Haberler

Eski Belediye Başkanı Asım Güzelbey'den 'Kültür Şehri Gaziantep' Konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in konuşmacı olarak katıldığı "Kültür Şehri Gaziantep" konferansı GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Dr. Asım Güzelbey, konferansta, Gaziantep Üniversitesi'nin şehre kattığı katma değeri çok iyi bilen birisi olduğunu ifade etti. Güzelbey, "Burada iyi bir eğitim olduğunu biliyorum. Zaman zaman da görevim süresince öğrencilerle diyaloglarım oluyordu. Bu şehirde yaşayan, okuyan öğrencilerin bir kısmı şehirleri hakkında çok bir bilgi sahibi değiller. Ben 10 yıl bu şehirde belediye başkanı, 23 yıl da doktor olarak görev yaptığım için bu şehri tanıtmayı kendime görev bildim" dedi. Konuşmasında Gaziantep'in tarihi ve kültürel kimliği hakkında bilgi veren Dr. Güzelbey, Gaziantep'in birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu vurguladı. Dr. Güzelbey, "Hititler, Asurlular, Romalılar, Selçuklular, Osmanlı Devleti ve sonra da Türkiye Cumhuriyeti ve bunların hepsinin çok değerli eserleri var. Romalılar döneminden kalma Zeugma, Hititler döneminden kalma Karkamış var. Dünyanın ilk yazılı barış anlaşması bu topraklarda imzalanmış, Kadeş Anlaşması. Bugün dünyada en çok ihtiyaç olan şey nedir diye sorarsanız, tabii ki barış diyeceğim. Ama milattan önce 2 bin 559 yılında bu topraklarda yazılı barış anlaşması imzalanmış" şeklinde konuştu. Konferansın açılışından konuşan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özakçe, Gaziantep'in sadece sanayi şehri olarak bilindiğini fakat artık Gaziantep'in aynı zamanda bir kültür şehri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Özakçe, "Turizm acentalarının, turizm destinasyonu dedikleri yerlerde Gaziantep de destinasyonlar içerisine girdi ve batıdan, doğudan, Karadeniz'den birçok turlar, hatta yabancı turlarla şehrimize gelmekte. Kültür olarak çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu zenginliklerin sadece ne olduğunu değil, içeriklerini de dolu dolu bilmemiz gerekir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Asım Güzelbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title