Haberler

    Fincan Köpekler Hakkında Bilmediğiniz Acı Gerçekler

    Küçücük vücutları, sevimli yüz ifadeleri ve pek çoklarına göre tam bir Instagram köpeği! olmasıyla son zamanlarda gittikçe popülerleşti fincan köpekler!

    Küçücük vücutları, sevimli yüz ifadeleri ve pek çoklarına göre tam bir Instagram köpeği! olmasıyla son zamanlarda gittikçe popülerleşti fincan köpekler!

    Peki tüm bu sevimliliğin arkasında oldukça büyük bir acı olduğundan ne kadar haberdarsınız? Gelin birlikte bu küçücük köpeklerin nasıl bu kadar küçük olduğuna ve sessizliklerinin arkasındaki büyük acıya göz atalım.

    Fincan Köpek Nedir?

    Son zamanlarda onları sosyal medya platformlarında ve sokaklarda onları çok sık görmeye başladık.

    Oldukça küçük boyları ile bazıları tarafından "çanta köpeği" olarak da adlandırılan bu köpekler farklı türlerde karşımıza çıkabiliyor.

    Poodle, Pug, Yorkie, Malta, Pomeranya ve Shih Tzu gibi köpek cinslerinde karşımıza çıkan bu köpeklerin en fazla 5 kilogram olması ise akıllara bazı soru işaretlerinin gelmesi için yeterli olmalı.

    Onları bu kadar küçük yapan sebepse oldukça fiziksel bir sebep. Zaten küçük boyutlarda olan köpeklerin erken doğuma zorlanmasıyla ortaya çıkan fincan köpekler aslında prematüre. Yani gelişimlerini tamamlamadan doğmaya zorlanıyorlar ve bu sayede küçük ve sevimli! boyutlara sahip oluyorlar.

    Doğumları Doğal Değil

    Bu minik köpeklerin erken doğumla dünyaya gelmesinin ise pek çok negatif sonucu bulunuyor. Doğal olmayan yollarla dünyaya gelen bu hayvanların pek çok sağlık sorunu bulunuyor. Bu sorunlardan en belirgin olanı ise solunum zorluğu ve buna bağlı komplikasyonlar.

    Üreticiler tarafında hasta, genç ve genetik olarak kusurlu köpeklerin çiftleştirilmesiyle ve doğuma erken zorlanmasıyla hayata gelen bu köpekler korkunç bir ticaretin de öznesi haline getiriliyorlar.

    Anne Köpekler Büyük Acılar Çekiyor

    Üstelik bu süreçte acı çeken tek canlı yavru değil. Genç yaşta anne olmaya zorlanan dişi köpekler hamilelik sürecinde büyük acılar çekiyorlar.

    Karaciğer Sorunu Ön Planda

    Bu köpeklerin yüzleştiği en yaygın ve büyük sorun ise karaciğer rahatsızlığı. Karaciğerin toksinleri atmasına engel olan bu sorun nedeniyle hem kısa ömürlü hem de acı içinde bir hayat geçiriyorlar.

    Beyin rahatsızlıkları, diş eti sorunları ve solunum hastalıklarıyla sık sık karşılaşılan fincan köpekler de aynı zamanda az gelişimden kaynaklı kemik sorunları da sık sık görülür.

    Fahiş Fiyatlarla Satılıyorlar

    Tüm bu acıklı tabloya rağmen bu köpeklere ilgi oldukça büyük. Piyasada 1500 TL'den başlayan fiyatlarla satılan bu yavruların fiyatları 5000 TL'ye kadar çıkabiliyor.

    Peki İnsanlar Neden Fincan Köpek Sahibi Olmak İstiyor?

    Tüm sahip oldukları rahatsızlara rağmen fincan köpeklerin oldukça fazla rağbet görmesinin arkasındaki sebep ne?

    Küçük Boyutları

    Pek çok insan için bu köpekleri ideal bir ev köpeği haline getiren şey boyutları. 1+1 bir evde bile kolaylıkla bakılabilecek olan bu köpekler kent insanı için ideal bir evcil hayvan.

    Aynı zamanda küçük olmaları sayesinde kolayca taşınabiliyorlar.

    Masrafları Daha Az

    Yiyecek, veteriner ve çeşitli masrafları oldukça az olan bu canlılar pek çok kişinin onları tercih etmesinin en büyük sebepleri arasında.

    Görüntüye Verilen Önem

    Bu köpeklerin pazarını bu kadar çok yükselten ve onların çektiği tüm sağlık sorunlarının ve acıların gözardı edilmesini sağlayan en büyük sebep ise insanoğlunun görüntüye verdiği büyük önem ve bencillik.

    Her geçen gün büyük moda ikonlarının ellerinde adeta birer aksesuar gibi karşımıza çıkan bu köpekler özellikle sosyal medya gençlerinin elinde oyuncağa dönüyor. Daha fazla beğeni almanın bir aracı haline getirilen bu köpeklerin çektiği acılar ise gözardı ediliyor.

    Onlar İçin Ne Yapılabilir?

    Bu köpekler için bizler ne yapabiliriz derseniz cevap basit! Onlar hakkında bilinmeyen bu acı gerçekleri insanlara anlatabilir, çevrenizdeki insanları bu konu hakkında bilgilendirebilirsiniz. Aynı zamanda yasal olmayan satıcıları ve bu hayvanların kötü şartlar altında yaşamasına aracı olan kişileri de şikayet edebilirsiniz.

    Kaynak: Emoji.com.tr / Komik - İlginç

    Sosyal Medya Instagram Komik - İlginç Haberler

    500

    Yorumlar (5)

    Sevgi:

    Insanoğlu yatacak yerin yok

    8
    0
    yanıtYanıtla
    ...:

    Yazık hayvanlara

    1
    0
    yanıtYanıtla
    GAZHANELI:

    KIM DOGURDUDA ACISINI NEREDEN BILIYOR

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Mustafa kilic:

    Her lafa muhalefet etmezseniz nefes alamıyorsunuz değil mi. Karaciğer hastalığı nefes darlığı kemik rahatsızlığından birine yakalanırsan insanlar senin de acı çektiğini anlarlar kimse acı çekmiyor demez

    yanıt9
    yanıt0
    Hamiyet Tamay:

    Benim 4 aylık şuvava yavrum var 5000? Aldım torun dünyaya geldi ikisine bakmak zor oluyor o yüzden sahillendirmek istiyoru fiyette anlaşırız tek

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title