Haberler

F.bahçe Ülker Uzatmada Yıkıldı!

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Beko Basketbol Lig'inin 10.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Beko Basketbol Lig'inin 10. haftasında nomal süresi 74-74 biten karşılaşmanın ikinci uzatma bölümünde Pınar Karşıyaka'ya 101-98 mağlup oldu.

Pınar Karşıyaka'da David Rae Leonard 31 sayı ile sahanın en skoreri olurken; Jovo Stanojevic 26 sayı 10 ribaund, Andre Smith ve Furkan Aldemir 12'şer sayı üretti.

Fenerbahçe Ülker'de ise Ömer Onan 29 sayı, Oğuz Savaş 15 sayı, Kaya Peker 13 sayı ve Emir Preldzic 11 sayı ile mücadele etti.

FURKAN ALDEMİR HASTANEYE KALDIRILDI

Sarı lacivertlilerde Roko Ukic ve Marko Tomas, Karşıyaka karşısında forma giymedi.

Pınar Karşıyaka'nın genç oyuncusu Furkan Aldemir, karşılaşmanın 2. uzatma periyotunda ribaund mücadelesi sırasında sağ ayak bileğinden sakatlandı.

Furkan, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Karşılaşmanın ardından Pınar Karşıyakalı oyuncular ve taraftarlar Furkan lehine tezahüratta bulundu.

F.BAHÇE ÜLKER'DEN İLK MAĞLUBİYET

Beko Basketbol Ligi'nde 9'da 9 ile namağlup olan tek takım Fenerbahçe Ülker'in bu unvanı İzmir deplasmanında son buldu. Euroleague'de perşembe günü Montepaschi Siena'ya 94-65 yenilen sarı lacivertliler, Pınar Karşıyaka karşısında da mağlup olmaktan kurtulamadı.

Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Kaya Peker’in üst üste 6 sayısıyla hızlı başlayan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Ardından Pınar Karşıyaka ise Furkan, Eldridge ve Birkan üçlüsüyle 8-2’lik seri yakalayarak son 6 dakika öncesinde 8-8’lik eşitliği sağladı. Takip eden bölümde, iki takım da topu pota altına indirerek hücum etmeyi tercih ederken bunda daha başarılı olan konuk ekip oldu ve son 3 dakika öncesinde 10-15’lik üstünlüğü yakalayarak rakibini molaya zorladı. Moladan sonraki bölüme Pınar Karşıyaka, Eldridge, Holston ve Stanojevic üçlüsüyle etkili oldu ve son dakika öncesinde 18-17 öne geçti. Kalan sürede de Holston’la bir üçlük bulan Yeşil Kırmızılılar, ilk periyotu 21-17 önde tamamladı.

İkinci periyota da Stanojevic’in serbest atıştan bulduğu sayılarla başlayan Pınar Karşıyaka, Smith’in üçlüğüyle 3. dakika içinde farkı 6 sayıya yükseltti (26-20). Takip eden bölümde ise ev sahibi ekibin savunması maça damga vurdu. 5 dakika boyunca rakibine sayı şansı tanımayan Pınar Karşıyaka, Stanojevic’in sayılarıyla skoru 30-20’ya getirdi. Sarı Lacivertliler adına suskunluğu bozan isim ise Lavrinovic oldu. Kalan sürede de yine Stanojevic’le pota altından etkili olan Pınar Karşıyaka, bir de Eldridge’le üçlük bularak Kaya ve Oğuz’la sayılar bulan rakibine karşı aradaki sayı farkını korudu ve devre arasına 35-26’lık üstünlükle gitti.

MÜTHİŞ BİR MÜCADELE

Devre arasından dönüşte takımlar Emir ve Smith’le karşılıklı isabetler bulurken 3. dakika dolarken Oğuz’un kaydettiği sayılar, 37-31 ile farkı 6’ya indirdi. Sonrasında, Birkan ve Furkan ikilisi ile etkili olan Pınar Karşıyaka, savunmada ise Ömer Onan’ın üst üste bulduğu 7 sayıya engel olamadı ve skor, 5. dakika geçilirken 41-38’e geldi. Sonraki dakika içinde de Oğuz Savaş’ın turnikesi farkı 1’e indirse de Holston’ın kaydettiği üçlük, Pınar Karşıyaka’ya nefes aldırdı. Ancak, takip eden bölümde, savunmada Lavrinovic’in bloklarıyla, hücumda da yine Lavrinovic ve Ömer’le etkili olan Fenerbahçe Ülker, periyotun sonuna 2:24 kala, 46-46 ile skora denge getirdi. Kalan süre karşılıklı sayılarla geçilirken 14 saniye kala Ömer Onan’ın üçlüğü, konuk ekibe 50-51 ile skor üstünlüğünü getirse de Holston da üçlükle yanıt verince, son periyota 53-51’lik Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile girildi.

NORMAL SÜRE 74-74!

Karşılaşmanın final periyotuna iki takım da hücumlarda zorlanarak başladı. Periyotun ilk sayısını, bitime 8:19 kala Sean May ile serbest atıştan Fenerbahçe Ülker bulurken Stanojevic’in sayıları, ilk 2 dakika geçilirken 55-52 ile Pınar Karşıyaka üstünlüğünü korudu. Sonraki 2 dakikada takımlar karşılıklı sayılar bulurken Ömer Onan, üçlük isabetle takımını bir kez daha öne geçirdi (58-59). Sonrasında da Kinsey ve Kaya ile sayılar bulan konuk ekip, Pınar Karşıyaka’ya tam 3 dakika boyunca sayı attırmayarak 58-63’lük skoru yakaladı. Yeşil Kırmızılılar, bu seriyi Stanojevic ile sonlandırırken May ve Holston’ın karşılıklı sayılarıyla son 2 dakikaya 62-65’lik skorla girildi. Ardından Stanojevic ve Smith ile sayılar üreten Pınar Karşıyaka, son dakika öncesinde 67-67 ile skoru eşitledi. Kalan süre, çok sayıda serbest atışa sahne olurken üst üste isabetlerle rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe Ülker, 8 saniye kala Preldzic’in kaçırdığı atışla avantaj yitirdi. Bunu iyi değerlendiren Pınar Karşıyaka, 2 saniye kala Holston’ın kaydettiği serbest atışlarla skora dengeyi getirdi ve maçın normal süresi 74-74 sona erdi.

ÖMER ONAN'IN ÜÇLÜĞÜ VE 2. UZATMA

Uzatma periyotu May ve Holston’ın karşılıklı sayılarıyla başlarken ilk 2 dakikayı 79-78 önde geçen taraf ev sahibi ekip oldu. Kinsey ve Holston’ın karşılıklı serbest atışlarını ise Oğuz Savaş’ın tiplediği top takip etti ve son 2 dakikaya Fenerbahçe Ülker, 81-82 önde girdi. Sonrasında da Ömer Onan’la farkı 3’e yükselten Fenerbahçe Ülker, Ahmet’in üçlüğüne engel olamadı ve son dakika öncesinde 84-84 ile skor bir kez daha eşitlendi. Heyecan fırtınasıyla geçen son dakikada ise Holston’la öne geçen Pınar Karşıyaka, Furkan’ın 2 saniye kala bulduğu turnikeyle farkı 3’e yükseltti ama bu kısa süreye Ömer Onan da bir üçlük sığdırınca, skor 89-89 oldu ve 2. uzatmaya gidildi.

İkinci uzatmaya Stanojevic ve Holston’ın sayıları ile başlayan Pınar Karşıyaka, ilk 2 dakika içinde 93-89’luk üstünlüğü yakaladı. Hemen ardından ise bitime 3:25 kala, Pınar Karşıyaka’nın genç uzunu Furkan Aldemir sakatlanarak yerde kaldı. Durumu ciddi olduğu anlaşılan Furkan, salonu sedye ile terk etti ve hastaneye kaldırıldı. Bu sebeple bir süre duran oyuna devam edilirken iki takımdan oyuncuların da morallerinin çok bozuk olduğu gözlendi. Dramatik bir havayla yeniden başlayan maçta Preldzic, serbest atışlarla farkı 2’ye indirse de Stanojevic de aynı şekilde serbest atışlarla farkı tekrar 4’e çıkardı. Hemen ardından ise sahneye Mirsad çıktı ve üçlüğü ile bu kez farkı 1’e indirdi. Holston ve Preldzic’in karşılıklı sayıları sonucu da son dakikaya 97-96 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile girildi. Kalan sürede rakibini iyi savunan Pınar Karşıyaka, kullandığı serbest atışları da sayıya çevirince, 14 saniye kala 101-96’lık üstünlüğü yakaladı ve maçtan da 101-98 galip ayrıldı. Bu skorla Pınar Karşıyaka, Beko Basketbol Ligi’ndeki 10. maçında 6. galibiyetini alırken lider Fenerbahçe Ülker’e ilk mağlubiyetini tattırdı.

SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Zafer Yılmaz – Erman Erdemli

PINAR KARŞIYAKA (101): Osiris Eldridge 8 (1 ribaunt), Uluğ Kaçaniku 2 (1 ribaunt), Birkan Batuk 6 (1 ribaunt), Jovo Stanojevic 26 (10 ribaunt), David Holston 31 (1 ribaunt – 6 asist), Andre Smith 12 (13 ribaunt – 1 asist), Ahmet Erdoğan 4 (1 ribaunt – 5 asist), Furkan Aldemir 12 (11 ribaunt), Alper Saruhan (5 ribaunt – 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (98): Mirsad Türkcan 3 (1 asist), Ömer Onan 29 (2 ribaunt), Lynn Greer 1 (2 ribaunt), Darjus Lavrinovic 9 (3 ribaunt – 2 asist), Kaya Peker 13 (4 ribaunt – 1 asist), Oğuz Savaş 15 (10 ribaunt – 4 asist), Tarence Kinsey 6 (10 ribaunt – 3 asist), Can Maxim Mutaf 2 (2 ribaunt – 2 asist), Sean May 9 (9 ribaunt), Emir Preldzic 11 (6 ribaunt – 5 asist)

1. PERİYOT: 21-17

2. PERİYOT: 14-9

3. PERİYOT: 18-25

4. PERİYOT: 21-23

1. UZATMA: 15-15

2. UZATMA: 12-9

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title