Haberler

En Büyük Hayali İtfaiyeci Olmaktı; Minik Ali'yi Son Yolculuğuna İtfaiyeciler Uğurladı

Güncelleme:

Büyüdüğünde itfaiyeci olmak isteyen Ali Siraç Küçük, yakalandığı hastalık sonucu hayatını kaybetti. Minik Ali'nin tabutunu itfaiyeciler taşıdı.

İtfaiyeci olma hayali kuran Ali Siraç Küçük, 4'üncü doğum gününe yaklaşık 1 ay kala hayatını kaybetti.

2,5 YAŞINDAYKEN BEYNİNDE TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

Servet Şahin Küçük ve İrem Küçük çiftinin oğulları minik Ali Siraç, itfaiye oyuncaklarını hiç elinden düşürmez, üniformasını da üzerinden çıkarmazdı. Büyüyünce hep itfaiyeci olmak istemişti. Küçük Ali'nin 2,5 yaşındayken beyninde tümör olduğu tespit edildi.

ÜÇÜNCÜ YAŞGÜNÜNDE HAYALİ GERÇEK OLDU

Kötü haber ile yıkılan ailesi Küçük Ali'yi hep mutlu etmeye çalıştı. Geçen yıl ailesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Ali'nin üçüncü yaşını Çengelköy İtfaiye İstasyonu'nda pasta keserek kutladı. O gün itfaiyeci ağabeyleri gibi üniformasını giyip kaskını takan minik Ali çok mutlu olmuştu.

3 KEZ BEYİN AMELİYATI GEÇİRDİ

Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edilen Ali Siraç, 3 kez beyin ameliyatı geçirdi.

4. YAŞ GÜNÜNE BİR AY KALA YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

9 Kasım'da dördüncü yaşına basacak olan minik Ali'ye ailesi ve itfaiye ekipleri tarafından yine sürpriz yapılacak, Çengelköy İtfaiye İstasyonu'nda ikinci kez itfaiyeci olacaktı. Ancak Ali Siraç, dün tedavi gördüğü hastanede yakalandığı hastalığa yenik düştü.

ACI HABER, AİLESİ KADAR İTFAİYEYİ DE YASA BOĞDU

Minik Ali'nin ölümü başta ailesi ve yakınları olmak üzere onu tanıyan İstanbul İtfaiyesi'ni de yasa boğdu. Ali Siraç Küçük için bugün düzenlenen cenaze töreninde itfaiye ekipleri hazır bulundu. İtfaiye ekipleri Karacaahmet Mezarlığı'ndaki gasilhaneden aldıkları Ali'nin tabutuna İstanbul İtfaiyesi'nin flaması koydu.

Küçük Ali'nin konduğu cenaze aracına, Üsküdar Küplüce Mahallesi'ndeki evine ve oradan da cenaze namazının kılınacağı camiye kadar itfaiye araçlarıyla eşlik edildi. Cenaze götürüldüğü sırada itfaiye sirenleri de yankılandı.

TABUTUNU İTFAİYECİ ABİLERİ OMUZLADI

Ali Siraç Küçük için Küplüce Merkez Camii'nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Anne İrem Küçük, oğlunun giydiği itfaiye üniforması ve kaskını bir an olsun elinden bırakmadı. Helallik alınmasının ardından küçük Ali için cenaze namazı kılındı. İtfaiye ekipleri Ali'nin tabutunu omuzlarına alarak, yakında bulunan Küplüce Mezarlığı'na kadar taşıdı.

"O GÜN İTFAİYECİ ABİLERİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Törende anne İrem Küçük ile baba Servet Şahin Küçük uzun süre gözyaşı döktü. Cenazede Ali'nin küçük kız kardeşi de yer aldı. Hastalığına rağmen oğlunun çok güçlü bir çocuk olduğunu belirten Servet Şahin Küçük, Ali'nin itfaiyeci olma hayaliyle ilgili olarak, "İtfaiye oyuncaklarını çok seviyordu. Hep, 'Büyüyünce ben itfaiyeci olacağım' diyordu. Geçen sene de doğum günü itfaiye istasyonunda yapıldı. O gün itfaiyeci abileri oğlumu çok mutlu etti. Bir çok şeyin üstesinde geldi ancak mevlam onu daha çok sevdi ve yanına aldı" diye konuştu.

"OĞLUMA SÖZ VERMİŞTİM, SÖZÜMÜ TUTMUŞ OLDUM"

Acılı anne İrem Küçük ise "Oğluma söz vermiştim. Bizi bırakıp giderse onu itfaiyeci ağabeylerin götürecek demiştim. Allah razı olsun onlardan, sözümü de tutmuş oldum" ifadelerini kullandı.

GERİYE BU GÖRÜNTÜLERİ KALDI

Minik Ali'den geriye ise geçen yıl Çengelköy İtfaiye İstasyonu'nda doğum günü kutlamasında çekilen görüntüleri kaldı. Ali, bu görüntülerde çok sevdiği itfaiye üniforması, kaskı ve oyuncakları ile görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Servet Şahin 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title