Haberler

Ergenekon'dan Tahliye Olan Tolon Cezaevinden Çıkamayacak

Ergenekon davası kapsamında bugün aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da bulunduğu 3 sanık tahliye edildi.

Ergenekon davası kapsamında bugün aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da bulunduğu 3 sanık tahliye edildi. Ancak Tolon, Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamı davasında da tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamayacak.  İki günde tahliye edilen sanık sayısı 22 kişi oldu.

Ergenekon Davası kapsamında tutuklu olan sanıkların tahliye talepleri değerlendirilmeye devam ediliyor. Bugün ilk tahliye kararı İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atılması olayının azmettiricisi olduğu iddia edilen Boğaç Kaan Murathan'a, 5 yıllık tutukluluk süresini doldurduğu gerekçesiyle tahliye kararı verildi. Murathan hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

19. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon Davası sanığı Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye talebini ise reddetti. Mahkeme, Gülaltay'ın Ocak 2012 tarihinde tutuklandığını belirtti ve tutuklulukta 5 yılı doldurmadığını gerekçe göstererek tahliye talebinin reddine karar verdi.

HURŞİT TOLON TAHLİYE OLDU, CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi de tahliye kararı verdi. Ergenekon Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Hurşit Tolon tahliye edildi. Mahkeme Tolon'un tahliye gerekçesini, "Tutuklulukta kaldığı süre, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanığın sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olmadığı, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olması" olarak sıraladı. Mahkeme Tolon'a yurtdışına çıkış yasağı da koydu. Ancak Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamı davasında da tutuklu olduğu için Hurşit Tolon, cezaevinden çıkamayacak.

DURMUŞ ALİ ÖZOĞLU'NA TAHLİYE

21. Ağır Ceza Mahkemesi ise Ergenekon Davası sanığı Durmuş Ali Özoğlu'nun tahliyesine hükmetti.

CT-AK-YK - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Hurşit Tolon İstanbul Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title