Haberler

Eskişehir - Çgd'nin Uğur Mumcu Ödülleri Verildi

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Uğur Mumcu Anma Ödülleri Eskişehir'de düzenlenen törende sahiplerine verildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Uğur Mumcu Anma Ödülleri Eskişehir'de düzenlenen törende sahiplerine verildi.

ÇGD Eskişehir Şubesi tarafından CHP'li Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilen tören Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde (AKM) yapıldı. Törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekilleri Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Aykut Erdoğdu ve Özcan Purçu, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ile çok sayıda kişi katıldı.

Basın dalında ödül alan ve törene katılan Pınar Türenç, Sedat Bozok, Şaban Sevinç, Tuluhan Tekelioğlu ve Muharrem Sarıkaya'ya ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen verdi. Büyükerşen, Pınar Türenç'in Basın Konseyi'nin ilk kadın başkanı olduğunu söyledi.

TÜRENÇ YILMAYACAĞIZ, KORKMAYACAĞIZ, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de yaptığı konuşmada, Bu güzel, bu aydınlık kentte bu ödülü almak bizleri çin büyük gurur. Çok teşekkür ediyoruz bizi bu şekilde onurladığınız için. Ama sizleri çin varız. Sizlerin sesi olmaya, sizin gözünüz, kulağınız olmaya devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin. Unutmayacağız, unutturmayacağız, yılmayacağız, korkmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin. DEMOKRASİ ÖDÜLÜ CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN

Demokrasi ödülü cezaevinde olan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e verildi. Ödülü almaya Can Dündar'ın annesi Öznur Dündar geldi. Özur Dündar ödülünü Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay'dan aldı. Can Dündar ve Erdem'in cezaevinden gönderdikleri mektup da ekrana yansıtılarak sunucu tarafından okundu. Mektupta şöyle denildi 'Eskişehir Çağdaş Gazeteciler Derneği ve bu geceye ev sahipliği yapan 3 belediyeye; mesleğimizin cesur kalemi Uğur mumcu adına verdiğiniz demokrasi ödülüne layık görülmemizden dolayı onur duyuyoruz. Uğur Mumcu sadece araştırmacı gazeteciliği ile değil, cesur ve ilkeli duruşuyla da hepimize örnek olmuş bir meslek şehidimiz. Onu bu ödülle anarken adına, ilklerine ve açtığı yola layık olmak için daha çok çaba sarf etmeye söz veriyoruz. Ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ediyor, özgürlüğe kavuştuğumuzda bizzat gelip almayı ummuyoruz.'

Can Dündar'ın annesi Öznur Dündar da yaptığı konuşmada İyi bir evladın annesiyim. Çok mutluyum. Kararlıyız, dirençliyiz, bugünleri de atlatacağız dedi.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU'NA MÜCEDELE ÖDÜLÜ

Mücadele ödülüne layık görülen Kadın Cinayetleri Platformu adına ödülü almak üzere Fatma Kurt davet edildi. Fatma Kurt, ödülü arkadaşlarıyla ve kendilerine mücadelede destek olan Tuluhan Tekelioğlu ile birlikte almak istediği belirtti. Bunun üzerine sahneye Tuluhan Tekelioğlu ile kadın cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri çıktı. Fatma Kurt'a ödülünü Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt verdi.

Bilim ödüllerinde törene katılamayan Prof.Dr. Aziz Sancar'ın ödülünü yeğeni Metin Sancar CHP Milletvekili Gaye Usluer'den aldı.

Törenin ardından ünlü sanatçı Selda Bağcan konser verdi. Bağcan hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Dündar Uğur Mumcu Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title