Haberler

Zırhlı Kulübe Yapımı, İhalesiz, 7 TİP'linin Öldürüldüğü Davanın Sanığına Verildi

Güncelleme:

Teröre karşı 'acil ve ihalesiz' olarak zırhlı güvenlik kulübeleri yaptırıldı. Yapan 4 şirketten biri, 7 TİP'linin öldürüldüğü Bahçelievler katliamı sanığı Ahmet Ercüment Gedikli'ye ait.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terör saldırılarının yaşandığı bölgeler başta olmak üzere Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde zırhlı güvenlik kulübelerinin yapımına karar verdi. Öncelikle Diyarbakır Sur'da birçok noktaya bu kulübelerden kuruldu. Acil ve ihalesiz olarak yapımına karar verilen zırhlı güvenlik kulübelerinin yapımını üstlenen şirketlerden biri de Ankara'da kurulu bulunan BEST Grup isimli firma oldu. Firma sahibinin ise 7 Türkiye İşçi Partili (TİP) gencin öldürüldüğü Bahçelievler katliamında hüküm giyen ve 10 yılı aşkın süre cezaevinde yatan Ahmet Ercüment Gedikli olduğu öğrenildi. Gedikli, Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı'nın yakın arkadaşı olarak biliniyor.

Ahmet Ercüment Gedikli

TERÖR OLAYLARINA ANINDA MÜDAHALE

EGM, terör olaylarına anında müdahale, mahalle ile sokaklarda polisin görünür kılınması amacıyla kritik il ve ilçelerin birçok noktasına zırhlı güvenlik kulübeleri kurulmasına karar verdi. Zırhlı güvenlik kulübelerinin yapılması için 4 firma ile anlaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirket, Nurol firması ve İstanbul'daki bir firmanın yanı sıra Ankara'da kurulu BEST Grup firması da EGM'ye zırhlı güvenlik kulübeleri yapmaya başladı.

FİRMANIN SAHİBİ TANIDIK

Zırhlı güvenlik kulübelerini yapan firmalardan BEST Grup'un sahibi ise tanıdık çıktı. Bugüne kadar tanesi 50 bin liraya 700 kulübe yaparak EGM'ye teslim eden BEST Grubunun sahibinin, kamuoyunda Bahçelievler katliamı olarak bilinen ve 7 TİP'li gencin öldürüldüğü olayın sanığı Ahmet Ercüment Gedikli olduğu ortaya çıktı. Hürriyet'in telefonla ulaştığı Gedikli, EGM'ye zırhlı güvenlik kulübeleri yaptıklarını ifade ederek, "Bunlar hassas konular, büyük gizlilik içinde yürütülen projeler. EGM talep ediyor, biz de yapıp teslim ediyoruz. Bugüne kadar 700'e yakın teslim ettik. Çok fazla özellikleri olan, güvenlik açısından donanımlı bu kulübelerle ilgili basına haberlerin yansıması, haber yapılmasını da güvenlik açısından tasvip etmiyoruz" dedi.

İNTERNET SİTELERİNDE YER VERİLMİŞ

Firmanın 'http://www.best-grup.com' internet sitesinde de zırhlı güvenlik kulübelerinin özellikleriyle ilgili bilgilere yer verildiği görüldü. Kulübelerin fotoğraflarının da yer aldığı sitede, kulübelerin içi ve dışı da görülüyor. Ağırlığı 15 tonu bulan taşınabilir zırhlı güvenlik kulübelerinde birer adet klima ve ısıtıcı, ikişer adet sandalye, bir tane telefon, bir tane silah dolabı, bir tane havalandırma fanı, iki tane alarm butonu, bir sigorta kutusu, bir tane ABC tipi yangın tüpü yer alırken, kurşun geçirmez camları da bulunuyor. El bombasına karşı da dayanıklı olan zırhlı kulübelerde, tuvalet de yer alıyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Emniyet Genel Müdürlüğü Bahçelievler Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (81)

18ramazan:

yabancı kaynaklı bi şirket yapa iyi olacaktı degilmi 7 tipsizin davasını güdüyonuz tam yerine vermişler içinize oturur inşallah

37
5
yanıtYanıtla
cahit demir:

7 tererüst öldürmüş kahraman yani günümüzün pkk sıyla o günün koministlerinin ne farkı vardı ülkemizi Sovyet işgaline sokmak istiyorlardı şimdi öldürülen 7 vatan hainini masumgibi gösteryorlar

29
5
yanıtYanıtla
CENGİZ:

7 TİPLİ EŞKİYANIN TEMİZLİKÇİSİYMİŞ. . . NE YANİ SİLHOYA MI VERİLECEKTİ

28
4
yanıtYanıtla
...:

haberin yok mu verildi zaten, suriye sınırı beton ihalesi pekakalı ahmet türk e verildi

yanıt0
yanıt0
vali:

güzel . ihale böyle insanlara verilmeli. hain yanlilarina degil. güzel

26
6
yanıtYanıtla
val:

dogr karar vatan sever milliyetciinsanlar kime vereceklerdi hainleremi . bunuda elestiri bizim akilsizu millet

22
5
yanıtYanıtla
malkoçoğlu:

Ahmet ercüment Gedikli ''ye bu hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek yerine bu eleştiriyel söyleminizi çirkin buluyorum. . . 12 eylül öncesini ısıtıp ısıtıp milletin önüne koymak , kaos ortamını istemek demektir. . . Ne yani ABD den Fransız dan mı alsaydılar. . . kendinize gelin biraz, bu ülkenin ekmeğini yeyip alttan alta düşmanlık etmeyin. . .

21
5
yanıtYanıtla
SABAHTAN UĞRADIM BEN BİR GÜZELE....:

O GENÇLERE TİPSİZ DİYEN BEYİNSİZLER. ONLAR SİZ ASGARİ ÜCRETLE YAŞAMAYIN DİYE KAVGA ETTİ. SİSTEMİN YANINDA OLSA ŞUAN HERBİRİ 20 BİN KAZANIP NİŞANTAŞINDA HARCARDI. SİZ KENDİNİ ÇEK SENET MAFYALIĞI YAPAN ÇAKMA VATANSEVERLEİN KÖLESİ YAPMIŞSINIZ. OTURDUĞUNUZ GECEKONDULARI BİLE KAFANIZA VURA VURA ELİNZDEN ALIP LÜKS VATANDAŞA TAHSİL EDEN BU ÜLKÜCÜ MAFYALARDIR. AKLIMA ŞABAN GELDİ VALLA. ALLAH RAHMET EYLESİN. (ELBET BU DEVRAN DÖNER BU HALK DÜŞTÜĞÜ YERDEN AYAĞA KALMAYI BİLİR)

10
15
yanıtYanıtla
34:

boş boş konuşma sepet kafalı

yanıt6
yanıt0
TÜRK:

Bu adamın yaptığı klübe havaya uçar lan.

6
18
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title