Haberler

Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile yılın son günü dehşeti yaşadı! Sokak köpekleri 63 koyunu telef etti

Güncelleme:

Muğla'nın Menteşe ilçesinde geçimini hayvancılıkla sağlayan Sevim-Suat Esen çiftinin ağılına giren sokak köpekleri, yılın son günü dehşet saçtı. Ağıldaki geceleyen 63 koyun ve kuzu sokak köpekleri tarafından telef edildi.

Sabah ağıla gelen aile, büyük umutlarla besledikleri koyun ve kuzulardan 63 başının köpeklerin saldırısı sonucu telef olduğunu görünce ne yapacağını şaşırdı. Ağır yaralı olan kuzuları ile kameralar karşısına geçip açıklama yapan Sevim Esen, hemcinsi hayvansever kadınlara sitem ederek "Bunlar da hayvan ve bunlar da can taşıyor. Köpeğe bir şey olduğunda 'Hayvan hakkı' diye bağıranlar benim biberonla büyüttüğüm bu kuzular da can taşımıyor mu?" diyerek olaya kayıtsız kalan hayvansever kadınlara duyarsızlıkla suçladı.

"BAŞIMA İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY GELİYOR"

Olay, Muğla'nın Menteşe İlçesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Suat-Sevim Esen Çifti'ne ait ağılda meydana geldi. Geçimini hayvancılıkla sağlayan Esen Ailesi"nin 63 küçükbaş hayvanı sokak köpekleri tarafından telef edildi. Sahipsiz köpeklerin aynı ağıla üçüncü kez girdiği ve yarısı hamile olan koyun ve henüz yeni doğmuş yavru kuzuları telef ettiği öğrenildi. Olayın yetkililere bildirilmesinin ardından bölgeye Muğla Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğü ekipleri ile Menteşe Belediyesi'ne bağlı ekipler yönlendirildi.

Hayvanları telef olan Suat Esen, "50 senedir hayvancılık yapıyorum. Başıma böyle bir şey ilk kez geliyor. Bundan 3-4 gün önce 8 hayvanımı parçaladılar. Ondan 3 gün sonra 3 gebe koyunumu öldürdüler. Bugün de 50 kadar öldü" dedi.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile yılın son günü dehşeti yaşadı! Sokak köpekleri 63 koyunu telef etti

"AĞILDA ÜRKÜTÜCÜ BİR MANZARA VAR"

Daha sonra bölgeye gelen Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, "Bu sabah çok üzücü bir haberle karşılaştık. Suat Esen abimizin ağılında çok ürkütücü bir manzara var karşımızda. Ağıla giren başıboş sokak köpekleri tarafından hayvanları telef edilmiş durumda. Müdürlük olarak gerekli tespitleri yapıyoruz. Valimiz ve bakanımızın katkılarıyla üreticimizi mağdur ettirmeyeceğiz" diye konuştu.

"BU OLAYLARLA SON GÜNLERDE SIKÇA KARŞILAŞIR OLDUK"

Saylak, "Zevk için alınan evcil hayvanların daha sonra sokağa bırakılması ve bunların yiyecek bulamaması sonucu bu hayvanları ağıl ve sürülere dalması sıkça karılaşır olduğumuz bir tablo ortaya koyuyor. Bu da üzüntü verici sonuçlar doğuruyor. Hem üreticimiz mağdur oluyor, ürün ve mal kaybı meydana geliyor. Mal canın yongası. Lütfen çocuklarınızı mutlu etmek için aldığınız evcil hayvanları sokağa bırakmayın. Sahiplendiyseniz sonuna kadar sizlerle kalsın. Güvenlik kameralarından buraya girenin bir köpek olduğunu tespit etti arkadaşlarımız. Üreticimizin yaralarını saracağız. Her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile yılın son günü dehşeti yaşadı! Sokak köpekleri 63 koyunu telef etti

"BAKAMAYACAĞINIZ KÖPEĞİ ALMAYIN"

Suat Esen'in eşi Sevim Esen ise, "Bazen televizyonlarda görüyoruz. Köpeğe bir şey olduğunda hayvan hakları diye bağırıyorlar. Ben bu kuzuyu biberonla büyüttüm. Komşudan süt aldım geldim. Bu kadınlar bir buraya gelip hayvan haklarını görsünler. Bakamayacağınız köpeği almayın" diye konuştu.

VAİLİLİK AİLEYE 40 KOYUN HEDİYE EDECEK

Yaşanan vahim olayın ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın talimatları ile yılbaşı sonrası mağdur aileye 40 adet koyun verileceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Atatürk Bulvarı Hisarcık Menteşe Muğla Haberler

500

Yorumlar (77)

TÜM HAYVAN SEVERLER:

KÖPEKLERİ SOKAKDA GEZSİN İNSANLARI PARÇALASIN HAYVANLARI PARÇALASIN DİYENLER ÖDEYİN BU VATANDAŞIN ZARARINI DERHAL ÖDEYİN. . !

32
1
yanıtYanıtla
sivaslı:

bu adamın zararını köpek seviciler ödemeli

28
4
yanıtYanıtla
Adalet:

Köpek seviciler değil it seviciler çünkü sevilecek Köpek var insanlara faydalı olanları birde sevilmeyecek it ler var zararlı olanları

yanıt18
yanıt2
Kuzey:

Bu başıboş köpekleri oraya atandan başlayacaksın sonra onları masum gösteren den çıkacaksın

28
2
yanıtYanıtla
Önder:

Bu köpekler itlaf edilmeli yoksa gerisi gelir demedi demeyin

25
5
yanıtYanıtla
reality:

sahipsiz sokak köpekleri itlaf edilmeli artık vatandaş ın can güvenliğide tehlikeye girmeye başladı geçen yıl yozgat ta çocuğu öldrmüşlerdi

23
7
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Aynen. Hepsi kısırlaştırılmalı

yanıt5
yanıt0
KADO:

BU KÖPEKLER KOYUN VE KUZULARI YEMEMİŞ. FARKINDA MISINIZ. SADECE ÖLDÜRMÜŞ KAÇ TANE 63 TANE SOKAK KÖPEKLERİ SADECE KOYUN VE KUZULAR İÇİN DEĞİL ÇOCUKLARIMIZ VE BİZLER İÇİNDE BÜYÜK TEHLİKE. BEN KAÇ KEZ GÖRDÜM SOKAK KÖPEĞİNDEN KAÇARKEN KAZA YAPIP ÖLEN ÇOCUK. KÖPEKLER 63 KOYUNU ÖLDÜRÜP YESE DERSİN AÇTILAR ONUN İÇİN SALDIRDILAR. FAKAT GÖRÜNTÜLERDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SADECE KOYUN VE KUZULARI ÖLDÜRMÜŞLER.

24
4
yanıtYanıtla
ref:

;Kac tane canlı yedin oturda onun hesabını yap

yanıt1
yanıt7
CAFER:

Ayılar devlet korumasında, sokak köpekleri korumada , domuzlar bile üreme mevsiminde korumada. Vatandaşın malına canına gelince dur. .

25
3
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title