Haberler

En Fazla Üç Dakika Ciddi Kalabiliyor

Güncelleme:

"Alemin Kıralı" dizisinde Oya Başar'la başrolü paylaşan Şafak Sezer, istese de sert ve ciddi biri olamıyor.

Oya Başar, Şafak Sezer, Evrim Akın ve Metin Yıldız'ın başrolde olduğu 'Alemin Kıralı' adlı dizi, bugün atv'de başlıyor. 'Benim Annem Bir Melek' dizisinde kaynana rolüyle ekrana gelen Oya Başar, 'Alemin Kıralı'nda da yine kayınvalide rolüyle i zleyicinin karşısına çıkıyor. Şafak Sezer ise içgüveysi olarak yaşadığı evde, altı kadına bakan bir adamı canlandırıyor. Başar ve Sezer'le yeni projelerini konuştuk...

Komedi projelerinin aranılan oyuncularındansınız. 'Alemin Kıralı' dizisine nasıl dahil oldunuz?

OYA BAŞAR: Yıllardır komedi yaptığımız için bu tip projelerde bize teklif geliyor. Ben bu dizinin senaryosunu çok sevdim. Şafak'ı da çok seviyorum. Birlikte olmak hoş olur diye düşündüm.

ŞAFAK SEZER: 'Türk Malı' bittikten sonra birkaç tane iş geldi. Kemal Kenan Ergen uzun zamandır bir şey yazmıyordu. O bu projeyle ilgili fikrini anlattı. Daha sonra telefon açıp "Biz Oya Başar ile konuştuk" dedi. Ben de hemen "Tamamdır" dedim. Oya Abla'yı çok severim. O bize can katacak.

HER HAFTA YENİ HİKAYE

En sevilen komedi oyuncularından ikisinin bir araya gelmesi beklentileri yükseltecek mi sizce?

O. B. : Biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız ama beklentiyi de yüksek tutmamak gerekiyor. Hikaye güzel, hoş karakterler var. Güzel bir iş olacağını düşünüyoruz.

Ş. S. : İzleyici, tiplere ısınırsa diziyi çok sevecek diye düşünüyorum. Dramın devamlılığı oluyor. Takip etmek zorunda oluyorsun. Komedide her hafta başka bir hikaye an latılıyor.

Komedi aile içindeki çatışmadan mı çıkacak?

O. B. : Çocukların, evin, kayınvalideyle damadın durumu... Evin içinde hep bir devinim var. Benim oynadığım 'Asalet' karakterinin büyük kızıyla evli Şafak.

Ş. S. : Ben altı tane insana bakmak zorundayım. Kayınpederim ölürken bütün hanımları bana emanet ediyor çünkü.

O. B. : Ama kayınvalide onu kızına yakıştıramıyor. Onun için 'sülükçü' diye düşünüyor. Çok hoş, sıcak, herkesin kendi evinden bir şeyler bulacağı ve kendisiyle özdeşleştireceği şeyler var dizide.

ŞAFAK SÜRÜNECEK!

'Benim Annem Bir Melek'te de kayınvalide rolündeydiniz. İki rol arasında bir benzerlik kurulur mu?

O. B. : Genelde kayınvalideler aynıdır; çocuklarına kimseyi yakıştıramazlar.

Ş. S. : Ortalama bir 10 yıl damatla uğraşırlar.

O. B. : Yaşamın içinde bu var zaten. Anneler kendilerini erişilmez, her şeyi düzenleyen kişi olarak gördükleri için maraz sevgileri oluyor. O yüzden çok müdahale ediyorlar çocuklarının hayatlarına.

Ş. S. : Boşanmaların en büyük nedeni kayınvalideler, söyleyeyim size. Hemen ayrılıyorsun.

O. B. : ya da sürünüyorsun. Şafak da sürünecek!

İnsanları çok güldürüyorsunuz ama normal yaşantınızda sert biri misiniz?

Ş. S. : Normalde insanlar benden korkuyorlar. Aslında hiç sert bir tarafım da yok. En fazla üç dakika ciddi durabiliyorum. O yüzden tiyatro yapamıyorum. Ciddi durduğum zaman gülüyorlar.

#Sayfa#

KOMEDİ YAPMAK TANRISAL BİR ŞEY DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Komediyi daha mı çok seviyorsunuz?

O. B. : Komedi oynamak çok zordur. Yaptığımız iş çok farklı. Bu da tanrısal bir şey diye düşünüyorum. Komedinin benim için ayrı bir keyfi var. İnsanları ağlatmak kolay ama güldürmek çok zordur. Zaten insanlar hep üzgün... Biraz da olsa insanların yüzünü güldürebilmek çok hoş bir duygu. Sizi dışarıda görünce hemen tebessüm ediyorlar. Çünkü sizi öyle hatırlıyorlar.

Ş. S. : Bu işin tarzı başka... Sevdiğinizde sonuna kadar seviyorsunuz. Bir de hep böyle gittiği için böyle dönüyor. Dram da denedik, "Komik oluyor" dediler. Ağladığımız sahneler oluyor; izlerken gülüyorum. O sahneyi çekerken dramda bile kafama cinlik geliyor. İzlediğim zaman bana da komik geliyor. Benim ciddi halim daha komik...

BU DİZİNİN FARKI SICAKLIĞI

Sizce 'Alemin Kıralı'nda izleyicinin dikkatini ne çekecek?

O. B. : Karikatürize bir tip yok. Bir dizide herkesin kendisinden bir şeyler bulması lazım. Özdeşleşeceği şeyler olmalı. O zaman daha keyifle izleniyor.

Bu dizinin diğer komedi projelerinden farkı ne olacak sizce?

O. B. : Dizinin farkı; sıcaklığı ve hikayesi olacak.

Ş. S. : Ailece izleyecekleri bir iş olacak.

O. B. : Herkes çocuğuyla oturup keyifle bir şey izlemeyi, bir şeyler paylaşmayı seviyor. Her şeyi de çocuğunla rahat paylaşamıyorsun. Bu çok önemli bir şey... Her yaştan izleyicinin ekran başına geçip izleyeceği bir dizi bizimki...

KENDİ FANTEZİMİZİ ÇIKARACAĞIZ

Canlandırdığınız karakterlerde sizleri neler etkiledi?

O. B. : Karakteri çok sıcak buldum. Hikayeyi sevdim. Kast güzeldi. Biz de kendi fantezimizi koyup yola devam edeceğiz.

Ş. S. : Bölümler ilerledikten mıyım merak ediyorum...

Eşiniz Esra Hanım bu proje için size destek oldu mu?

Ş. S. : Böyle aile işlerini çok seviyor. Böyle bir iş yapmayı ben de istiyordum zaten.

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title