Haberler

Eski Milletvekili Tandoğdu, Toprağa Verildi

Eski Ordu Milletvekili İdris Sami Tandoğdu, toprağa verildi.

Eski Ordu Milletvekili İdris Sami Tandoğdu, toprağa verildi.

Ankara'da tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybeden Tandoğdu'nun cenazesi için önce CHP Fatsa ilçe binasının önünde tören düzenlendi. Daha sonra Fatsa Orta Büyük Camisine getirilerek cenaze töreni gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcısı Mesut Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Tandoğdu'nun cenazesi, ilçedeki Asri mezarlığına defnedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, önemli bir insanı kaybettikleri için üzgün oldularını belirtti.

Tandoğdu ile 22'inci dönemde birlikte görev yaptıklarını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bugün Irak'tan dönüyor, kendisi katılamadı. Kendisini temsilen ben ve Grup Başkanvekilimiz Engin Altay ve diğer milletvekillerimiz burada. Hayatın gerçekleri ile karşı karşıyayız. Bütün Fatsalı ve Ordululara başsağlığı diliyorum. Sadece mensup olduğu Cumhuriyet Halk Partililer değil, seçildiği ilin insanlarının vekili olarak görev yapmıştı. Bölgenin temel sorunu olan fındık konusunda çıkışlarıyla kamuoyunda tanınıyordu. Bölgesine duyalılıklarını parlementoda yansıtan bir milletvekiliydi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabır diliyorum."

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız ise bölgenin insanı tarafından sevilen bir insan olduğunu ve kendisine Allah'tan rahmet, yakınları ile sevenlerine başsağlığı diledi.

Cenaze törenine Tandoğdu'nun eşi Nilgün, oğlu Can, kızı Yaşam Tandoğdu ile Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri İhsan Şener ve Fatih Han Ünal, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Eski AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Eski CHP Ordu Mlletvekili Kazım Türkmen, Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

22. Dönem'de Ordu milltvekili seçilen Tandoğdu, evli ve iki çocuk babasıydı. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

İdris Sami Tandoğdu Eyüp Fatsa Haluk Koç Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title