Haberler

Fetö'nün Mülkiye Yapılanmasına İlişkin İddianameden: "Hüseyin Avni Mutlu Kamu Gücünü Silah Olarak...

FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına ilişkin iddianamede, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun kumpas soruşturmalarının devam etmesini ve sızmamasını sağlamak amacıyla örgüte mensup olmayanların ilgili operasyonel birimlere atamalarını yapmadığı, aksine örgüt mensuplarına sahip çıkarak kamu gücünü adeta silah olarak kullandığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına ilişkin 15 isim hakkında hazırlanan iddianamede, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile ilgili bölümler dikkat çekti. Hüseyin Avni Mutlu'nun sırasıyla Kocaeli Kaymakam Adayı, Bursa Büyükorhan Kaymakamlığı, Şırnak Silopi Kaymakamlığı, Şırnak Vali Yardımcılığı, Çanakkale Eceabat Kaymakamlığı, Hatay Reyhanlı Kaymakamlığı, Çanakkale Vali Yardımcılığı, İstanbul Bağcılar Kaymakamlığı, Siirt Valiliği, Diyarbakır Valiliği, İstanbul Valiliği ve Merkez Valiliği görevlerinde bulunduğu hatırlatıldı.

Mutlu'nun evinden günlük defteri olarak kullanılan 2 adet ajanda, 1 adet, Işık Yayınlarına ait kapak kısmında Gülen Hareketi İncelemeleri 1, Gülen Hareketi, Farklı Seslerin Ahengi ve yazarların isimleri bulunan kitap, 1 adet Kaynak Yayınlarına ait, kapak kısmında Yurt Dışındaki Türk Okulları, Sulh Adacıkları, Aysal Aytaç ibareleri bulunan kitap ele geçirildiği belirtildi.

İddanamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yolsuzluk Suçları Büro Amirliğince 1 Ağustos 2016 tarihinde Halil Güneş adlı kişinin bilgisine başvurmak üzere alınan ifadesi dikkat çekti.

"Sus sesini çıkarma"

Halil Güneş'in "19 Mayıs 2014 tarihinde İzzet Baysal Huzurevini eşiyle birlikte ziyaret eden şüpheli Hüseyin Avni Mutlu'ya huzurevinde bağış amacıyla toplanan ve huzurevinde kalanlardan toplanan paraların müdür tarafından Fetullah Gülen terör örgütüne aktarıldığını söylediğini, ancak şüpheli Hüseyin Avni Mutlu'nun kendisine "sus, sesini çıkarma, seni buradan gönderirler" şeklinde cevap verdiğini ve yapmış olduğu şikayetle ilgilenmediği" yönündeki ifadesi iddianamede yer aldı.

"Atamaları örgüt stratejileri doğrultusunda yaptı"

İddianamede, o dönemde örgüt için en mahrem kabul edilen İstanbul Valisi olarak görev yapan şüpheli Mutlu'nun personel atamalarını örgütün stratejileri doğrultusunda, söz konusu kumpas soruşturmalarının devam etmesini, sızmamasını sağlamak amacıyla örgüte mensup olmayanların ilgili operasyonel birimlere atamalarını yapmayarak yapılan usulsüz işlemlerin açığa çıkmamasını sağladığı belirtildi.

"Örgüt mensubu kamu görevlilerine göstermelik yer değişiklikleri yaptı"

Mutlu'nun emri altında bulunan astı konumundaki örgüt mensupları ve faaliyetleri konusunda kamuoyunda açıkça oluşan hassasiyete rağmen örgüt mensuplarını koruduğu belirtilerek, "Adı geçenleri görevden almayıp,aksine sahip çıkarak,göstermelik yer değişiklikleri yaptığı ve sahip olduğu kamu gücünü adeta silah olarak kullandığı, örgütün yargı ve emniyet yapılanmasında yer alan mensuplarıyla fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiğine yönelik tespitler elde edildiği" kaydedildi.

Öte yandan Mutlu'nun iddialara ilişkin, söz konusu kritik soruşturmaları yürüten, bu soruşturmalarda görev alan ve usulsüz işlemler gerçekleştiren astlarını kendisinin görevden alamayacağı, böyle bir teklifin dönemin İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dan gelmesi gerektiği, yönündeki yanıtlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ifade edildi.

"Gezi tweetleri neden atıldı?"

İstanbul Valisi olarak görev yaptığı dönemde kamuoyunda "gezi olayları" olarak bilinen eylemler sırasında 9 Haziran 2013 tarihli "Gençler, Gezi Parkı'nda kuş sesleri, ıhlamur kokusu ve arı vızıltısıyla huzurlu bir sabah var mı doğru mu? Aranızda olmak isterdim" ve 13 Haziran 2013 tarihli "Gezi Parkı'nda "çevre duyarlılığıyla hareket eden gençler", bana ait ..... No'dan yüz yüze görüşmek için arayabilirsiniz. İyi günler" şeklindeki tweetleri de iddianamede yer aldı. Mutlu'nun bu paylaşımlarının İstanbul ili genelinde eylemcilere destek verir nitelikte olduğu, açıkça eylemcileri haklıymış gibi göstererek eylemlerin devamı yönünde tavır aldığı, gezi olaylarının ikinci yıl dönümünde başta "gezi itirafı" olarak manşetleştirilen ve özünde gezi olaylarının haklılığını gösterir nitelikte açıklamalar yaptığı kaydedildi.

"Kimse Yok mu" isimli derneğin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatıldığına değinilerek Mutlu'nun FETÖ ile irtibatının olduğuna dair tespitler elde edildiği vurgulandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hüseyin Avni Mutlu 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title