Haberler

Esder Genel Başkanı;" Kobiler Çalışıyor, Bankalar Kazanıyor."

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği(ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS yaptığı açıklamada," Esnaf-sanatkarlar ve KOBİLER çalışıyor, bankalar kazanıyor." dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı 2016 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Türkiye geneli ilk 10 sıralamasının 8'inde bankacılık sektörü olmasının düşündürücü olduğunu dile getiren ÇELİKUS,sağlıklı ve adil ekonomilerde bu oranın üreten işletmeler ve kurumların önde olmasıyla mümkün olacağını ifade etti. ÇELİKUS," Bu sağlıksız yapı üretene, alınterine, müteşebbislik ruhuna vurulmuş bir darbedir. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın da ifade ettiği gibi bu tablo bir felakettir. Bankaların %40 kazanması dünyada görüşmemiştir ve bu durum sürdürülebilir değildir." dedi.

MERKEZ BANKASI VE KAMU BANKALARI İNİSİYATİF ALMALI

Merkez Bankası, kamu bankaları ve vatandaşların inisiyatif almasının gerektiğini dile getiren Mahmut ÇELİKUS, "80 milyon vatandaş çalışacak, üretecek, alınteri dökecek ; bankalar vasıtasıyla küçük, mutlu ve rantiyeci azınlık afiyetle yiyecek. Bu durum sadece beyanatla geçiştirilecek bir durum değildir. KOBİLERİ ve üretenleri temsil ettiklerini ifade eden odalar, borsalar ile STK'lar tavırlarını net bir şekilde ortaya koymalıdır."dedi.
Kamu bankalarının özelleştirilmemesi için ESDER olarak verdikleri mücadelenin bugün daha bir anlam kazandığını belirten ÇELİKUS," Kamu bankaları böyle durumlarda sigorta görevi yapmalılardır." dedi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr / Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Bankası Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title