Haberler

Sağlıklı Yaşamak İçin Sağlıklı Ürünler Kullanın

Besin desteklerinde yüzde yüz Türk firması olan Zade Vital, Manavgat'ta düzenlenen basın toplantısıyla ürünlerini tanıttı.

Besin desteklerinde yüzde yüz Türk firması olan Zade Vital, Manavgat'ta düzenlenen basın toplantısıyla ürünlerini tanıttı.

Zade Vital'de tohumdan üretime kadar her adımın denetim altında olduğunu belirten

Genel Müdürü Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, "Zade Vital olarak Türkiye'nin markası olmak istiyoruz" diye konuştu.

Ege Üniversitesi ARGEFAR işbirliği ile Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş tarafından geliştirilen ve kalitesi Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) tarafından test edilen, dünyanın en geniş soğuk pres bitkisel yağ doğal besin destekleri serisi Zade Vital, tanıtıldı.

Zade Vital® üst düzey yöneticileri ve ürünlerin geliştirilmesinde öncülük eden bilim adamları Antalya ManavgatTa bulunan Starlight Otel'de Zade Vital ürünleri ve Türkiye'deki doğal besin destekleri piyasası hakkında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Zade Vital Genel Müdürü Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR Müdürü Doç. Dr. Ercüment Karasulu, ile Zade Vital Medikal Müdürü Dr. Emre Öztoprak katıldı.

Zade Vital Genel Müdürü Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, dünyada sentetik ilça pazarının 861 milyar dolar, Türkiye'de 15 milyar dolar olduğunu belirterek; "OTC denilen doğal besin destekleri pazarı dünyada 100 milyar dolar civarında, ülkemizde ise kesin rakamlara ulaşmak mümkün değil ama yüzde 1 civarında olduğunu düşünüyoruz" dedi. Doğal besin destekleri konusunda Almanya'nın çok iyi durumda olduğunu söyleyen Büyükhelvacıgil, Almanya'da sentetik ilaçlarla doğal besin desteklerinin nerdeyse yüzde 50'şer oran seviyesinde olduğunu kaydetti. Anadolu'nun florasının çok zengin olduğunu kaydeden Büyükhelvacıgil, "12 bin 500 bitki kaynağından 2 bin 500 tanesi çok önemli ve Anadolu'da bulunuyor. Bugüne kadar Anadolu coğrafyasında toplanan ürünler, ham olarak yurt dışına ihraç ediliyor ve işlenmiş ürün olarak ithal ediliyordu. Biz Ege Üniversitesi AGREFAR Merkezi'yle 5.5 senedir başladığımız bir çalışmayla ilk önce bu süreci durdurmak ve tersine çevirmek istiyoruz" dedi.

Zade Vital olarak aspir, keten, üzüm çekirdeği, kabak çekirdeği, ruşeym, nar, ceviz, çörek otu, antep fıstığı ve hindistan cevizinin yer aldığı değerli bitki, meyve ve tohumlardan, alanında dünyanın en zengin ürün çeşidine sahip besin desteği elde ettiklerini belirten Büyükhelvacıgil, "Bitkisel besin desteklerinin dünya genelinde kullanımı her geçen gün artıyor. Biz de eczacılarımızın güvenilir ürün ihtiyacı duyduğu bu alanda, ileri teknolojimizle GMP (İyi Üretim Uygulamaları) normlarında ürettiğimiz, 7'den 70'e herkese doğal yoldan destek sağlayacak Zade Vital® ürünlerini halkımızla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Son 5 yıldır gece gündüz, kesintisiz olarak sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarının ilk etabını tamamladığını belirten Büyükhelvacıgil, yurtiçi ve yurtdışında, 60 kişiden oluşan bilim kurulunun yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarının ilk adımı olarak Zade Vital Doğal Besin Destekleri Serisi doktor ve eczacılara tanıtımını yaptıklarını ve son bir senedir sürdürdükleri çalışamalar sonucunda ülke genelinde 77 ilde bin 250 eczaneye ulaştıklarını kaydetti. Büyükhelvacıgil, 23 çeşitten 170 farklı kalem ürün gamı oluşturduklarını, bunlardan 16'sının organik olduğunu ve bundan dolayı dünyada en geniş ürün yelpazesine sahip firma olduklarını kaydetti. Büyükhelvacıgil; Bu alanda yatırımlarını devam ettiren ve fabrikasına yumuşak kapsül üretimi tesisi de kurduklarını kaydederek;

yakın gelecekte besin destekleri alanında toplumun ihtiyaçlarına destek olacak yeni ve inovatif serilerin çalışmasını da devam ettiklerini belirtti.

Toplantıda konuşan Doç. Dr. Ercüment Karasulu, üniversite - sanayi işbirliği ile geleneksel bitkisel tıbbi ürünlerin Zade Vital ile uluslararası rekabete açık ve inovatif bir ürün serisine dönüştüğünü ve Zade Vital'in kalitesinin ARGEFAR tarafından test edildiğini vurguladı.

Doç. Dr. Karasulu Zade Vital olarak 1'nci segment ürünlerin piyasada olduğunu, bundan sonra 2'Nci, 3'ncü segment ürünlerinde piyasaya sunulacağını ifade etti.

Zade Vital Medikal Müdürü Dr. Emre Öztoprak da ürünlerin sadece eczanelerde satışa sunulduğunu ve6 çeşit ürün için Sağlık Bakanlığı'na ruhsat başvurusu yaptıklarını hatırlattı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ege Üniversitesi Manavgat Antalya Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title