Haberler

    Engelli Haltercilerin Hedefi Altın Madalya!

    Başkent Mexico City'de 29 Kasım-4 Aralık'ta düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'na katılan Antalya Denge Gençlik ve Spor Kulübünün engelli sporcuları Faruk Öztürk ile Soner Coşkun, Türkiye'ye büyük gurur yaşattı.

    Başkent Mexico City'de 29 Kasım-4 Aralık'ta düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'na katılan Antalya Denge Gençlik ve Spor Kulübünün engelli sporcuları Faruk Öztürk ile Soner Coşkun, Türkiye'ye büyük gurur yaşattı.

    Şampiyonada 107 kiloda mücadele eden Faruk Öztürk, kaldırdığı 180 kiloyla rekor kırıp şampiyon oldu, 49 kiloda yarışan Soner Coşkun da 92 kiloyla dünya üçüncülüğünü elde etti.

    Madalyalı sporcular, 2018 Avrupa Şampiyonası'na antrenörleri Ekrem Celil ve Mustafa Otun yönetiminde hazırlanıyor.

    ÖZTÜRK: "ARTIK BÜYÜKLERDE YARIŞACAĞIM"

    Milli sporcu Faruk Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise birinci sınıftayken teneffüste kendisini gören antrenör Ekrem Celil'in yönlendirmesiyle haltere başladığını söyledi.

    İlk başlarda okuldaki sığınakta ders sıraları üzerinde antrenman yaptığını anlatan Öztürk, daha sonra antrenörünün aldığı halter sehpasıyla hazırlandığı Türkiye Şampiyonası'nda yaşının küçük olmasına rağmen büyükler kategorisinde dördüncü olduğunu bildirdi. Faruk Öztürk, elde ettiği başarının ardından milli takım kampına seçildiğini, ilk katıldığı Gençler Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

    "Avrupa Şampiyonası'ndan sonra 1,5 sene sürekli antrenman yaptık. Geçen sene Türkiye Şampiyonası'nda birinci olduktan sonra Dünya Şampiyonası için milli takıma seçildim. Dünya Şampiyonası öncesi 4,5-5 aylık çalışmayla şampiyon oldum. Hedefim 2018 Avrupa Şampiyonası. Avrupa Şampiyonası'nda artık büyüklerde yarışacağım. Avrupa Şampiyonası'ndan da Türkiye'ye inşallah altın madalyayla döneceğim."

    COŞKUN: "TÜRKİYE'Yİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİM"

    Dünya üçüncüsü milli sporcu Soner Coşkun da "Gel seni sporcu yapalım." diyen bir arkadaşı sayesinde haltere başladığını, iki ay sonra katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda birinci olduğunu anlattı. Milli takım kamplarının ardından Dünya Şampiyonası'na katıldığını anlatan Soner, "Sekiz ayda dünya üçüncüsü olmayı başardım. Türkiye'yi başarıyla temsil ettim. Allah'ın izniyle madalyayla döndüm. İnşallah Avrupa Şampiyonası'ndan da madalyayla dönerim." şeklinde görüşlerini aktardı.

    CELİL: "DESTEK OLURSA OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKAR"

    Antrenör Ekrem Celil ise okulların sığınaklarında başladıkları haltere, artık Antalya'nın 10 bin kişilik yeni spor salonunda devam ettiklerini söyledi. İmkan verildiği için başarıların arttığını vurgulayan Celil, "Halter gitgide daha iyi yerlere gelecek. Ama daha fazla destek olunursa, buradan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon çıkacak. Hoca olarak biz çok destek verdik." diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Faruk Öztürk Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title