Haberler

Sanayici ve İşletmelere Enerji Verimliliği Eğitimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği tarafından yürütülen ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından desteklenen Enerji Verimli Sanayi Projesi’ eğitim toplantısı Enerji Verimliliği Demeği Bartın Şubesi tarafından gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği tarafından yürütülen ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından desteklenen Enerji Verimli Sanayi Projesi' eğitim toplantısı Enerji Verimliliği Demeği Bartın Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, konuşan Enerji Verimliliği Derneği Bartın Şube Başkanı Mehmet Kemik, "Enerji Verimliliği Derneği olarak; ülkemizi kuzeyden güneye, doğudan batıya dolaşarak enerji verimliliği konusunda toplum bilincini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu toplumsal bilincin her kesimde oluşabilmesi için ise farklı farklı projelere imza atıyoruz. Böylelikle, 2023 yılına kadar 150 milyar lira kaynak oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

FATURALARDA YÜZDE 30 TASARRUF

Enerji Verimli Sanayi Projesi ile kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör iş birliği içerisinde on yılda ülke ekonomisine 65 milyar TL değerinde enerji tasarrufu sağlanması ve işletmelerin faturalarının yüzde 30 azaltılmasının hedeflendiğini belirten Kemik, "Verimlilik artıcı projeleri uygulamaya başladığımızda, Fırın sistemlerinde yüzde 45'e varan enerji tasarrufu, Kazan sistemlerinde yapılacak yenilemelerle yüzde 3 ila 20 arasında yakıt tasarrufu sağlanırken, buhar sistemlerinde buhar hatlarının ve kondens hatlarının yalıtımı sonucunda kayıplar yüzde 80-85 daha az olacak" diye konuştu.

"ALIŞKANLIKLARIMIZDAN VAZGEÇMELİYİZ"

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ise şöyle konuştu: "Öncelikli olarak böyle bir proje yürüttükleri için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi aydınlattılar ve bilgiler verdiler. Gerçekten bizler üretmek için, gelişim sağlamak için, ülkemizin ekonomisine katkı vermek için sürekli yenilik peşinde koşan ve yatırımları destekleyen ve bu anlamda da yapılacak AR-GE çalışmalarının yürütülmesi ve nitelikli ürün üretilmesi konusundaki çalışmaları yürüten ve destekleyen bir kuruluşuz. Aynı zamanda bu tip çalışmalar kapsamında Bartın'da sanayi kamu işbirliği, sanayi üniversite işbirliği alanında çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda Sayın Rektör Yardımcımıza da teşekkür ediyorum. Bu konuda çalışmalarda bizlere destek veriyorlar. Bugünde burada olmazsa olmazımız, bu üretimi yaparken enerjiyi verimli kullanmak ve ülke ekonomisine bu anlamda da destek vermektir. Enerji açığımız fazla. Ülke olarak dışarıda milyarlarda lira ödeyerek enerji ithal ediyoruz. Bunun yanında da enerji yatırımlarını artırmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken bir taraftan da enerjiyi verimli kullanıcı çalışmaları yürütmemiz gerekiyor. Mevcut alışkanlıklarımızı terk etmemiz gerekiyor. Enerjiyi verimli kullanarak üretim yapmak, her alanda enerji tasarrufu sağlayarak üretim alanlarına aktarmak, ev ve okul yaşantısında dikkat etmek gerekiyor. En büyük eksikliğimiz ise, bizler belirli alışkanlıkları üzerimize edinmişiz. O alışkanlıklarla üretimimizi yapıyoruz. Bunların farkındalık oluşturularak bir dernek çatısı altında yürütülmesi, bu bilincin oluşturulması ve yayılması konusunda çalışmalar yapılması oldukça sevindirici. Başkanımızda Bartın'da bu sorumluluğu üstlendi ve yapıyor. Bizde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Her alanda bunu yaygınlaştırmak milli görevimiz. Çünkü enerjide açığımız çok fazla. Yapılacak çalışmaları hep birlikte yapıp sonuca ulaşmamız mümkün. Bu konuda da birlikte çalışacağımızı ifade etmek istiyorum." - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bartın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title