Haberler

Engelli Yazarlar 'Altın Kalem' ile Ödüllendirildi

Engelli bireylerin yeteneklerini keşfetmesi için düzenlenen 'Türkiye'nin Yeni Yazarları' projesinde dereceye giren engelliler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda 'Altın Kalem' ile ödüllendirildi.

Bağcılar Belediyesi’nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği; Basın İlan Kurumu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği gibi kurumların katkılarıyla engelli bireylere yönelik hayata geçirilen ‘Türkiye’nin Yeni Yazarları’ projesi meyvesini verdi.

Engelli bireylerin yetenek ve üretim potansiyelleri ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında engelli ve engelsiz toplam 18 kişi, gazeteci ve akedemisyenlerden editörlük ve yazarlık konusunda eğitim aldı. Yaklaşık 6 hafta boyunca eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda “Altın Kalem" ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Törene Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal İstihdam Daire Başkanı Pınar Büyükkayaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, veliler, çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“ENGELLİ BİREYLERE SOSYAL VE EKONOMİK ALANDA YARDIMCI OLDUK”

‘Türkiye’nin Yeni Yazarları Projesi’ hakkında bilgiler veren Başkan Lokman Çağırıcı, “Toplumun huzuruna önem veriyoruz. Bu sosyal sorumluluk bilincinden hareketle Türkiye’de benzeri olmayan Engelliler Sarayı’na hizmete sunduk” dedi. Çağırcı, engellilerin Yazarlık Atölyesi Kursu’nu başarıyla tamamladıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, bu tür projelerle engellilerin hayata tutundurmakla kalmadıklarını, onları birer meslek yaparak sosyal ve ekonomik alanda yerlerini almalarına yardımcı olduklarını vurguladı. 

ENGELLİLERDEN SKEÇ, TÜRKÜ VE ŞİİR DİNLETİSİ

Konuşmaların ardından engelliler, ünlü şair Cemil Meriç’ in şiirini okudular ve halk ozanı Aşık Veysel’in türkülerini seslendirdiler. Ardından da yine engelliler, “Kendimi daha iyi ifade edebiliyorum” adlı skeçi konuklara sundu. Büyük bir beğeni toplayan etkinlikte engelliler, kursa katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 

YAZARLARA ALTIN, GÜMÜŞ VE BRONZ KALEM

Jüri başkanı İkbal Gürpınar’ın sunduğu programda kursiyerler Görme, Spastik ve Bedensel Engelli olmak üzere 3 kategoride ödüllendirildi. Ödüllerini Lokman Çağırıcı’nın elinden alan kursiyerlerden altın kalem alan görme engelli Serdar Kulak, “Engelliler adına bir çok proje yapılıyor ama genellikle engelli olmayan kişiler engelliler adına bir şeylere karar veriyorlar ve engelliyi ikinci plana atıyorlar. Bizim proje öyle değildi. Katılımcı bir projeydi. Engelli ve engelsiz bireyler birlikte bu projeyi gerçekleştirdiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dereceye giren diğer kursiyerlerin ödüllendirilmesiyle 'Türkiye'nin Yeni Yazarları' töreni gerçekleştirilen finali sona erdi. 

ŞENGÜL KARAKIŞ

AHMET FARUK SARIKOÇ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Altın Kalem Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title