Haberler

    Ertuğrul Günay: AK Parti Büyük Ölçüde Tasfiye Edildi

    Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de siyasi iktidarın risk aldığını, muhalefetin ise bundan kaçındığını söyledi.

    Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de siyasi iktidarın risk aldığını, muhalefetin ise bundan kaçındığını söyledi.

    Günay, menfur bir saldırı olarak yorumladığı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de son bir yılda yaşanan siyasi gelişmeleri euronews'e değerlendirdi.

    Euronews, Devrim Hacısalihoğlu: Türkiye'nin siyasal gündeminde çok can alıcı sorunlar var ve olağanüstü bir dönem yaşanıyor. 1970'li yıllardan bugüne kadar Türkiye'nin siyasal yaşamında olan birisi olarak geçmiş yaşamınıza dönüp bugünkü Türkiye fotoğrafını okuduğunuzda nel görüyorsunuz?

    Ertuğrul Günay, eski Kültür ve Turizm Bakanı: Türkiye 90 yılı aşkın bir Cumhuriyet, 70 yıla yakın da bir çok partili deneyim yaşıyor. Bizim çok partili demokrasi deneyimimiz biraz kırıklarla dolu. 1960'ta, 1970'te, 1980'de hatta daha sonra birkaç darbe veya darbe girişimi yaşadık. Bu dönem de biraz onlara benziyor.

    3/ 15 Temmuz'da ilk kez halk

    ve bütün siyasal kesimleriyle Meclis (TBMM) darbeye

    karşı durdu, önledi.

    Bu, çok partili dönemde

    bir ilktir.— Ertuğrul Günay (@ErtugrulGunay) July 15, 2017

    Yani Türkiye'nin hafızasındaki en yakın ve en acı arbe anıları 1980 12 Eylül'üne aittir. Bu dönem de menfur bir darbe girişimi atlattık ancak çok acılı oldu, çok sayıda yurttaşımız canını yitirdi. Arkasından bir yıl geçti, hala normalleşemedik. Sanki yeni bir darbe dönemi yaşıyormuşuz gibi. Bu tabii, 70 yıllık bir demokrasi ve 90 yıllık bir Cumhuriyet için ve yarım asırlık bir Avrupa Birliği süreci mücadelesi için geldiğimiz bu nokta biraz talihsiz, umut kırıcı bir nokta.

    2017 için hayal ettiğim Türkiye bu değildi, sanki bir darbe dönemi yaşıyoruz

    Bunu üzüntüyle söylemek isterim. Ben de bunun 1970'lerden 1980'lerden bu yana çok önemli bir kısmına bire bir tanık oldum. Doğrusu benim 2017 yılında hayal ettiğim Türkiye bu Türkiye değildi.

    Euronews: AK Parti Türkiye'nin en çok konuşulan, hatta Avrupa'da da çok fazla konuşulan, siyasi aktörü. Sizin katıldığınız dönemdeki ideolojik yörüngesi ile bugünkü arasında neler değişti ve bu değişiklik neden kaynaklanabilir? Hala değişebilir mi? Nasıl görüyorsunuz?

    Ertuğrul Günay: Bu soruyu bana soruyorlar zaman zaman. 'Sizin katıldığınız 2007'deki Adalet ve Kalkınma Partisi ile bugünkü arasında ne benzerlik var ya da ne ayrılık var?' diye. Özetle şöyle söylüyorum: Sadece ismi benziyor bence. Yani benim katıldığım partinin adı da Adalet ve Kalkınma Partisi idi. Bugünkü iktidarın adı da Adalet ve Kalkınma Partisi ama ne söylemi, ne programı, ne vaatleri ne de uygulamaları kati'yen birbirine benzemiyor.

    AK Parti büyük ölçüde tasfiye edildi

    Örneğin çok somut bir örnek vermek isterim.Örneğin 2007 seçim bildirgesinde, parlamenter demokrasi ile Türkiye'nin yönetilmesini, saydam, katılımcı bir demokrasi modeline Türkiye'nin geçmesini ve Anayasa'daki 1980 darbe döneminden kalmış olan, Cumhurbaşkanı ve yürütmeye verilmiş olan yetkilerin, Batı demokrasilerinin ölçütleri ile yeniden tanımlanması ve bunların kaldırılması yazılıyordu. Bu söz deği

    Auteur:

    Tags:Gepost: 08 augustus 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Ertuğrul Günay Euronews Ak Parti Türkiye Dünya Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Bakmadan Geçme

    Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur?
    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title