Haberler

"Ergenekon" Davası

Tutuksuz yargılanan Prof.Dr.Manisalı."Bu asılsız iddialar yüzünden son 4,5 yılda manevi ve bedeni olarak kendimi çökmüş ve çökertilmiş hissediyorum" "Herkesle iyi niyetle, bilim insanı olarak çalışır, elimi uzatırım."

- Tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Manisalı:

"Bu asılsız iddialar yüzünden son 4,5 yılda manevi ve bedeni olarak kendimi çökmüş ve çökertilmiş hissediyorum"

"Herkesle iyi niyetle, bilim insanı olarak çalışır, elimi uzatırım. Sağlık durumum bu haldeyken bunları anlatmak durumunda kalmak bana ıstırap veriyor"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan "Odatv" davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük, öldürülebileceği düşüncesiyle hep arkasına dikkat ederek yürüdüğünü söyledi.

Küçük, "Ben hep duvarı arkama alırım. Ben hep mehter takımı gibi arkamda kimse var mı diye yan yana yürürüm. Yanımıza yaklaşanın 'ajan' olduğunu düşünürüz. Yine de bu toprakları bu kadar seviyor, bırakmıyoruz. Kaçmıyoruz, tutukluyorlar, sonra da kaçma şüphesi var diye tutukluluğuna devam kararı veriyorlar" dedi.

Konuşması sırasında sanıklara dönerek, "Hepiniz en az 15 yıl alacaksınız" diye bağıran Küçük'e, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Henüz verilmiş bir karar yok" dedi.

Düşman hukukunda sanık durumunda olanın suçuna, yaptıklarına değil de yapabileceklerine bakıldığını ifade eden Küçük, "Mesela elinizde genelkurmay başkanı varsa 'sen darbe yapabilirsin' diye idamı istenir. Özellikle ağırlaştırılmış müebbet değil de idam diyorum. Çünkü ağır müebbet vahşettir. Buradan çıkınca bunun için komite kuracağım" şeklinde konuştu.

Gezi Parkı odaklı eylemlere atıfta bulunan Küçük, "Bugün Türkiye'nin her yerinden yükselen sesler, yeni Türkiye talebidir" dedi.

-Erol Manisalı-

Kanser rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören tutuksuz sanık Prof. Dr. Erol Manisalı da  davada sanık olarak neden bulunmak zorunda olduğunu bilmediğini söyleyerek, "Ne savunacağımı da bilemiyorum. İddianamede ve mütalaada yer alan iddialarla en ufak ilgim yok. Hayatımda hiçbir örgütün içinde ya da kenarında olmadım. Bu asılsız iddialar yüzünden son 4,5 yılda manevi ve bedeni olarak kendimi çökmüş ve çökertilmiş hissediyorum" şeklinde konuştu.

Bir akademisyen olarak temaslarının, telefon görüşmelerinin geniş boyutlarda olduğunu belirten Manisalı, dünyanın her yerinden kendisine malzeme geldiğini, incelenmeleri durumunda belki de içlerinde yüzlerce suç unsuru bulunabileceğini anlattı.

Manisalı, bir bilim adamı olarak kitap, makale yazarak, ders vererek bilgilerini aktarmaya çalıştığını dile getirdi.

Tutuksuz sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Harbiye Orduevi'nde herkese açık ortamda yemek yediğini belirten Manisalı, Eruygur'un Atatürkçü Düşünce Derneği'ne yeni genel başkan seçildiğinde kendisini yemeğe davet ettiğini söyledi.

Manisalı, bir bilim adamı olarak bilgilerini herkesle paylaştığını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni belediye başkanı seçildiğinde Japonya Konsolosluğu'nda verilen yemeğe davet üzerine kendisinin de katıldığını, Erdoğan ile sohbet ettiğini anlattı.

"İyi niyetle bir şeyler verebilmek için.."

Manisalı, şöyle devam etti:

"Ben bulunduğum her mekanda her kesime iyi niyetle bir şeyler verebilmek için konuşurum. 'Örgütsel ilişki', 'şununla bununla görüşme' gibi iddialara şaşırıyorum. Ben bir bilim insanıyım. İddianame ve mütalaada benimle ilgili değerlendirme yapanlar nasıl bir şahıs olduğumu göz önünde bulundurmalıdır. Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan,  Süleyman Demirel, Erbakan, Çiller, Ecevit, Aydın Menderes, uzmanlık alanımdan yararlanmak için beni davet etmişlerdir."

İddianamede kendisiyle örgütsel irtibatlı olduğu öne sürülen bazı kişileri tanımadığını söyleyen Manisalı, "Telefon etti, etmedi. İnanılır gibi değil. Bu konuda savunma yapmam bile azap verici bir şey. Kendi kendime yediremiyorum. Benim ne bir örgütle ilişkim var. Herkesle iyi niyetle bilim insanı olarak çalışır, elimi uzatırım. Sağlık durumum bu haldeyken bunları anlatmak durumunda kalmak bana ıstırap veriyor" dedi.

Prof. Dr. Manisalı, 1960'tan beri bütün hükümetleri ağır şekilde eleştirdiğini söyleyerek, "Ben bir bilim insanıyım, kitap yazarım, makale yazarım. Benim kitaplarımda, makalelerimde yer alan görüşlerimi kendi aralarında konuşmuş olabilirler. Bunu ben bilemem. Her düzeyde 20 bine yakın öğrenci yetiştirdim. Bu iddianamede yer alan hususlar benim yanıma konamaz. Benden nefret edenler dahi beni bu iddiaların yanına koymaz" şeklinde konuştu.

Savunmasının ardından duruşma salonundan ayrılan Manisalı, kendisini iyi hissetmediğini söylemesi üzerine, sağlık görevlileri tarafından muayene edildi.

Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erol Manisalı Yalçın Küçük İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title