Haberler

Son dakika: Lübnan Enformasyon Bakanı Abdussamed, Beyrut'taki patlama ve gösteriler sonrasında istifa etti

Güncelleme:

Beyrut Limanı'nda en az 160 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından Lübnan'da sular durulmuyor. Binlerce protestocunun yaşanan felaketten hükümeti sorumlu tutarak sokaklara döküldüğü ülkede Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, özür dileyerek hükümetteki görevinden istifa etti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen ve en az 160 kişinin ölümüne neden olan şiddetli patlamanın ardından ülkede siyasi ve ekonomik kriz devam ediyor. Binlerce kişi, dün sokaklara inerek hükümet karşıtı protesto gerçekleştirdi. Yaşananların ardından hükümetten istifa haberi geldi. Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Son dakika: Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Beyrut'taki patlama sonrasında istifa ettiLübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed.

"HALKIN ÖZLEMLERİNİ YERİNE GETİREMEDİK"

Abdussamed konuşmasında, "Lübnanlılardan özür dilemek istiyorum. Karşılaştığımız zorluklar nedeniyle onların özlemlerini yerine getiremedik. Beyrut depreminin neden olduğun felaketin ardından halkın iradesine yanıt olarak görevimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

İSTİFA EDEN MİLLETVEKİLİ SAYISI 5 OLDU

Öte yandan ülkenin resmi haber ajansı NNA, milletvekili Nime Efram'ın da Beyrut'u sarsan şiddetli patlamaya tepki olarak istifa ettiğini aktardı. Böylece Lübnan'da Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından istifa eden milletvekili sayısı 5'e yükseldi. Hristiyan Ketaib Partisi Genel Başkanı Sami Cemayel, Beyrut Limanı'ndaki patlamaya tepki olarak partisinin parlamentodaki 3 vekilinin istifasını açıklamıştı. Bağımsız milletvekili Paula Yakubyan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamaya tepki olarak istifasını sunduğunu belirterek, tüm milletvekillerini toplu istifaya çağırmıştı.

Son dakika: Lübnan Enformasyon Bakanı Abdussamed, Beyrut'taki patlama ve gösteriler sonrasında istifa etti

LÜBNAN'DA PROTESTOLAR

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki protestolar sırasında 1 polis memuru hayatını kaybederken, çıkan olaylarda yaralananların sayısı 238'e yükseldi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki "Hesap Günü" protestoları devam ediyor. Gösteriler sırasında çıkan olaylarda 1 polis memuru hayatını kaybederken, yaralananların sayısı ise 238'e yükseldi. Göstericiler, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer istifaya çağırırken, "Halk rejimi devirmek istiyor", "İntikam, rejim düşene kadar intikam" ve "Ruhumuz kanımız sana feda ey Beyrut" gibi sloganlar attılar. Eylemciler, protestolar sırasında Dışişleri Bakanlığı binasının ardından Enerji ve Su Bakanlığı, Ekonomi ve Çevre Bakanlığı ve Bankalar Birliğine ait binaları da bastı.

Son dakika: Lübnan Enformasyon Bakanı Abdussamed, Beyrut'taki patlama ve gösteriler sonrasında istifa etti

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada, en az 160 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yıkıcı patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Abdulbasit Abdussamed Lübnan Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (17)

Helal olsun:

Buna demokrasi denir. Halkin tebkilerine cevap veriyorlar.

19
16
yanıtYanıtla
murat caneker:

özürlü olduğun belli. Orayı da karıştırıyor sen dolar yükseldi şu yükseldi demeye devam et.

yanıt6
yanıt5
cimbomlu:

israil ilk basarisini kutluyordur simdi lübnan halki, da atese su yerine benzin döküyor yani demek istedigim israilin plani tikir tikir isliyor halkta cahil cahil hükümeti sucluyor .

22
11
yanıtYanıtla
Yarın da:

le oğlum siz bitmeyecekmisiniz israil miş sen bomba maddesini orada tut sonrada israil de asıl akılsız senin gibiler keşke senin gibi saman kafalılar yok olsa boşuna dünyada duruyorsun

yanıt10
yanıt6
takavit:

israil kadar tas dussun basina her yapilan pisligi israyilin usdune at zaten biz muslumanlarin hic hatasi yoktur her seyiyapariz seytanin usdune atariz herhalti biz yeriz israyilin usdune atariz israilmi depoladi 2700 ton patlayiciyi bir araya yoneticilerin ahmakligi hemide sehrin icine

yanıt5
yanıt4
Asie:

Kardeşim istifalar israilin isteğini yerine getirmek değil demokrasidir o istifaların yerine başka yetenekler gelir bunu böyle algılamayıp her hatayı farklı yere çekip istifalara izin vermeyen akpliler rahatsız oluyorlar. Niye neden

18
13
yanıtYanıtla
Meral:

Bunlar gezici dış güçlerin oyunu asla kimse istifa etmesin kimseyi yedirmeyiz istifa etmeyiii sizden öğrenecek değiliz :)

19
11
yanıtYanıtla
Remuz:

Istifa erdemdir bunu ögren her hatanin bedeli vardir

yanıt0
yanıt3
Misafir:

Lübnan da tek iktidar yok zaten çift başlı yönetiliyor bir ayağı Hizbullah ortalığı karıştıranlar bunlardır büyük ihtimalle. Lübnan Fransanın kölesi olmuş Lübnanda Yönetim filan yok

11
1
yanıtYanıtla
Dağdeleoğlu:

Akılsız idarecilerden neler çeker garibanlaştırılmış halklar.

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title