Haberler

Evlilik Masrafları 30 Milyar Lirayı Buluyor

Güncelleme:

Bahar aylarıyla birlikte çiftler; düğün tarihlerini belirleyip, mekan arayışlarına başlarken aileler de yapılacak harcamaları kara kara düşünmeye başladı.

Yılda ortalama 600 bin çiftin dünya evine girdiği Türkiye'de evlilik sektörünün büyüklüğü de 30 milyar liraya ulaştı. İstanbul yılda 166 bin organizasyon ile dünya düğün turizminin de gözdesi haline geldi. Mobilya, çeyiz, gelinlik, takı ve düğün masraflarıyla Türkiye'de bir çift ortalama 50 bin liraya dünya evine giriyor.

EN ÇOK MOBİLYACILAR SEVİNİYOR

Bu rakamda aslan payını ise mobilya ve düğün mekanları kapıyor. İstanbul'da bir otel düğünü yapmak isteyen çiftin, kişi başı ortalama 100 TL'yi gözden çıkarması gerektiğini belirten Grand Cevahir Hotel&Convention Center Genel Müdürü Ahmet Küçükbaşkan, "Son dönemlerde aile büyükleri ile yapılan nikah ve düğün yemeklerinden sonra küçük bir arkadaş grubuyla eğlencelerine devam eden çiftler 'After Party' tarzında eğlencelere sıcak bakıyorlar. Bunun yanı sıra ayakta nikah konsepti, öğlen yapılan nikah kokteylleri düşük bütçelerinden dolayı tercih ediliyor" dedi.

DÜĞÜN MEKANLARININ FİYAT ARALIĞI

Mekan Kişi başı fiyat aralığı (TL)

Tarihi mekanlar 150-500
Otel 100-500
Kulüp 70-200
Kır düğünü 40-200
Düğün salonu 20-150
Sosyal tesisler 60-150
Restoran 75-200
Tekne düğünü 30-180

EVLİLİKLE İLGİLİ ÖNEMLİ DETAYLAR

Türkiye'de evlilik sektörünün tahmini büyüklüğü 30 milyar TL

Türkiye'de her yıl ortalama evlenen kişi sayısı 600 bin

Türkiye'de evlenmenin ortalama maliyeti 50 bin TL

En popüler düğün ayları: Haziran ve ağustos

Düğünlere ortalama davetli sayısı: 240

Ortalama evlilik yaşı Erkek 26.8 Kadın 23.6

HANGİ ÜLKEDE YILDA KAÇ EVLİLİK GERÇEKLEŞİYOR

Ülke Evlilik sayısı
-
Çin 10 milyon
ABD 2.1 milyon
Rusya 1.3 milyon
Türkiye 600 bin
Almanya 382 bin
İngiltere 280 bin
İtalya 208 bin
İspanya 163 bin
Avustralya 119 bin

DÜĞÜNLERİ EN KALABALIK 4 ÜLKE

Hindistan: Dünyada en kalabalık düğünlere ev sahipliği yapan ülkelerin başında geliyor. Davetli sayısı 10 bini bulabiliyor.
Türkiye: Ortalama davetli sayısı 240 kişi. Ancak bu rakam bazı düğünlerde 2 bin kişiye yükselebiliyor. Türkiye'de ortalama düğün
Amerika: Ülkede en çok düğünün gerçekleştiği şehir Las Vegas olarak gösteriliyor. Düğünlerin ortalama davetli sayısı ise 136 kişi.
İngiltere: Düğünlerde ortalama davetli sayısı 80 kişi. Ancak bu rakam bazı düğünlerde 200'e çıkabiliyor.

ÜLKELER BAZINDA EN POPÜLER DÜĞÜN AYLARI

ABD
Haziran-Eylül
İngiltere
Ağustos-Ekim
Türkiye
Haziran-Ağustos
Avustralya
Kasım-Mart-Ekim (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

avustralya istanbul türkiye Memur Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

akincimobilWeb@haberler.com:

Evlenin üç çocuk yapın derler asgari ücretin haberleri yok bunların heralde

81
0
yanıtYanıtla
Gereksiz işler:

Milyar dolarlarım olsa yine evlenmezdim gereksiz boş işler bunu herkes anlayacak

5
68
yanıtYanıtla
hisa:

ne 30 u ne ne 50 si üç dört sene önceki fiyat bunlar.

43
0
yanıtYanıtla
burcu:

cicim ayı en fazla altı ay sürer. eşinizin lağım gibi kokan gazını duyduğunuzda biter.

18
10
yanıtYanıtla
fidanmobilWeb@haberler.com:

Zaten kadınlar her şeyin en iyisini istiyorlar biraz gösterişi seviyorlar uygun olana giden az bi yemek takımına 1200 lira vereni biliyorum erkek olsam ölçer Biçer öyle evlenirim bide huyu güzel olsun benden tavsiye

13
2
yanıtYanıtla
HüseyinMobil-IOS:

Bu fiyatlara düğün yapamam artık akpli ehli müslüm türbanlı bulmam lazım yazın akpli kızlar buraya tanışalım

9
6
yanıtYanıtla
Mahmut Mobil-IOS:

Gayet basit para akapeliler de bul bi akapeli evlen

6
5
yanıtYanıtla
bekar kardeşim evlenmeMobil-ANDROID:

milyarlarca harcarsın. bi o kadar da koluna bilezik takarsın. Sonra gider saçma sapan bahane ile seni boşar. ömür boyu nafaka alır. Maddi manevi tazminat alır. çocuğunu mal gibi Hacz etmek zorunda kalır her seferinde 700 lira harcarsın.erkek isen suçlusun. aklınız varsa medeni Kanunu inceleyin.Devlet zaten zina yı Serbest bırakmış neden bi sor Kendine. Akıllı olun.sakın yakmayın başınızı.Devrin kadınlarının yüzde 99 u bunun farkında.illa bir yol bulur kendini zengin eder.benim karım bunu Meslek edindi. ayrılalı 6 yıl oldu.ben dahil 3 adamı eskitti.şimdi 3. garibin canını Yakmakla meşgul. Akıllı olun

8
0
yanıtYanıtla
hanoMobil-ANDROID:

Bu na şükür hacı buna şükür karnimiz doyuyor ya. hem sen evlen yüce Rabbim öder masraflari meeeeee

4
1
yanıtYanıtla
brs:

yorumlara baktım tek tek. . hiç kimse hayatından memnun değil anlaşılan. hayatımızı memnun eden yegane şey şu anda sadece para galiba. . herkeste para hırsı oluşmuş beklentilerimizi küçük tutalım mutlu olmaya bakalım . . başkalarının hayatlarına imrenmeyelim. . . . evlilik çok güzel birşey bence. . doğru düzgün yaşarsan hayatını hiç bir zaman hayatında sorun yaşamazsın zaten. . !!!

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title