Haberler

Esed'in THKP-C'li Celladı

Güncelleme:

Suriye'de etnik temizlik başlatan Esed yönetiminin birçok katliamı THKP-C elebaşı Mihraç Ural'a yaptırdığı iddia edildi.

El Arabiya televizyonu, muhaliflere dayanarak duyurduğu haberde, Banyas'ın Sünni köyü Bayda'da yüzlerce masum sivilin katledildiği saldırının arkasında aslen Hataylı bir Nusayri olan Ural'ın olduğunu duyurdu. Suriye istihbaratıyla yakın irtibatı olan Ural'ın, Suriye ordusunda herhangi bir görevi olmadığı; ancak Suriye'nin sahil tarafında yer alan Basit bölgesinin Şebbiha milislerinin yöneticisi olduğu ifade edildi.

"Ali Keyyali" kod adını kullanan Mihraç Ural'ın, kendisini "Suriye Direniş Komutanı" olarak tanıttığı ve aralarında, Türkiye'den gidenlerin de olduğu binlerce Şebbiha'nın yöneticisi olduğu kaydedildi.

Ural: Banyas'ta acilen temizliğe başlanmalı

Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde ise Mihraç Ural, zaman kaybetmeden acil bir şekilde Banyas kuşatılması gerektiğini ifade ederek, "Banyas kuşatılıp temizliğe başlanmalı." çağrısında bulunuyor. Şebbiha elebaşı Ural'ın konuşmasında, "Bizden Banyas'a girmemiz istenirse biz de üzerimize düşeni yaparız. Herkes Suriye direnişçilerinin nasıl savaştığını görecek." diye konuşuyor.

Görüntülerde Ural,"Bizim projemiz daima saldırı, saldırı ve sonrasında yine saldırı olmuştur. Bize soruyorlar; 'Köye girdiniz peki kim bu köyde oturacak?' insan oturacak. Görevimiz özgürleştirip, temizlemek, orada bir boşluk olması durumunda o zaman icabına bakılır. Bu tür durumda başka icraatlar var. Banyas'a dikkat edelim. Bu hainlerin denize açıklan tek kapısıdır. Süratle kuşatılıp, özgürleştirilerek, temizlenmesi gerekir." ifadelerini kullanıyor.

Erdoğan ve yeni osmanlıcılardan hesap soracağız

Başka bir görüntüde Şebbihalar ile silah taşıyan Ural'ın tehditler savurduğu dikkat çekiyor. "Suriye direnişi tüm zalimlerden intikam alacak" diyen Ural, "Suriye direnişi; hainlerden, sınırlardan sızanlardan, Erdoğan'dan ve 'yeni Osmanlıcı'lardan hesap soracak. Suriye'nin çocukları; 7 bin yıllık medeniyet ve kültürümüzün çocukları, bu topraklara girerek ülkeyi yıkmanıza izin vermeyecek. Hepimiz sizi izliyoruz" diyerek tehditler savuruyor.

Öcalan'ın da yakın arkadaşı

Mihraç Ural'ın ayrıca terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakın arkadaşı olduğu belirtiliyor. Ural, Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu sırada Lazkiye'de 1986 yılında çekilmiş fotoğrafları da dikkat çekiyor. Hatay'da Esed'e destek ve Suriyeli sivillere karşı yapılan gösterilerin de organizatörlerinden olduğu belirtilen Ural, kendisiyle ilgili haber yapan Yeni Şafak gazetesine gönderdiği bir yazı ile cevap vermişti. 2 Eylül 212 tarihli "Nefret tezgahı meydana indi" manşeti ile gazete Mirhaç Ural'ın başını çektiği ulusal grupların Hatay'da halkı kışkırttıklarına dikkat çekmişti. Haberde, Ural'ın gazeteye gönderdiği mesajındaa, "sivilleri terörist olarak tanımladığı ve bunları öldürmenin onurlu bir davranış olduğunu" söylediği yer almıştı.

Banyas'ta etnik temizlik yapan Şebbihler onlarca masum sivili katletti

Ülkenin tamamını elde tutamayacağını anlayan Esed yönetiminin, sahil bölgesinde bir Nusayri devleti kurma planını devreye soktuğu iddia ediliyor. Esed yönetimi, hem kurulacak Nusayri devleti hem de bu devletin Lübnan ile koridorunu sağlamak amacıyla stratejik bir yerde bulunan Banyas ve Bayda'ya yönelik askeri ve milis güçleriyle Sünnilere yönelik etnik temizlik başlattı. Başlarında Mihraç Ural'ın bulunduğu şebbiha milisleri girdikleri Banyas ve Bayda'da çoğu kadın ve çocuk olmak üzere onlarca masum sivili katletti.

Muhalifler Mihraç Ural için 100 dolar koydu

Öte yandan, muhaliflerin, Banyas katliamından sorumlu tuttukları Ali Keyyali kod adlı Ural, için 100 bin dolarlık ödül koyduğu iddia edildi. Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan açıklamada Keyyali'nin öldüren veya başını getiren şahsa 100 bin dolar ödül verileceği kaydedildi.

Mihraç Ural kimdir?

Mihraç Ural, 1975'te İlker Akman, Hasan Basri Temizalp ve Ahmet Kuş tarafından kurulan ve sol bir terör örgütü olan THKP/C Acilciler terör örgütünün bugünkü elebaşılığını yapıyor. Marksist ve Leninist bir felsefeyi benimseyen örgütün bir kolu olan Acilciler'in önemli bir gayesinin ise Suriye istihbarat örgütü Muhaberat'ın Hatay örgütlenmesini yapmak olduğu belirtiliyor. Örgütün merkez komite üyeleri, Muhaberat'la iç içe Şam ve Lazkiye'de faaliyet gösteriyor. Suriye'de Hatay Kurtuluş Ordusu olarak tanınan THKP/C Acilciler örgütü bugün Hatay merkezli ve Suriye eksenli lokal faaliyet göstermeye devam ediyor.

Mihraç Ural'ın başında bulunduğu Acilciler'in hem Hatay'da Esed yanlısı gösteriler düzenlediği hem de Mersin ve Adana gibi şehirlerde bu yönde provokasyon ve propaganda yaptığı kaydediliyor. Acilciler terör örgütünün, 14 kişinin hayatını kaybettiği Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki saldırının da failleri olduğu belirlenmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Abdullah Öcalan Mihraç Ural Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title