Haberler

Elektrik Mühendislerinde Genel Kurul Heyecanı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (Emo) Bursa Şubesi'nin 11. Olağan Genel Kurulunda Tekrar Başkanlığa Talip Olan Erdal Aktuğ, 2 Yıllık Başkanlık Döneminde Yaptığı Çalışmalardan Bahsetti.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi'nin 11. olağan genel kurulunda tekrar başkanlığa talip olan Erdal Aktuğ, 2 yıllık başkanlık döneminde yaptığı çalışmalardan bahsetti.

BUTTİM Konferans Salonu'nda pazar günü yapılacak kongrenin tek adayı olan mevcut başkan Erdal Aktuğ, iki yıllık icraatını anlattı. Aktuğ, "Başkanlık dönemimde toplam 170 faaliyet gerçekleştirdik. Bunların 107'si mesleki eğitim, 45'i de sosyal etkinliktir. Uludağ Üniversitesi içerisinde bulunan ULUTEK Teknoloji Geliştirme Merkezi'ndeki yer talebimize olumlu cevap verildi. 100 metrekarelik alan şubemize tahsis edildi. Böylelikle oda-sanayi-üniversite iş birliğini geliştirecek projelere ULUTEK içerisinde devam edilecek. 10. dönemde biri ulusal, diğeri uluslararası olmak üzere iki 'ELECO' fuarı düzenledik. Ülkemizdeki enerji politikaları gündemin ilk sırasında yer almaya başlayınca, bizim konu hakkındaki kampanyalarımız da yoğunlaştı. Hükümetin nükleer santral konusundaki tutumuna karşı oluşturulan nükleer karşıtı platformun çalışmalarını kentimizde de sürdürdük" dedi.

Doğalgazın elektrik üretimindeki payının 1985'te yüzde 0.2 iken 2007 yılında toplam elektrik üretiminin yarısına ulaştığına değinen Aktuğ, "Yönetim kurulumuz 2007 yılını tasarruf yılı ilan etti. Kentimizde yapılan yanlış uygulamaların karşısında bir meslek odası olarak sesimizi yükselttik. Ülkemizde enerji sorunu değil, enerji yönetim sorunu bulunmaktadır. Son günlerde yaşanan tren kazasına değinirsek, sendika ve meslek odalarımız ulaşım alanında yaşanan sorunları her platformda dile getirmektedir. Bu tür kayıpları durdurmanın yolu, ulaşım politikalarının ülke genelinde kapsamlı bir master planı dahilinde yeniden oluşturulmasıdır. Ülkemizi, kentimizi ve mesleğimizi zor günler bekliyor. Bunun için odamıza, mesleğimize, kentimize sahip çıkmamız gerekiyor. Sizleri dayanışmaya çağırıyorum" diye konuştu.

EMO Genel Başkanı Kemal Ulusaler ise, "Ruhsatsız, denetimsiz bir yönetimle insanlara değer verilmiyor. Herkes sorumluluğu bir birine atıyor. Varoşlardan koparılmış çocuklar, güneş görmeyen bodrumlarda sabahtan akşama kadar çalıştırılıyor. Sonra bize niye siyaset yapıyorsunuz diyorlar. Herkes siyaset yapıyor zaten. Biz muhalefet olacağız. Açık açık siyaset yapacağız. 54 yıldır kimse bu odanın defterini düremedi, bundan sonra da kimse düremez" şeklinde konuştu.

(OMR-MŞ)

02.02.2008 17:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title