Haberler

    Fenerbahçe Galatasaray Dünya Derbisi Değil

    Fenerbahçe ve Galatasaray'da bir dönem forma giymiş eski futbolcu Semih Yuvakuran, 20 Mart Pazar günü iki takım arasında oynanacak derbi maçta favorisinin olmadığını söyledi.

    Fenerbahçe ve Galatasaray'da bir dönem forma giymiş eski futbolcu Semih Yuvakuran, 20 Mart Pazar günü iki takım arasında oynanacak derbi maçta favorisinin olmadığını söyledi.

    Her iki takım formasıyla birçok derbiye çıkan Yuvakuran, hafta sonunda oynanacak müsabakayla ilgili görüşlerini dile getirdi.

    Galatasaray'ın bu sezon kötü gittiğini hatırlatan Semih Yuvakuran, "Ama derbilerin favorisi olmaz. Derbiler, kurtuluş maçlarıdır. Ne kadar kötü giderseniz gidin futbolcular, bu tür maçları kurtuluş olarak görüyorlar" dedi.

    Kendi dönemlerinde de aynı durumun yaşandığını vurgulayan Yuvakuran, " Fenerbahçe'de oynarken Sigma Olomouc maçımız 7-0 bitmişti. Türkiye'ye dönüp Galatasaray ile oynadık. Herkes bizi kötü bekliyordu. Biz en kötü dönemde çıkıp 1-0 galip geldik" diye konuştu.

    Derbi mücadelesi öncesi her iki takımı değerlendiren Yuvakuran, "Ne kadar kötü giderseniz gidin düzelme durumunuz olacak. Fenerbahçe'nin iyi ve her an skoru değiştirebilecek oyuncuları var. Galatasaray'ın da iyi oyuncuları var ama moral motivasyon sıfır" ifadelerini kullandı.

    "Dünya derbisi değil"

    Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi maçlarının üst düzey olduğunu anlatan Yuvakuran, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Dünya derbisi deniyor ama Bundesliga maçlarının televizyondaki reklamlarını görüyoruz. Avrupa derbisi olsa bütün gazetelerde gözükür. Dünya derbisi olduğuna inanmıyorum. Bütün televizyonların iki takımdan bahsetmesi lazım. Bir Real Madrid-Barcelona maçını bütün dünya biliyor. Abartmayı çok seviyoruz. İçimizden gelen insanlar bunun ne olduğunu biliyor. Dünya derbisi değil, Türkiye derbisi."

    "Taraftarlar da özel hazırlanır"

    Semih Yuvakuran, derbi maçlarına taraftarların da özel hazırlandığını dile getirdi.

    Galatasaraylı taraftarların bu sezon o konuda sıkıntı yaşadığına dikkati çeken Yuvakuran, "Bir şekilde kötü sonuç olursa ne olacak? Başkan istifa etsin. Selçuk İnan'a tepki olacak. Özellikle yerli oyunculara kafayı takıyorlar. Yabancılar yürüyor, onlara niye bağırmıyorlar? Kendi çocuğumuzu korumuyoruz. Takım kötü durumdayken ortaya çıkmanız lazım" yorumunda bulundu.

    Eski derbi maçlara göre taraftar profilinin de değiştiğini anlatan Semih Yuvakuran, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "(Kendi dönemlerinde) hiç ölü var mıydı? Kavga çıkıyordu. (Bugün) böyle olduğu halde ölü var. Fenerbahçe, Galatasaray seyircisi olsun. Hiçbir zaman kan gövdeyi götürmedi. Saha içinde kavga ettiğimizi hatırlamıyorum. Sarmaş dolaş çıkıyorduk. Skor ahlakı yok. Spor ahlakı yerleştiğinde Almanya, İngiltere, Fransa gibi olacağız."

    Ankara'daki terör saldırısının ardından sosyal medyada taraftarların beraber izleme yönünde yaptığı kampanya ile ilgili soruyu cevaplayan Yuvakuran, "İlla Ankara'da bombanın patlaması mı lazım? Hepimiz insanız. Zamanında Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı yan yana maç izliyordu. Babası Fenerbahçeli, oğlu Galatasaraylı beraber maç izliyordu" şeklinde konuştu.

    Eski derbiler

    Kendisi dönemindeki derbi maçlarıyla ilgili anıları paylaşan Yuvakuran, bugünün derbileriyle geçmişteki maçları değerlendirmek için şartları karşılaştırmak gerektiğini vurguladı.

    İki dönemin derbilerinin şartlarını karşılaştıran Semih Yuvakuran, şöyle konuştu:

    "O zamanki yeteneklerle şimdikiler, futbol anlayışıyla giyim kuşam, forma ve ayakkabılara değinmek lazım. Sahalara değinmek lazım. Topladığımızda artılar hep bizim tarafta, eksiler bu tarafta. İmkanlar mükemmel, maddi problem yok. Paralarını öyle böyle alıyorlar. Bizim bir sezon almadığımız oldu. Kalite olarak da her takımdan üç dört oyuncu sayabilirim. Şimdi yabancılar akla geliyor. Bizim zamanımızda Oğuzlar, Rıdvanlar, Tanjular vardı. Yetenek olarak bir Erhan Önal, Uğur Tütüneker var mı? Yetenek sıfır."

    İki takım formasıyla da derbi maçlarda hem üzüntüleri hem sevinçleri yaşadığını belirten Yuvakuran, üzüntü ve sevinçleri konusunda, "Galatasaray'da oynarken, 3-0'dan 4-3 yenildiğimiz maç var. Sigma Olomouc'dan dönüşte Galatasaray derbisini kazanmıştık. Yensek de yenilsek de bütün derbilerden keyif alırdım. Vitrine çıkıyorsunuz. Kolay değil, büyük futbolcular buralarda oynayabiliyor. Çoğu insanın ayakları titrer" değerlendirmesinde bulundu.

    Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transferine değinen Yuvakuran, "Benim hiçbir şeyim yoktu. Yönetim karar vermiş. Paraya ihtiyaç varmış, bonservisim yüksek olduğu için beni gözden çıkarmışlar. Çok üzülmüştüm, sonra pişman oldular ama iş işten gitmişti. İyi ki gitmişim. Fenerbahçe seyircisi de kulüp de beni bağrına bastı. Taraftarların bu şekilde sevmesi nadirdir. Galatasaray'dan gelip de Fenerbahçe'de tutunmak ve 5,5 yıl oynamak kolay değil" şeklinde görüş belirtti.

    Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transferinin ardından çıktığı ilk derbi maçında çok heyecanlandığını kaydeden Yuvakuran, "Dizlerimin bağı çözülecekti. Alışmak zorundasınız. Formaya, takım arkadaşlarınıza ve seyircinize alışıyorsunuz. Fenerbahçe seyircisi de beni Galatasaray taraftarına ezdirmedi" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Semih Yuvakuran Galatasaray Fenerbahçe Türkiye Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title