Haberler

"Atatürk, İttihat ve Terakki'nin Yapmak İstediklerini Yaptı"

Güncelleme:

Eski Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk'ün, İttihat ve Terakki'nin yapmak istediklerini yaptığını söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk'ün, İttihat ve Terakki'nin yapmak istediklerini yaptığını söyledi.

2008 - 2012 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı yapan emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Gaziantep'te 1 Düşünce Grubu tarafından düzenlenen programa katıldı. Program öncesi kitaplarını imzalayan Başbuğ, kürsüye geçerek salondakilere Atatürk'ü anlattı.

1 Düşünce Grubu Başkanı Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu, programın açılış konuşmasını yaptı. Arpacıoğlu konuşmasında programa katılan Emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve eşine teşekkür ederek başladı. Arpacıoğlu konuşmasında, "Bu gün aramızda çok değerli konuklar var. Özellikle bizi kırmayarak buraya gelen 26. Genelkurmay Başkanımız Sayın İlker Başbuğ ve çok değerli eşi Sayın Selvi Başbuğ'a geldikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Necdet Sevinç'in eşi Sevgi Sevinç'e ise Kuran'ı Kerim, Türk Bayrağı ve kılıç sırasıyla öpülerek hediye edildi.

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk'ün İttihat ve Terakki Partisinin yapamadıklarını yaptığını dile getirerek, "19. yüzyılı iyi anlamak lazım, 20. yüzyılı iyi anlamak lazım. Bir gerçeği daha söylemek gerekirse İttihat ve Terakkiyi de iyi anlamak lazım. Bizim İttihat ve Terakkiyi doğru anladığımızdan emin değilim. Hep İttihat ve Terakki dediğimiz zaman Osmanlı İmparatorluğunu Birinci Dünya Harbine sokan ve imparatorluğun çöküşüne neden olan parti olarak görürüz. Doğruluk ve hakikat payı var ama bir kere İttihat ve Terakki partisinin bütün üyeleri vatansever. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Atatürk de İttihat ve Terakkici. O da İttihat ve Terakkiye Selanik'te üye olmuş. O da İttihat ve Terakkiden geliyor. İttihat ve Terakkiciler vatansever, kahraman. Tabi iyanlışları var bunu kabul etmek lazım. Fakat İttihat ve Terakkiciler şunu görüyorlar, diyorlar ki imparatorluk gidiyor. İttihat ve Terakkiciler bunu görmüş. Atatürk'ün gerçekleştirdiği devrimlerin alt yapısı İttihat ve Terakki Partisinden geliyor. Biz hep olayları böyle yalın görüyoruz. Evet, Atatürk İttihat ve Terakki Partisinin içinden gelmiş, bulunmuş İttihat ve Terakki Partisinin zamanında tespit ettiği esaslardan hareket ediyor. Aslında İttihat ve Terakki Partisinin gerçekleştiremediği bazı hususları gerçekleştiriyor. İttihat ve Terakki Partisi görmüş, imparatorluk gidiyor, çöküyor" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk İlker Başbuğ Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title