Haberler

Erzurum'da Bir Ahırın Çatısı Çöktü: 2 Ölü, 6 Yaralı (3)

Erzurum'un Tortum ilçesinde bir ahırın çatısının çökmesi sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Erzurum'un Tortum ilçesinde bir ahırın çatısının çökmesi sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Kazandere Mahallesi'nde Şakir Küçük'e ait bir ahırın çatısının genişletilmesi ve onarılması sırasında çöktü.

Olayda, Muhammed Ali Aydın (35), Mahmut Özdemir (39), Osman Karanfil (59), Muhammed Deniz (27), Hasan Küçük (32), Mithat Çelik (60), Atilla Özçelik (35), Muhammed Bıçakçı (30) yaralandı.

Bunun üzerine bölgeye çok sayıda jandarmanın yanı sıra sağlık, UMKE, itfaiye, belediye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri gönderildi.

Gelen sağlık görevlilerince yapılan incelemede enkaz altında kalanlardan Mahmut Özdemir'in olay yerinde yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Ambulansla hastaneye sevk edilen diğer 7 kişiden Muhammed Ali Aydın da yolda hayatını kaybetti.

Hastanede tedavisi süren 6 yaralıdan 2'sinin de sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

Onarımı yapılan çatı üzerine toprak atılırken çöktü

Söz konusu ahırın çatısının onarım ve genişletme çalışmaları sonrası üzerine toprak atılması sırasında ray demirlerinin eğilmesiyle çöktüğü ancak olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Olayın ardından Tortum Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider ile jandarmanın olay yerine inceleme ekipleri bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bir ahırın çatısının çöktüğünü belirterek, "İlçemizde yaşanan elim olayda 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 vatandaşımız da yaralandı. Ölen vatandaşlarımızdan birisi olay yerinde, diğeri ise ambulansla hastaneye sevk edilirken sağlık görevlilerimizin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı." dedi.

Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor

Olayın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildiğini anlatan Yazıcı, ekiplerin çöken ahırın olduğu alandaki çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yazıcı, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada ise olayın saat 13.30 sıralarında yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız bir ahırın çatısını tamir ederken bir kaza vuku buldu. Bu kaza neticesinde yaralı vatandaşlarımızı ilimiz ve ilçemizdeki hastanelere intikal ettirdik. AFAD ve belediyemizden ekiplerimizle bu bölgeye yoğunlaştık. Yaralılarımıza 10 hemşire ve 4 hekimimiz ile hastanelerde müdahale ediliyor. Tedavisi süren 6 yaralımız var, inşallah tez zamanda sağlığına kavuşurlar. Buradaki vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun diyorum."

Kaymakam Yazıcı, mağdur olan vatandaşlara kaymakamlık ve belediye olarak destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Tortum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title