Haberler

Erzurum'da CHP'ye Stand Yasağı

Güncelleme:

Erzurum'da AK Parti'nin stand açtığı meydanda CHP standına izin verilmedi. CHP'li Milletvekili Adayı Gonca Aytaş ile zabıta ve polisler tartıştı.

Erzurum'da Havuzbaşı semtindeki Kent Meydanına TIR dorsesinde seçim standı açmak isteyen CHP'li milletvekili adayı Gonca Aytaş ile zabıta ve polisler tartıştı.

ZABITALAR ENGEL OLDU

CHP'li milletvekili adayları Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve İsmail İnme, saat 18.30'da Havuzbaşı Kent Meydanında çekiciyle getirilen ve stant olarak kullanacakları TIR dorsesini açmak istediler. Meydanda stant açma çalışmalarına başlayan CHP'li heyete ilk olarak zabıtalar engel oldu.

"YETER ARTIK YA!"

CHP Milletvekili adayı Gonca Aytaş, standa elektritik bağlayacak işçilerin zabıta tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü. Aynı meydanda Ak Parti'nin stant açtığını, ama kendilerine izin verimediği gibi engel olunduğunu ileri süren Avukat Gonca Aytaş zabıtalara, "Tehdit ettiniz elektirikçileri. Onlar da depar atarak kaçtı. Niye tehdit ediyorsunuz. Biz bu ülkenin insanı değil miyiz? Günlük kullandığımız elektriğin bedelini ödüyoruz. Gidin önce AK Parti'nin bayraklarını kaldırın. Yeter artık ya. Ne bayraklama yaptırıyorsunuz, ne standımızı açtırıyorsunuz" dedi.

"10 METRE İLERİDE AK PARTİ'NİN STANDI VAR"

Bunun üzerine bir zabıta memuru ise Gonca Aytaş'a "Bizim otoparktan elektrik almayın ne yaparsanız yapın. Biz memuruz sayın vekil işimizi yapıyoruz" dedi. Havuzbaşı Kent Meydanı'na gelen trafik polisleri ise TIR dorsesinin alana alınmasıyla ilgili trafik yönünden işlem yapacaklarını belirttiler. Devlet memuru olarak işlerini yaptıklarını söyleyen trafik polislerine milletvekili adayı Gonca Aytaş, "Yazılı bir evrak istiyorum. Neden bize izin vermediğinizle ilgili yazlılı bir açıklama isiyorum. Bizim bu şehirde çalışmamızdan rahatsız olan kesimler var. 10 metre ileride Ak Parti'nin standı var." diye tepki gösterdi.


STANDIN AÇILMASI ASKIYA ALINDI

Yapılan müdahaleler sonucu CHP standının açılması askıya alınırken aynı meydandaki Ak Parti standında bekleyen Ak Parti Yakutiye Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Abay ve beraberindekiler basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

GÜRSEL TEKİN CHP'LİLERE ZULÜM EDİYORLAR

Erzurum'da CHP TIR'ına polis ve zabıtanın müdahale etmesiyle ilgili olarak CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bu davranışın Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu bildirdi. Kentin her tarafının Ak Parti bayrak, flamaları ile işgal edildiğini, CHP'nin bayrak asmasına bile izin verilmediğini savunan Gürsel Tekin, Erzurum'daki yasadışı tutumu kınadığını söyledi.

Devletin tüm kurumlarının iktidar partisinin yanında yer aldığına işaret eden Tekin, Emniyet Müdürü ile telefonla görüşemediğine işaret eden Tekin, 80 ilde olmayan uygulamanın Erzurum'da olmasını İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın kentten aday olmasına bağladı. Tekin, "CHP'lilere zulüm ediyorlar. Bu tutum çok ayıp" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Gonca Aytaş Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (118)

hasmobilWeb@haberler.com:

Akp oylar akp, ye yola seninle Devam akpppp

68
21
yanıtYanıtla
YETER:

Karşındaki düşmanın dahi olsa kul hakkını gözeteceksin.

61
1
yanıtYanıtla
hdpmobilWeb@haberler.com:

BEN HDP LİYİM AMA CHP HAKLİ NİYE AKP İZİN VERİYORDA CHP YE İZİN VERİLMİYOR AKP BU ULKEDE TEROR ESTİYOR SONUNUZ YAKİNDİR AKP MUSTERİH OLUN SİZ HİRSİZLAR

56
6
yanıtYanıtla
Uzak durun:

AKP ye oy verdiğiniz için kendi ellerinizi keseceksiniz.

25
35
yanıtYanıtla
Tarafsızım:

Aklı olan yurt dısında sığınacak yer bulsun sımdıden. Basımıza geleceklerden habersizsiniz. Bu gun bu adaletsizliği yaptı diye yarın konuşamıcaz. Konuşursan dilin kesilir. Allah sonumuzu hayır etsin

11
47
yanıtYanıtla
Bağımsız:

Bu gun AKP bunları yapıyorsa yarın basımıza gelecekleri düşünün artık

17
38
yanıtYanıtla
insan:

helal size süper zabıtalar , yapmaya devam edin ama yavaş yavaş karanlığa gömüleceksiniz akepe''nin sonu gelecek , ülke tarihi boyunca bukadar negatif ayrımcılık yapılmadı , insanlar bukadar sömürülmedi!!!

49
3
yanıtYanıtla
...:

harbiden sahteymişsiniz

yanıt0
yanıt0
Ak gençlikmobilWeb@haberler.com:

Ey nankör ler ak Parti o kadar duble yol yaptı onun için ümmet için başkanlık için oylar Ak Parti ye

12
36
yanıtYanıtla
Değişik bakışmobilWeb@haberler.com:

Eskiden adam kayırmayı, kanunları kafasına göre olusturmayı CHP ve MHP yapıyordu şimdi Kalkınma Partisi yapıyor. Zihniyet aynı. Değişik bakış konuşur Kalkınma Partisi yapmaz.

10
37
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title