Haberler

    Favori Fenerbahçe Değil"

    Bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray'da da forma giyen eski milli futbolcu İlyas Tüfekçi, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında, 20 Mart Pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde birçok insanın sarı-lacivertlileri favori görmesine rağmen, kendisinin bu görüşe katılmadığını söyledi.

    Bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray'da da forma giyen eski milli futbolcu İlyas Tüfekçi, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında, 20 Mart Pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde birçok insanın sarı-lacivertlileri favori görmesine rağmen, kendisinin bu görüşe katılmadığını söyledi.

    Türk futbolunun en önemli rekabeti olan derbi ile ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan İlyas Tüfekçi, "Futbolda takımların gücünün önemli olmadığı zamanlar olur. Bu da Fenerbahçe- Galatasaray derbileri için geçerlidir" dedi.

    Derbilerin sonucunun önceden tahmin edilemeyeceğini aktaran İlyas Tüfekçi, şöyle konuştu:

    "Bu karşılaşmalar, hangi şartlarda, hangi ortamda, ne zaman ve nasıl oynanırsa oynansın, sonucu önceden kestirmek mümkün değil. Bunu herkes iyi bilsin. Fenerbahçe, kadrosuyla, performansıyla kesin favori gibi gözükse de ben hiç öyle görmüyorum. Bunu yıllarca futbolcu, antrenör ve izleyici olarak yaşadım. Derbilerin sonuçları önceden kestirilemiyor."

    Eski milli futbolcu, 1999-2000 sezonunda Galatasaray'ın kesin favori çıktığı maçta Fenerbahçe'nin Samuel Johnson'ın golüyle 1-0 kazandığı derbiyi hatırlatarak, şunları kaydetti:

    "Özellikle 2000 senesinde Johnson'ın attığı golle Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı yendiği maçı unutamam. Galatasaray, tarihi rekoru kıracağı, 8-0, 9-0 kazanacağı maçı 1-0 kaybetti. Futbol böyle bir oyun. Pazar günü yapılacak maçta iyi oyuncular, taktik, teknik, hepsi hikaye... Bunlarla ancak bazı bilgisayarcılar kendisini kandırır. Bunların hiçbir hükmü yok. O gün daha çok ısıran takım derbide galip gelir. Isıranlar da genelde mağdur olanlardır. Şu anda kötü durumdaki Galatasaray olduğu için Fenerbahçe'yi ısırma şansı var ama futbol bu... Farklı Fenerbahçe galibiyeti de olabilir. Derbilerin sonucu her şeye açık ama Galatasaray'ın ciddi direnç göstereceğini düşünüyorum."

    "İki takıma da gol attım"

    Büyük rekabette hem Fenerbahçe formasıyla Galatasaray'a hem de Galatasaray forması altında Fenerbahçe'ye gol attığını anlatan İlyas Tüfekçi, "Her iki takımda da galibiyeti gördüm. İki takıma da gol attım" dedi.

    Kendi zamanında derbilerde tribünlerdeki taraftar sayısının eşit olduğunu hatırlatan İlyas Tüfekçi, şu ifadeleri kullandı:

    "Fenerbahçe'de oynadığım 3 sezonda Galatasaray'ı gol attığım Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde yendik. Bir kez de ligde yenmiştik ama Galatasaray'da oynadığım 4 sezonda Fenerbahçe'yi 3-4 kez yendik. Bizim zamanımızda tribünlerde taraftar sayısı yüzde 50, yüzde 50 idi. Dostluk vardı. Atmosfer inanılmazdı. Şimdi 50 bin Galatasaraylı veya Fenerbahçeli var. Bizim zamanımızdaki atmosfer, dünyada sayılıydı. Yazık. Yüzde 50-50 olayı olmadıkça derbilerin eski zevkinde yaşanacağını düşünmüyorum."

    Futbol hayatına başladığı Almanya'da, atmosferi en yüksek karşılaşmalardan olan Schalke 04-Borussia Dortmund müsabakalarında da görev aldığını anlatan İlyas Tüfekçi, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Almanya'nın en büyük derbisinde de oynadım. Oranın en büyük ve bir numaralı maçı, Schalke 04-Borussia Dortmund karşılaşmasıdır. O maçları da oynadım ama bizimkinin yanına yaklaşamaz. Net olarak bunu söyleyebilirim. Bence dünyada bir ülkenin bu kadar etkilendiği başka bir derbi yok. Bizimki, bence dünyanın açık ara en iyi derbisi. Milyonlarca insan, Anadolu'nun en küçük köyünde veya Avustralya'nın Melbourne şehrinde Fenerbahçeli ile Galatasaraylı oturuyor, birbirini kızdırıyor. Dünyada böyle bir şey yok."

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    İlyas Tüfekçi Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title