Haberler

Ergin, "Hıristiyan'ı, Müslümanı, Ateisti, Musevisi Türkiye'nin Renkleridir"

Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Sadullah Ergin, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi'nde Ortodoks cemaatiyle bir araya geldi.

Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Sadullah Ergin, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi'nde Ortodoks cemaatiyle bir araya geldi. Ergin, "Hıristiyan'ı, Müslüman'ı, Ateisti, Musevi'si Türkiye'nin renkleridir" dedi.

Adalet Eski Bakanı AK Parti Hatay Milletvekili adayı Sadullah Ergin beraberinde AK Parti Milletvekili Adayı Orhan Karasayar belde belediye başkanları ve bazı partilerle beraber İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi'nde Ortodoks cemaatini ziyaret etti. Ergin ve beraberindekiler, İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, Kilise Papazı Dimitri Yıldırım ile birlikte CHP'li Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme tarafından karşılandı. İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, İskenderun'da 2500-3000 bin civarında Hıristiyan cemaati topluluğu bulunduğunu belirterek, "Kardeşlik duyguları içinde yaşayan ailelerimiz asırlardır bu topraklarda vatanımızın ay yıldızlı bayrağımızın altında büyük bir onurla şerefle yaşamaktadırlar. İnşallah bu onuru bundan sonra çocukları ile birlikte memleketimizde vatanımızda yaşamaya devam edeceklerdir" dedi.

Sadullah Ergin ise biz birlikte Türkiye'yiz diyerek "Ayrı ayrı bir anlam ifade etmiyoruz. Türkiye dediğimiz coğrafya, içerisindeki tüm renkleri ve güzellikleri ile birlikte bu çatı altında, eşit şartlarda aynı güzellikte barındıran yurdun adı Türkiye. Bu coğrafyada tüm inanç gurupları Hıristiyan ve Müslüman kendi içerisindeki mezhepleri, Musevileri, ateistleri bütün bunlar ülkemizin oluşumunu sağlayan ayrı renkler değerler, bunların içerisinden bir kısmını ayrıştırırsanız. Ne ayrıştırdığınız parça Türkiye'dir ne geride kalan Türkiye'dir. Hepimiz bir arada olduğumuz anda Türkiye dediğimiz büyük vatan büyük ülke ve büyük Millet ortaya çıkıyor. Bu ülkenin bütün unsurlarını beraberinde barındıran bu coğrafyanın mutlu huzurlu geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi için var gücü ile çalışan bir siyasi kadro mensubu olmaktan memnuniyetimi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kilise yönetimi tarafından, gelen konuklara çay ve kurabiyenin yanı sıra Paskalya Bayramı Yumurtası ikram edildi. Renkli süslenmiş yumurtayı alan Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin, Milletvekili aday arkadaşı Orhan Karasayar ile tokuşturun ısrarına "Ben Antakya da tokuşturdum herkesi yendim" dedi. Kilise ziyareti öncesi İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı da ziyaret eden Ergin, yaptığı konuşmada, "Bundan sonra siyasetçi ile toplum arasında çok daha interaktif bir iletişim kurma şansı olacak. Geriye dönülemez şekilde Türk demokrasisi kendi ayakları üzerinde duracak. Bundan sonra seçilmişleri atanmışlar bürokratlar görevden alamayacak. Kısacası bu ülkede artık darbe olmayacak, bu ülkede artık Muhtıralar dönemi sona erdi. Siz ne diyorsanız o olacak" dedi. - Hatay / Iskenderun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title