Haberler

Engelsiz Fotoğraflar Ödüllendirildi

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Fazla Söze Gerek Yok Fotoğraf Yarışması" ödül töreni İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
Törene Vali Yardımcısı Ali Uysal, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Sayit...

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Fazla Söze Gerek Yok Fotoğraf Yarışması" ödül töreni İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Törene Vali Yardımcısı Ali Uysal, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Sayit Koca, İl Sağlık Müdürü Dr. Sırrı Şenbayram, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sedat Kavas, daire müdürleri, dernek başkanları, katılımcılar ve engelli aileleri katıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 'Engelsiziz' isimli kısa filmin izlendiği törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Sırrı Şenbayram,"3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir gün. Ülkemizde engelli vatandaşlara yönelik etkin bir şekilde yürütülen hizmetler hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumluluğun en büyük gereklerinden biridir. Engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Engellilik, vatandaşların karşılaştığı bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutları ile toplumu yakından ilgilendiren önemli bir konudur" dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen "Fazla Söze Gerek Yok Fotoğraf Yarışmas"nın 30 Haziran 2013 tarihinde 81 il sağlık teşkilatına resmi yazı yolu ile duyurulduğunu belirten Şenbayram, "15 Eylül 2013 tarihinde yarışma sonlandırılmıştır. 1 Kasım 2013 tarihinde müdürlüğümüzde jüri üyelerimiz tarafından 45 adet eserin değerlendirilmesi sonucunda 3 eser dereceye girmiş, 3 eser de Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirilmiştir. Amacımız engelli vatandaşları yarıştırmak değil, aksine onların toplumumuzun zenginliği olduğunu vurgulamak, bu zenginliğin sanatsal anlamdaki yansımalarını halkımızla paylaşmak, birey olarak neleri başarabileceklerinin altını çizmek ve kendilerine olan güven duygularını pekiştirmektir" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE ENDER İLLERDE OLAN BİR ÇALIŞMA

Ülkemizde engelliler konusunda büyük yenilikler yapıldığını dile getiren Vali Yardımcısı Ali Uysal ise, "Ülkemizde son 10 yılda bu konuda devrim niteliğinde yasal ve hukuksal anlamda değişiklikler oldu. Bir engelli vatandaşın evinden çıktığı zaman bizler gibi herhangi bir engeli olmayan vatandaşlar gibi kendine yetecek anlamda özgür bir şekilde yaşayabilmesi lazımdır. Bence medeniyet ölçülerinden birisi de budur. Ülkemizde olumlu manada değişiklikler oldu. Bu organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi birlikte güzel bir çalışma yapmış. Türkiye'de ender illerde olan bir çalışmadır" dedi.

TÖRENE TELEFONLA BAĞLANDI

Konuşmaların ardından Jüri Özel Ödülleri dağıtıldı. Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen Hülya Özbay, ödül törenine canlı telefon bağlantısı ile katılarak, duygularını paylaştı.

HAYAT HİKAYESİ AĞLATTI

Jüri Özel Ödülü kapsamında ikinci Burdurlu İsmet Can Paksoy ödülünü Yardımsevenler Derneği Başkanı Işık Berberoğlu'ndan aldı. Paksoy hayatının anlatıldığı kısa film ise katılımcıları duygulandırdı. Bazı katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanan üçüncü olan İsmail Yücel ise duygularını video üzerinden aktardı.

Jüri Özel Ödülleri'nin dağıtımından sonra fotoğraf yarışmasında değerlendirilen 45 fotoğraf sinevizyon eşliğinde gösterildi.

Burdur'da görev yapan basın mensupları tarafından değerlendirilen "Fazla Söze Gerek Yok Fotoğraf Yarışması"nın birincisi Mehmet Ufuk Sönmez, ikincisi Esma Solak ve üçüncü Beytullah Güney oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Yardımcısı Ali Uysal, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Sayit Koca tarafından açıklanarak takdim edildi.

Bandırma'dan yarışmaya katılan İşitme Engelli Mehmet Ufuk Sönmez, ödülünü almak için ailesi ile birlikte Burdur'a geldi. Vali Yardımcısı Ali Uysal'ın elinden ödülünü alan İşitme Engelli Mehmet Ufuk Sönmez'in heyecanı, katılımcıları mutlu etti.

Tören fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Sebahattin Akkaya Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title