Haberler

Enerji Verimliliğine Beykoz Üniversitesi'nden Önemli Katkı

Güncelleme:

Beykoz Üniversitesi'nin ortağı olduğu 'TEPEB Binalarda Enerji Performansı Uzmanlığı Avrupa Sertifikası', başlıklı Avrupa Birliği projesi Fransa FPSPP'den ödül almaya hak kazandı.

'Mesleki Eğitimde Yenilik' kategorisinde ödül alan proje ile Beykoz Üniversitesi, küresel ısınma ve iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında önemli bir katkı sağladı.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele, yenilenebilir enerji teknolojilerinin harekete geçirilmesi ve enerji verimliliği tüm ülkeler için önemli problemlerdir. Çözüm için, güvenilir, sürdürülebilir ve rekabet edebilen bir enerji sistemine geçiş gerekmektedir. Yeni enerji teknolojilerine geçiş de, sektör çalışanlarının donanımlarının değişimini gerektirir. Bu kapsamda mesleki iyileştirmeleri gündemine alan; Fransa, İspanya ve Türkiye ortak bir projeye imza attı.


Türkiye, Fransa ve İspanya'dan 12 ortağın yer aldığı; Avrupa Birliği Erasmus Plus programı kapsamında yürütülen 'TEPEB-Binalarda Enerji Performansı Uzmanlığı Avrupa Sertifikası' projesinin Türkiye'deki ortağı Beykoz Üniversitesi oldu. 3 yıllık derinlemesine bir çalışmayı içeren proje; Avrupa Birliği 'Kariyer Gelişimi İçin Eşitlik Fonu' tarafından düzenlenen, 'Eğitimde Yenilikler Ödülü' kapsamında, 'Mesleki Eğitimde Yenilik' kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Beykoz Üniversitesi ortak olduğu 'TEPEB Binalarda Enerji Performansı Uzmanlığı Avrupa Sertifikası' projesi ile küresel ısınma, yenilenebilir ve verimli enerji konularında önemli bir yol alınmasına büyük katkı sağladı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ KÖKTEN DEĞİŞİYOR

Yeni enerji teknolojilerine geçiş, halihazırda sektörde çalışmakta olanların yeterliklerinin değişimini gerektirecektir. TEPEB projesinin amacı; inşaat sektörü mesleklerini kapsayan bir yaşam boyu öğrenme programının hayata geçirilmesi ile mesleki uygulamalarda derin bir değişime eşlik etmektir. Böylelikle, şantiyenin her bir aşamasında gerçekleştirilecek değişikliklerden sorumlu olan ekip şefi ve teknisyenler, kısa süreli eğitim şeklinde gerçekleştirilecek, yeni bir eğitim yapısından faydalanabileceklerdir.


TÜRK EĞİTİMCİLER PROJEDE ÖNEMLİ GÖREVLER ALDI

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu önceki müdürleri Prof. Dr. Ahmet Yüksel, Prof. Dr. Okan Tuna, Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy'un yönetsel destekleriyle 3 yıl süren projeyi; Beykoz Üniversitesi adına Doç. Dr. Baki Aksu, Dr. Aslıhan Bekaroğlu ve Öğr. Gör. Ersin Şahin yürüttü. Projeye, Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Caner Aküner, Doç. Dr. Ayhan Onat, Galatasaray Üniversitesi'nden Doç. Dr. Selcan Serdaroğlu ve Dr. Kadriye Eylem Özkaya Lasalle akademik olarak destek sağladı. Projenin Türkiye boyutunda koordinatör eğitim kurumu olan Beykoz Üniversitesi'ne, Teknikerler Birliği ve TTE Teknoloji Ticaret ve Mühendislik de tüm süreçlerde destek veren diğer katılımcılar oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Fransa Beykoz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title