Haberler

Fatih Sultan Mehmet Cami'nin Temeli Atıldı

Niğde’nin en büyük camisi olacak olan Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Niğde'nin en büyük camisi olacak olan Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırseverlerin bağışlarıyla yaptırılacak olan caminin törenine, Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma törenin açılış konuşmasını yapan Selçuk Mahallesi Muhtarı, Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Ünal, Fatih Sultan Mehmet Camiinin Niğde'nin en büyük camisi olacağını ifade ederek cami hakkında bilgi verdi. Ünal, "Çift minareli, 3 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği üç katlı kapalı alana sahip camimizde hanımlar için mahvel alanı yer alacak. 1830 metre kare iç avlu, 50 kız- 50 erkek öğrenci kapasiteli 2 Kur'an Kursu, konferans, taziye salonu, kütüphane, okuma salonu, sevgi mağazası, camimiz içinde bulunacak" dedi.

Niğde Müftüsü Alaaddin Gülpınar, "çırpına çırpına cami inşaatımızı bu duruma getirenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra gerek Belediye, gerek Cami derneği ve hayır sever vatandaşlarımızın desteğiyle bu mabedi en yakın zamanda açılır. Niğdemiz de özellikle Derbent mezarlığından Üniversiteye kadar alandaki sadece Özbelde camimiz var. Bunun dışında başka bir cami yok. Niğde'nin büyük nüfusu o tarafta cami eksiğimiz var. Bu konudaki çalışmalarımızla ileriki zamanlarda Hastanemiz civarında milli emlak müdürlüğüne ait 3 yerimiz var, orada da en yakın zamanda 2 hayırseverimiz caminin temelini orada atılacağını buradan duyurmak istiyorum" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "3 yıl önce başladığımız şehrimizi planlama çalışmasında Selçuk mahallemizde 3 bin metre arsa temin ederek Niğde Belediyesi olarak bu arsayı derneğimize devrettik. Yine Sarıköprü ve Ahmetpınarı'nda da başlamış olan bir camimiz var. Yine camilerimizin arsalarını Belediye olarak tedarik ederek Cami yaptırma ve yaşatma derneklerine tahsislerini gerçekleştirdik. İlimizin cami sorunu giderme konusunda arsa desteği yapıyoruz. Niğde Belediyesi olarak aldığımız karar doğrultusunda bundan sonra ilimizde başlayacak her cami için minimum 100 Bin TL maddi destekte bulunacağız" şeklinde konuştu.

Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ise "Camiler gönüllerimizin ve dualarımızın birleştiği mekanlardır. Camiler sadece toplanıp Cuma günleri namaz kılınan yer değildir. Camiler çok sağlam yapılılar, doğal afetlerde birer sığınak gibidir. İlimiz son yıllarda çok daha gelişiyor, ilimizde mabed sayısında ciddi bir artış var. Geçtiğimiz yıl Kendirli camimizi de ibadete açtık. İnşallah önümüzdeki yıl Ramazan ayında teravih namazlarını burada kılmak nasip olur. Bizde Valilik olarak üzerimize düşen ne varsa yardımcı olacağımızı belirtiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camiine yardımda bulunan hayırseverlere plaket verildi.

Plaketten sonra dualarla Niğde en büyük camisi olacak olan Fatih Sultan Mehmet Camii'nin temeli atıldı. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Sultan Mehmet İbrahim Türkoğlu Faruk Akdoğan Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title