Haberler

Erdoğan'dan Baykal ve Bahçeli'ye Çekilme Daveti

Başbakan Erdoğan, Seçimler Sonrası Tek Başına İktidar Olamazlarsa Siyasetten Çekileceğini Belirterek, Baykal ve MHP Bahçeli'yi de Tek Başına İktidar Olamadıkları Takdirde Çekilmeye Davet Etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri sonrası tek başına iktidar olamazlarsa siyasetten çekileceğini belirterek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de tek başına iktidar olamadıkları takdirde çekilmeye davet etti.

Başbakan Erdoğan, Isparta'nın ardından Konya'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kalabalık bir topluluğa seslenen Erdoğan, miting için dolaştığı tüm illerde aynı mesajı aldıklarını belirterek, "Şu ana kadar 48 il dolaştım. Türkiye'nin demokratik istikrarı bozuntuya uğramasın diye demokrasi şölenine hazırlanıyoruz. 5 günümüz kaldı. 22 Temmuz'da Türkiye'nin gücünü yeniden toplaması ve kaybettiği yılları geri kazanmak için o gün bir dönüm noktası olacak. Bütün Türkiye'nin özlemi tek. O özlem; Türkiye,

çizgisinden, istikametinden sakın ayrılmasın. Türkiye adaletten merhametten sakın ayrılmasın. Güvenlik ve istikrardan sakın ayrılmasın. Büyüme, kalkınma yolunda sakın ayrılmasın. Emanetiniz emanetimizdir. Hukukunuz hukukumuzdur. Türkiye'nin vicdanına fitne fesat tohumları ekenlere fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin kalbine neşter vurmak isteyenlere sizin iradeniz fırsat vermeyecek. Hakkaniyetle sizleri temsil edeceğimize söz veriyoruz. Ne kadar sözümüzün eri olduğumuzu siz bilirsiniz" dedi.

İktidara geldiklerinde Türkiye'nin durumunun çok kötü olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "2001 krizinden sonra o kızıl elma koalisyonu iktidarda iken 2 milyon gencimiz Green Kart alarak yurt dışına gitmek için başvuruda bulundu. Güven duygusu yerlerde sürünüyordu. Biz hiçbir proje yarım kalmasın diye yola devam diyoruz. AK Parti'nin 2. iktidarında daha aydınlık bir Türkiye olacak. Aziz milletimizin dualarıyla Türkiye'yi hak ettiği adalet ve kalkınma düzeyine taşıyacağız. Türkiye'nin nereden nereye

geldiğini bilen herkes, yarın bu ülkeye neler kazandıracağımızı iyi bilir. Türkiye daha çok merhameti, istihdamı, üretimi, kalkınmayı hak etmiş bir ülkedir. Yeter ki Türkiye engellenmesin ve bir tek oyunuz bile boşa gitmesin. Yeter ki husumete değil, birliğe, vahdete, dayanışmaya yatırım yapalım. İnşallah büyüklük duygusuna kapılmadan bu görevleri şerefle tamamlayacağız. Sizleri mahcup etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklenen Başbakan Erdoğan, "22 Temmuz'da denizin sonu göründü. Buradan Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum. Üçümüz bir karar verelim. Üçümüzden hangisi tek başına iktidar olamazsa buradan çekilsin. Ben buna varım. Sayın Baykal sen de çekilmeye evet diyebiliyor musun? Sayın Bahçeli sen diyebiliyor musun? Diyemezler. Çünkü bunlar 'yeniden bir kızıl elma oluşturabilir miyiz?', bunun gayreti içindeler. Oyun başka. Amaç acaba

AK Parti'nin 400 milletvekili çıkarmasını nasıl engelleriz? Bazıları ne diyor; 'CHP eşittir MHP'. Yani 'eğer oyunu CHP'ye vermeyeceksen MHP'ye ver'. Bu ayrımcılık değil de nedir. Fitne fesat sokmak değil de nedir? Bunların barışla alakası yok. Gideceksin sayın Baykal, er yada geç gideceksin" dedi. AK Parti'nin hamurunu milletin yoğurduğunu da ifade eden Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"AK Parti'nin hamurunu siz yoğurdunuz, rotamızı siz belirlediniz. Biz de aynı istikamette yürüyoruz ve kararlılıkla yürüyeceğiz. Bu birlikteliğimize halel gelmedikçe beşeri güçler bizi yolumuzdan çevirmeye muktedir olamayacaktır. Millet kimi, nerede görmek istiyorsa o orada olacak. Cumhurbaşkanını siz belirleyeceksiniz, başbakanı siz belirleyeceksiniz. Milletvekillerini siz belirleyeceksiniz. Cumhurun değerlerine saygısı olmayanlardan cumhuriyetçi olur mu? Millete saygısı olmayandan milliyetçi olur mu?

Adaleti gözetenler sözüne sadık olanlar kazanacak. Siz kazanacaksınız. Siyaset, slogan yarışı değildir, duygu sömürüsü değildir. Siyaset, hakaret etme hakkını kimseye vermez. Siyaset, yalan söyleme sanatı değildir. Milletine yağlı urgan atmak değildir. Adalettir, hakkaniyettir. Milletin hukukunu gözetmektir. Hizmetle eş anlamlıdır. Biz milletin efendisi olmak için değil milletin hizmetkarı olarak bu yola çıktık. Biz millete meydanlarda ip atmıyoruz. Biz ova siyaseti de yapmıyoruz. Bugüne kadar başbakan

olarak 81 ilin hepsine en az 2 kez gittim. Bu ülkenin her iline, her ilçesine, her köyüne eserler kazandırdık. Sonuçta hepimizin gideceği yer 2 metreküp toprak. Bu kavga niye? Biz iktidarımızda Türkiye'yi ayağa kaldırdık. 21 çeyrektir üst üste büyüyoruz. Biz bazılarının enerji bakanlığını biliriz. Sayın Baykal Enerji Bakanı iken bakanlıklarda bakanlar paltoyla otururdu. Çünkü mazot yoktu."

CHP Lideri Deniz Baykal'ın kendisi hakkındaki eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, "Sayın Baykal diyor ki 'bizim partimiz Cumhuriyet'ten önce kuruldu'. CHP'yi eleştirirken Atatürk'ün kurduğu bir partiyi eleştiriyormuşum. Eğer Atatürk, partinin başına senin gibi birisinin geçeceğini bilseydi bu partiyi kurmazdı. Kendiniz tek başına iktidar olamadınız, bu millet de zaten sizi iktidar yapmaz. Şimdi diyor ki, '23 Temmuz'da tek başına iktidar olamazsam Rodos'a yüzeceğim'. Bence sen şimdiden yüzmeye başla.

Birisi de, 'tek başıma iktidar olamazsam, Edirne'den Hakkari'ye yürüyeceğim' diyor. Bence sen de şimdiden yürümeye başla" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen tarafından bir kilim hediye edildi.

(MÇ-FM-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title