gelen sayfada bir çok bilgi sıralanmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Önemli detayların yer alması biraz karışık görünsede oyuncu sayfası oldukça kullanışlı olmuş.

Bir oyuncu hakkında rapor aldığınızda artılar ve eksiler artık raporun ön görünümünde size sunuluyor. Bu oldukça hoşuma giden bir yenilik olmuş diyebilirm.

Transfer sayfasındada  ufak değişiklikler yapılmış. İlk bakışta yabancılıkta çeksek önemli bilgiler ve seçeneklerin daha iyi yerlerde olduğunu söyleyebilirim.

Kulüp çalışanları sayfasıda karşımıza değişiklikler ile çıktı. Bu sayfadan teknik ekibinizi görüntüleyebilir ve bulunduğunuz lige göre durumlarını ölçebileceksiniz.

Basın toplantılarında gelişmeler hemen ilk basın toplantısında karşımıza çıktı. Menajerimiz 87 doğumlu yaptığım için basın hemen çok genç değilmisiniz sorusunu yöneltti .

Football Manager 2016 ilk bakışımızı burada bitirelim. Oyunun tam versiyonu aktif hale gelince bizlerde tam incelememizi ve yeni modları sizlere sunacağız.

FM 2016 bu sene bizleri saatlerce, günlerce meşgul edecek gibi görünüyor. Takımınızı başarıya ulaştırmak için maksimum gerçeklikte efor sarfedeceğiz. Teşekkürler SI Games

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title