Haberler

Engelliler Saksıda Fidan Dikti

Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezinde eğitim gören işitme, zihinsel ve görme engelli ile Down Sendromu öğrenciler, saksıya dönüştürdükleri araç lastiğine çiçek ekti.

Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezinde eğitim gören işitme, zihinsel ve görme engelli ile Down Sendromu öğrenciler, saksıya dönüştürdükleri araç lastiğine çiçek ekti.

Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar tarafından yürütülen "Barış köprüsü" projesi kapsamında okulda düzenlenen etkinliğe katılan Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan ve okul idarecileri, engelli öğrencilerle saksıda çiçek ekti, giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Amcalar, toplumun var olan bir gerçeği olan engellilerin tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, "Bize gelen talep üzerine il dışından birçok iş adamı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamlarına ulaşarak yardım aldık. İlk çalışmasını birkaç ay önce yoksul öğrencilere giyim yardımı yaparak başladığımız projemizin ikinci etkinliğini de bugün burada Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezinde eğitim gören işitme, zihinsel, görme engelli ve Down Sendromu öğrencilerle bir araya gelerek icra ettik. Daha sonra bu özel yetenekli kardeşlerimizi atölyede ziyaret ederek yaptıkları saksı çalışmalarını yakından izledik. Bilhassa araç lastiklerinden yapılan saksıya çiçek ektik. Desteklerinden ötürü Genç Turizmciler Derneği yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Türk Telekom Fethi Suay Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title