Haberler

Eşcinsel Olduğunu İtiraf Etti

Güncelleme:

70. Altın Küre gecesinde, iki çocuk annesi ünlü oyuncu büyük bir itirafta bulundu.

70. Altın Küre ödülleri dün gece Los Angeles'da düzenlenen ve TV'lerden canlı olarak yayınlanan törenle dağıtıldı.

Altın Küre Ödüllleri (Golden Globe) bu kez Oscar'ın habercisi olmadı. Oscar adaylıklarında beklediği başarıyı gösteremeyen, Ben Affleck'in "Argo" filmi Altın Küre ödül gecesine damgasını vurdu. Oscar adaylıklarında yıldızı parlayan "Lincoln" filmiyse Altın Küre'de neredeyse yoktu. "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise emekliye ayrılacağı sinyalini veren Jodie Foster'ın oldu.

İŞTE ÖDÜL TÖRENİNDE ÖNE ÇIKANLAR

Ben Affleck için en büyük teselli kaynağı, dün akşam kazandığı büyük ödüller oldu. Teşekkür konuşmasında oldukça heyecanlı ve sevinçli olduğu gözlenen Affleck, "bu ödülün ne olduğu umrumda değil; isminizi az önce aday olarak okunan diğer isimlerin yanına koydukları zaman bu hakikaten inanılmaz bir şey" dedi.

ABD eski başkanı Bill Clinton, sürpriz biçimde sahneye çıkarak en iyi film adaylarından olan ve ABD'nin 16. başkanının hayatını konu alan Abraham Lincoln'u tanıttı. Tina Fey'in, Clinton için "Dışişleri Bakanımızın kocası Bill Rodham Clinton" sözlerini kullanması salonda gülüşmelere yolaçtı.

Clinton'un "Bugün bir başkanın ülkeyi nasıl yöneteceğine ilişkin ipuçları taşıyor" dediği ve Steven Spielberg tarafından yönetilen film, sadece "en iyi erkek oyuncu" dalında Daniel Day-Lewis'e Altın Küre kazandırdı.

"Cecil B. DeMille onur ödülü", çocukluğundan bu yana kamera önü ya da arkasında olan ünlü oyuncu ve yönetmen Jodie Foster'a verildi. Ödülünü, oldukça esprili bir konuşmada, Foster'ın başarılarını kendisininkine benzeten ünlü aktör Robert Downey Jr.'dan alan Foster, teşekkür konuşmasında şimdiye kadar bilinmesine rağmen eşcinsel olduğunu ilk kez kamuoyu önünde açıkladı.

Geçen yıl ilk kez kazandığı Grammy'lerle müzik dünyasına damgasını vuran, ancak Ekim ayında bir erkek çocuk dünyaya getirdiğinden bu yana kırmızı halıda gözükmeyen ünlü İngiliz şarkıcı Adele, en son James Bond filminin şarkısı "Skyfall" ile Altın Küre kazandı.

"En iyi yabancı film" ödülü ise, "Aşk" (Amour) adlı filme gitti Avusturyalı yapımcısı Michael Haneke, ödülünü bir Avusturya göçmeni olan eski California valisi ve ünlü aktör Arnold Schwarzenegger'in elinden aldı ve "şimdiye kadar Hollywood'da bir Avusturyalının elinden ödül alacağım hiç aklıma gelmemişti" diyerek espri yaptı.

Ve tabiki her yıl gelenekselleşen kırmızı halı senfonisi...

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Jodie Foster Bill Clinton Ben Affleck Küre Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title