Haberler

Sosyal Medya Fenomenleri İçin 10 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

Sosyal medyada "Pucca" takma isimini kullanan Pınar Karagöz ve "Buryy" lakaplı şarkıcı Burak Aydoğduoğlu hakkında, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Sosyal medyada "Pucca" takma isimini kullanan Pınar Karagöz ve "Buryy" lakaplı şarkıcı Burak Aydoğduoğlu hakkında, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçundan 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Sosyal Medya Fenomenleri İçin 10 Yıl Hapis İstemi

UYUŞTURUCUYA CESARETLENDİRMİŞ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, "PuCCa Fan Clup" isimli "Facebook" hesabı kullanıcısı şüpheli Pınar Karagöz ile "Buryy Soprano" takma adını kullanan "Youtube" kullanıcısı şüpheli Burak Aydoğduoğlu'nun uyuşturucu kullanımını özendirici paylaşımlarda bulunduklarının tespit edildiği aktarıldı. İddianamede, şüpheli Karagöz'ün sosyal medya üzerinde 1 milyon 72 bin takipçisinin olduğu, yaptığı paylaşımlarla takipçilerini madde kullanımda cesaretlendirdiği ve kullanmaya özendirdiği ileri sürüldü.

Sosyal Medya Fenomenleri İçin 10 Yıl Hapis İstemi

ESRAR MADDESİNİ KASTETMİŞ

Şüpheli Pınar Karagöz'ün sosyal medya üzerinde yaptığı bir paylaşımı ele alınan iddianamede, "Kolombiya'nın uyuşturucu kartelleriyle meşhur, 'kokain' kaçakçılığının başkenti sayılan Medelli şehrine atıfta bulunarak, buradaki insanların uyuşturucu ticareti sayesinde kalabildiklerini belirtip, uyuşturucu madde kullanımının olması durumunda ekonomik döngüden dolayı Medelli'deki fakir insanların evlerine yiyecek götürebileceklerini ima ederek, uyuşturucu kullanımını özendirdiği" savunuldu. İddianamede, şüpheli Karagöz'ün yaptığı son paylaşımda ise, uyuşturucu konulu paylaşımları eleştirenlere tepkisini dile getirerek bu konuya meşrutiyet kazandırmaya çalıştığı iddia edildi. Diğer şüpheli Burak Aydoğduoğlu'nun "Youtube"da paylaştığı ve söylediği "Mary Jane" adlı şarkının argodaki manasının "esrar" olduğu, şarkıda sözü geçen "Mary Jane"i gerçek kişi olarak değil, "esrar" maddesini kastederek söylediği, sosyal medya paylaşım sitelerinde uyuşturucu maddelerin kullanılmasını alenen özendirdiği tespitinin yapıldığı iddianamede yer aldı. İddianamede, bu kapsamda şüpheliler Pınar Karagöz ve Burak Aydoğduoğlu'nun, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçundan 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500

Yorumlar (16)

Realist:

Alayı uyuşturucu bağımlısı ya da çete bunların. Hepsini içeri alın, devletime sesleniyorum.

8
10
yanıtYanıtla
Murat:

Bunlarda kim milletin sırtından para kazanan pislik sürüsü

7
5
yanıtYanıtla
ZZ EBENİ:

Murat Naasın Eyi Misin;)

yanıt0
yanıt2
FREDDY MERCURY 1941:

ARKADAŞ TAMAM UYUŞTURUCU KULLANANI ATIN İÇERİ EN AZ 5 YIL VERİN Kİ SATICILAR ETRAFTA NEREDEYSE HİÇ KALMASIN BU PİSLİK ŞEY BATSIN GİTSİN ANCAK MARY JANE LAFINI DUYUP BUNU UYUŞTURUCU SANIP, ÖZENİP İÇEN BİR GENÇ VEYA ÇOCUK VARSA O BARİZ GRİZEKALIDI VE ACİLEN O ÇOCUGUN VEYA GENCİN TOPLUMDAN UZAKLAŞTIRILMASI LAZIM. . MARY JANE LAFINA OZENEN COCUK ANA HABER IZLERDIGINDE DEMEKKI HERKESI DE DOGRAMAK ISTEYECEK. SAYGILAR.

7
2
yanıtYanıtla
esra:

şarkıyı diledim bu haberi okuyunca öğrendim mary jane nin esrar olduğunu :)

yanıt0
yanıt0
tt:

günün en güzel-haberi

5
3
yanıtYanıtla
YAZAN TOSUN OKUYANA:

BU GERİ ZEKALILARI TAKİP EDEN DE EN AZ BUNLAR KADAR MALDIR. RESMEN PALYAÇOLUK YAPIYORLAR TAKİP ETSİNLER DİYE. REZİLLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

5
2
yanıtYanıtla
mühendis:

darısı yutubırların başına çok çok amin o kazandıkları paralarıda devlet alsın ekonomiye katkıları olur en azından

4
3
yanıtYanıtla
YOBAZ SAVAR:

BÖYLE BİR KOCAM OLSUN 1 MİLYON BORCUM OLSUN.

2
3
yanıtYanıtla
geç:

madem uyuşturucuya bu kadar karşıydınız iranlı uyuşturucu baronu tutuklandıktan sonra neden burha kuzu hakimi arayıp adamı serbest bıraktırdı?Hayatınız yalan dolan . elbet hainler cezasını bulacak

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title