Haberler

Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Akansel, İzmir'de Vefat Etti

İzmir'de yaşayan emekli Orgeneral İsmail Hakkı Akansel, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Akansel'in cenazesi, düzenlenen törenden sonra toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

12 Eylül darbesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapan emekli 92 yaşındaki Orgeneral İsmail Hakkı Akansel, bir süredir tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahi servisinde hayatını kaybetti. Akansel'in cenazesi tören için bugün öğle namazında Karşıyaka Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ne götürültü. Törende, emekli orgeneral İsmail Hakkı Akansel'in oğlu Mansur Özkan Akansel, kızları Meral Kayıkçıoğlu, Melda Akansel ile yakınları, taziyeleri kabul etti. İzmir Valisi Mustafa Toprak, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile askeri yetkililer de aileyi cenaze töreninde yalnız bırakmadı. Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Akansel için öğle namazından sonra tören düzenlendi. İsmail Hakkı Akansel'in tabutu, cenaze namazından sonra askeri bando eşliğinde top arabasında bir süre taşındı. Cenaze, daha sonra İstanbul'daki askeri şehitlikte toprağa verilmek üzere uçakla gönderildi.

12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası, 28 Ağustos 1981'e kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan İsmail Hakkı Akansel, Harp Akademileri, 2. Ordu ve Ege Ordusu komutanlığı yaptı. Akansel, 1985 yılında emekliye ayrıltıktan sonra Petkim Danışma Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

title