Haberler

Engelli Öğrencilere "Afet Çantası" Dağıtıldı

Nilüfer Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen Engelli Afet Bilgi Sistemi Projesi (ENABİS) kapsamında ilçedeki 5 engelli okulunun öğrencilerine afet çantaları dağıttı.

Nilüfer Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen Engelli Afet Bilgi Sistemi Projesi (ENABİS) kapsamında ilçedeki 5 engelli okulunun öğrencilerine afet çantaları dağıttı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi'ndeki dağıtım töreninde, 5 engelli okul öğrencilerine gönüllü öğretmenlerin katkısıyla hazırlanılan Engellilerde Afete Hazırlık Kitabı ve içinde el feneri, eldiven, kilitli poşet, düdük, maske, not defteri, kalem bulunan çantalar, öğrencilere verildi.

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törende yaptığı konuşmada, kısa bir zaman önce meydana gelen depremin, tekrar varlığını hissettirdiğini söyledi. Türkiye'de yaşayanların her an depremle karşı karşıya olacağı ihtimalini hep hatırlaması gerektiğini belirten Bozbey, şunları kaydetti:

"O nedenle de alınması gereken önlemleri, olası can kayıplarını önlemek için almak zorundasınız. Engellilere dönecek olursak, bir afet durumunda da onlar aslında önemli dezavantajlar yaşayabilir. Bu nedenle çok önemsediğimiz ENABİS'i birkaç yıl önce hayata geçirdik. Toplumun en riskli grubunu oluşturan engelliler için özel bir afetlere hazırlık eğitim programı geliştirmek, zorunlu. Engellilerin ve onların yakın çevrelerinin afete hazırlık için atacakları adımlar çok önemli. Bu nedenle, sadece engelli bireyler değil, onların aileleri, yakınları ve arkadaşları ile hizmet aldıkları kurum ve kuruluşlarda çalışanlar da afete hazırlık konusunda bilgi sahibi olmalıdır. İşte, ENABİS projesi ile bunu amaçlıyoruz. Hedefimiz bu proje sayesinde, Nilüfer'de yaşayan binlerce engelli, engelli ailesi ve yakın çevresinin afete ve acil durumlara hazırlıksız yakalanmamasını sağlamak."

Törene, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, DOHAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Afet Uzmanı Özden Işık katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kandilli Rasathanesi Nilüfer Özel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title